Pravoslavno trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je Pravoslavna crkva uvela trojstvo iz mnogobostva - kako se tvrdi, onda je ona stvorila i sva druga ucenja koja postoje u bibliji i prenela ih iz mnogobostva, jer ona ima i druga ucenja koja postoje u bibliji, zasto bi to bio slucaj samo sa ucenjem o trojstvu.
Onda trebamo da odbacimo celu bibliju jer Pravoslavlje ima i druga ucenja koja postoje u bibliji, navodno ih prenevsi iz mnogobostva.

Odgovor je sledeci, da pojedini imaju dvolicna gledista, i neposteno prihvataju samo ono sto se njima svidja po zelji njihovog srca, a drugo odbacuju trazeci izgovore koji ne drze vodu, imajuci dvolican licemeran stav.

Ceo ovaj problem se moze sagledati u tome, da je Lucifer pali andjeo koji je pokrenuo na nebu pobunu protiv Boga, svojim zbacivanjem sa neba tu pobunu preneo na ovu zemlju, odlucivsi da je nastavi sa ciljem da sto vise ljudi takodje povede u pobunu protiv Boga, time sto ce se svim sretstvima boriti protiv Bozjeg poretka, a on to najefikasnije cini indoktrinacijom, odnosno iskrivljujuci Bozju istinu koja je neophodni faktor za ljudsko spasenje..

Tako je Lucifer dolaskom na ovaj svet, stvorio svoj koncept istine, odnosno laz naspram istine, tako je kreirao svoje bogove, svoje obredno ritualne sisteme, svoje mesije, spasitelje, andjele, duhove, svoj koncept stvaranja, istorijske dogadjaje koji su zapisani i u otkrivenjima biblije poput potopa, svoj koncept zagrobnog zivota i duhovnog sveta, raja, pakla, svoj sistem spasenja..itd, itd..

Tako je u istoriji postojala, i danas postoji, kopija celokupnog biblijskog ucenja, obucena u misticizam, i mnogobozacke filozofije, koje je kreirao sam Lucifer tvorac svih religija, religijskih pravaca, i filozofskih ideja koje su u suprotnosti sa jasnim otkrivenjima i istinom zapisanom u svetim spisima biblije..

Ovo znaci, da u bibliji postoji pravo bozansko trojstvo, ali da postoji i lazno trojstvo koje je Lucifer stvorio kroz mnogobozacku filozofiju.
I ako danas neko slavi ovo lazno trojstvo - to je njegova lica stvar, i to nema veze sa Hriscanima, jer Hriscani proslavljaju Boga Oca, Sina, i Svetoga Duha koji predstavljaju tri Bozanske licnosti opisane u bibliji.
Tako da su sve optuzbe o navodnoj povezanosti biblijskog trojstva sa mnogobostvom neosnovane, i objasnjavaju se u ovoj gornjoj analizi..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pravoslavna crkva nije samo preuzela od pagana nauku o trojstvu,vec i mnoge druge...
Ajmo redom.
1.trojstvo
2.besmrtnost duse i duha
3.raj i pakao
4.idolopoklonstvo
5.bozic,uskrs,rodjendani,slave idr paganski praznici
6.ratovi,kriminal,pijanstvo,narkomanija,duvan,kurvarstvo,kockanje....itd
nadam se da je ovo sasvim dovoljno da se vidi kolko je SPC na sektaskom putu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slazem se za neke navedene, ali kada je u pitanju ucenje o tri licnosti Bozanstva - onda je preuzela i ostalo, zasto bi to bio slucaj samo sa trojstvom, obredno ritualne sisteme, svoje mesije, spasitelje, andjele, duhove, svoj koncept stvaranja, istorijske dogadjaje koji su zapisani i u otkrivenjima biblije poput potopa, svoj koncept zagrobnog zivota i duhovnog sveta, raja, pakla, svoj sistem spasenja..itd, itd..

Ovo sam dao kao argument da se ne moze ucenje o tri licnosti Bozanstva stavljati u isti kos sa nekim paganskim ucenjima, posebno onim koji ne postoje u bibliji, jer ucenje o tri licnosti Bozanstva postoji u bibliji, ali je sotona stvorio pagansko trojstvo, sto ne znaci da ne postoji pravo biblijsko trojstvo.
Tako isto je sotona stvorio i sve ostalo u mnogobostvu sto postoji u bibliji, sto ne znaci da to ne postoji u bibliji, vec je sotna kopirao.

