Preporučite film

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Dajte meni neki preporuku za akciju sa automobilima tipa taxi ili sl...
 
Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
87
wacko2 Ima mnogo dobrih filmova ali bi ja izdvojio neke;
Shutter Island,The New World,The box,North by Northwest,Slumdog Millonarie itd....
 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
14-blades-poster-a.jpg


Gam yee wai

14 blades
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2009
Poruka
56
Ja bi preporucio recimo 17 Again dobar film i recimo ko nije gledo Avatara i 2012 Preporucio bi....Po meni Jedni od najboljih filmova...
 
Član
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
247
Seventh Seal (Det Sjunde Inseglet) iz 1957. god od reditelja Ingmara Bergmana

[ame="http://www.imdb.com/title/tt0050976/"]Det sjunde inseglet (1957)@@AMEPARAM@@http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTc4MzY3MTU4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwOTkwMjE0Mg@@._V1._SX100_SY131_.jpg@@AMEPARAM@@BMTc4MzY3MTU4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwOTkwMjE0Mg@@@@AMEPARAM@@SX100@@AMEPARAM@@SY131[/ame]

36950.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
Dead man od Dzarmusa.Dobar film a i muzika odkida.

Da, muziku je radio Neil Young, odlična je, a film je nešto najambicioznije što je Džarmuš snimio. Definitivno ga treba pogledati. To se odnosi na sladokusce, jer, kao i svaki nezavisan film (pa još urađen u maniru koji klizi u avangardu), nije prijemčiv za široke mase.
Kad sam kod (ne)prijemčivosti, preporučio bih (ali zaista svima, pa ko ga shvati - shvatio je) Der Himmel uber Berlin (1987) aka Wings of Desire aka Nebo nad Berlinom aka bla bla bla... Elem, kad se za potrebe snimanja filma udruže Wim Wenders i pisac Peter Handke, dobije se literarno-vizuelno-misaono-audio estetski šok koji prosto poziva na pitanje da li uopšte postoji granica filma kao medija. Mislim da nisam nikada video lepši način da se pokuša pobediti večna čovekova zabluda u vezi njega samoga. Takođe dokazuje da svaki takav pokušaj mora da se, od pokušaja davanja odgovora, pretvori u beskrajno more novih pitanja.
Neko je gore spomenuo i The Seventh Seal (kao klinac nisam znao o čemu bi moglo da se radi u filmu koji se zove Sedma foka, kasnije sam skontao da je Sedmi pečat), takođe bih ga i ja preporučio svima.
I da ne bih previše davio, ovom prilikom bi još preporučio i Felinija, neki od njegovih najvećih filmova - La strada, Le notti di Cabiria, Amarcord, a pogotovo 8 1/2 (u suštini preporučujem ceo njegov opus). Zašto? Zato što je bio verovatno najveći opsenar i iluzionista u istoriji filma, zato što je namerno zavodio gledaoca i smišljeno mu nudio svoju istinu, konstruisanu do najmanjeg pokreta i do najtiše reči, zato što strastveno prikazivao svet klovnova i putujućih zabavljača (svet koji je opet sazdan od iluzija), zato što je kao seizmograf precizno hvatao najmanji drhtaj ljudske duše, zato što je kroz lice tužnog klovna u La stradi govorio o svom užasu borbe krajnosti, kontradiktornosti i dualizmu od kojeg je svet sazdan, zato što je rekonstruisao svoja sećanja u Amarkordu i prošlost i ljude iz svog voljenog Riminija učinio lepšim i boljim nego što su oni to bili u njegovom detinjstvu. On je stvorio nova sećanja i u njima su ljudi onakvi kakve on želi da ih se seća. U nepreglednom svetu obmana, svi ih grade tako što trenutno mišljenje o nečemu karikiraju tako što ga intenziviraju, pa loše ispadne mnogo gore, a dobro postaje bolje do bljutavosti. Niko međutim nije napravio takvu obmanu kao Felini, plemenitu, u kojoj prašta i u kojoj gradi svet od smeha, ljubavi, idile, veselja, zajedništva i topline, a koji takav u stvarnosti nije bio. Baš kao što je i sam za sebe govorio: "Ja sam rođeni lažov" - i mi treba sebi da priznamo da filmove, slike i skulpture gledamo, muziku slušamo, književna dela čitamo i uopšte uživamo u umetnosti i divimo joj se - upravo zato što želimo da budemo obmanuti. Pa ako očekujemo laž, zašto ona ne bi bila lepa i humana, sa ljudskim licem. Eto zato preporučujem Felinija i njegove filmove. Ne treba preskočiti ni ostale njegove filmove, uz one koje sam nabrojao - E la nave va, La voce della luna, La citta delle donne, Roma, Il Casanova, Satyrikon, La dolce vita, Giulietta degli spiriti,...
 
Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Sta sve mozes u Denveru kad si mrtav-Zaplet naizgled obican ali te dobra glumacka ekipa drzi da ne propustis ni sekund filma i sto je najvaznije nema debilnog holivudskog hepienda.
Za zemlju i slobodu-Naslov zvuci kao iz partizanskog filma ali nije ni daleko jer govori o spanskom gradjanskom ratu.Meni se svideo.
 
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
The Prestige
The Oxford Murders
Banlieue 13

Sve zavisi koji žanr voliš.
 
Natrag
Top