U tom smislu, opaska da je ucenje o tri licnosti Bozanstva pagansko - nema nikakvog smisla, jer u tom slucaju i sva druga biblijska ucenja su paganska.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pravoslavna crkva nije samo preuzela od pagana nauku o trojstvu,vec i mnoge druge...
Ajmo redom.
1.trojstvo
2.besmrtnost duse i duha
3.raj i pakao
4.idolopoklonstvo

:) Gde ti je dokaz da je preuzela, prilozi citate i navode?

Ovo prvo za Trojstvo je takva smejurija, da masoni povezuju Horusa, Izidu, Amena Ra i kazu da je to Trojstvo koje smo mi preuzeli i da kad u molitvi kazes AMEN ti nisi rekao "neka bude tako" - nego da prizivas Boga AMENA RA.

Vi ste preuzeli tu nauku jer vas osnivaju masoni..

Molim vas, pa koja fikcija i izmisljotina od strane satanista :) , pa mi imamo izvorno Trojstvo, a sotona je stvorio lazno i fiktivno trojstvo u egiptu jos mnogo vekova vpre toga, i sada kao mi nesto preuzimamo od satanista?

Ajte molim vas!?

Sirite masonske fiktivne price, kao onu o IHS, sto je opet lazna prica da to znaci I= Izida ; H= Horus ; S= Seth..

Samo naivni mogu poverovati u takve fikcije, kad znaju ko vam je osnivac i nalogodavac..

Besmrtnost Duse = pa nama nije besmrtna po teologiji, vec "uslovno besmrtna" (odnosno zivi dok god Bog to zeli) , dusa moze umreti i umire po bibliji. Ne znate nista pa lupetate..

Raj i Pakao = nas Pakao nema veze sa paganskom predstavom, jer po Pravoslavnoj teologiji Bog ne przi ljude u doslovnoj vatri..

Idolopoklonstvo = ne postoji u Pravoslavlju, jel poljubiti sliku muza ili sina(zivog ili nezivog) ne predstavlja cin obozavanja uopste, niti obozavanja nezivog predmeta, vec iskazivanje ljubavi prema onome koga ta slika predstavlja.

A formalizam i drzanje "slova" zakona a ne "duha" vas sprecava da to razumete, jer ste formalisti i fariseji pa se drzite "slova" - ''ko pijan plota'' isto kao i fariseji i zato osudjujete prave..

Kazem ja lepo da vi ovde prodajete fiktivne masonske price, koje nemaju nikakvo uporiste u istoriji niti su naucno osnovane, jer sve sto Pravoslavlje ima i sto duguje svom nastanku jeste iz judaizma a ne ni iz nekakve veze sa "vavilonsko - egipatskom" religijom kako vasi nalogodavci i vi tvrdite...

Nevolja je u tome sto su masoni dosta vezani za judaizam i kabalu, a buduci da je pravislavlje isto vezano za judaizam, oni mogu da konstruisu lazne price i to i rade.. A vi ste nazalost zavedeni a da toga niste ni svesni...

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Onda trebamo da odbacimo celu bibliju jer Pravoslavlje ima i druga ucenja koja postoje u bibliji, navodno ih prenevsi iz mnogobostva.

Odgovor je sledeci, da pojedini imaju dvolicna gledista, i neposteno prihvataju samo ono sto se njima svidja po zelji njihovog srca, a drugo odbacuju trazeci izgovore koji ne drze vodu, imajuci dvolican licemeran stav.

Надам се да читаш своје постове. Некада заиста напишеш предиван коментар, а касније самог себе порекнеш.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја јесам поштен (надам се), бар тако кажу. Зато сам и радостан сигурно. А ти си тај о коме пишеш. Сам говориш као тај кога описујеш:

Ajmo redom.
1.trojstvo
2.besmrtnost duse i duha
3.raj i pakao
4.idolopoklonstvo

Slazem se za neke navedene,

Од тог твог вађења на рачун контекста човек може да добије горушицу, вероватно нешто горе. А ти се слажеш са својим "братом" веома добро када треба блатити православље како би заједно ширили своје "чисто хришћанство" добијено од модерних "пророка".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ја јесам поштен (надам се), бар тако кажу. Зато сам и радостан сигурно. А ти си тај о коме пишеш. Сам говориш као тај кога описујеш:

Од тог твог вађења на рачун контекста човек може да добије горушицу, вероватно нешто горе. А ти се слажеш са својим "братом" веома добро када треба блатити православље како би заједно ширили своје "чисто хришћанство" добијено од модерних "пророка".

Slazu se u jednom sa masonima, da su tradicionalne crkve zasnovale svoje ucenje na "vavilonsko-egipatskoj" religiji.
Tako uce i masoni(satanisti), jos je zanimljivije da su u sam nastanak obe zajednice ukljuceni masoni.

Kome odgovara ta prica, o "vavilonsko-egipatskoj vezi"? Pa upravo satanistima, jer oni zele unistiti Bozju crkvu i Hriscanstvo, pa nude alternativne zajednice , koje samo izgledaju da su prave, a u stvari su masonske(satanisticke) tvorevine.. Sve samo da ljudi ne odu u pravu crkvu.

Bio si u pravu sto se tice ovog..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, nego postoje istorijske cinjenice koje to potvrdjuju, kao i sama filozofija koja je identicna mnogobozackoj.

Mire, imam samo jedno pitanje.

Da li ti tvrdis da ce na sudu Bozjem ljudima Hriscanima koji su iskreno sluzili Bogu i drzali se potpuno pisma - Bog reci sledece: "Ne mozete biti spaseni i uci u moje carstvo jer niste palili svece i tamjan, ljubili i klanjali se ikonama i krstu, slavili slave, praznike, Bozic i uskrs, slavili nedelju, odlazili na liturgiju, ispovedali se svesteniku, prekrstali se rukom sa dva prsta, kruzili oko crkve u procesiji, uzimali svetu vodu, verovali u svece kao posrednike pred Bogom, slavili i molili se Mariji, postili ne jeduci masnu- vec posnu hranu u dane praznika, spremali odredjenu vrstu hrane i slavski kolac za praznike i slavu, farbali jaja, verovali u cuda svetog ognja, ikona koje placu...itd.

I da ce Hriscani tada njemu reci: "Da Gospode, ali mi smo se drzali potpuno pisma, ziveli prakticnim zivotom vere, u ljubavi prema tebi i bliznjima.

I da li ce im on tada odgovoriti: "to mene ne zanima, niste cinili nista od gore navedenih stvari, i ne mozete biti spaseni.

I da ce mu oni tada reci: "daGospode, ali ti to nista nisi zapovedio u bibliji"

I da ce im on odgovriti: "ja sam to uspostavio kroz crkvene sabore, i ljude koji su promenili moju rec. jer sam im ja tako zapovedio
Vi drzite pismo i zivite prakticnim zivotom, i imate ljubav, ali mene to ne zanima, jer to nije dovoljno, trebali ste da prihvatite Rimokatolicku i Pravoslavnu tradiciju, jer je u tome spasenje"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne, nego postoje istorijske cinjenice koje to potvrdjuju, kao i sama filozofija koja je identicna mnogobozackoj.

Postoje dokazi kako da ne, kad izvrsite selekciju istorijskih navoda i ''fiktivno stvorite pricu''.
I ''opstu slicnost svih religija'' primenite kao princip uporedjivanja..
To je ono sto rade masoni, a radite i vi tako. Prica vam je IDENTICNA!
I vec sam koliko puta pokazao, da ne samo adventisti i J.S. izvrcu istorijske cinjenice, nego to radis i ti sa svojom pricom o tkz. ''nazarenima''.

Prica vam je roman ''Den Brauna''..

Mire, imam samo jedno pitanje.
Da li ti tvrdis da ce na sudu Bozjem ljudima Hriscanima koji su iskreno sluzili Bogu i drzali se potpuno pisma - Bog reci sledece: "Ne mozete biti spaseni i uci u moje carstvo jer niste palili svece i tamjan, ljubili i klanjali se ikonama i krstu, slavili slave, praznike, Bozic i uskrs, slavili nedelju, odlazili na liturgiju, ispovedali se svesteniku, prekrstali se rukom sa dva prsta, kruzili oko crkve u procesiji, uzimali svetu vodu, verovali u svece kao posrednike pred Bogom, slavili i molili se Mariji, postili ne jeduci masnu- vec posnu hranu u dane praznika, spremali odredjenu vrstu hrane i slavski kolac za praznike i slavu, farbali jaja, verovali u cuda svetog ognja, ikona koje placu...itd.

Ne, ne radi se ovde o tome.
Radi se o cinjenici, da satana pokusava ''stvoriti razdor medju Hriscanima'' , zato je stvorio manje sekte tj. vas, da uvodite razdor medju bracom, da stvarate fiktivne price i optuzujete izvornu pravu crkvu.. A nista od ovoga sto si ti naveo, nije razlog za napustanje izvorne(tradicionalne) crkve, i osnivanje ''nove''. Bog niti vas je pozvao na to, niti vam je dao to pravo.

Covek moze biti spasen i ako je musliman, jevrej, hindus ili budista. Ali to ne dokazuje, da je njegova vera prava.
Odgovor je dakle nece Bog odbaciti adventiste, a to ne znaci da imaju tacno ucenje..

Natrag