Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je ta lažna revnost. Kada bi te ljude pozvali da menjaju svoj karakter, da postanu pitomi i dobri, niko to ne bi prihvatio...većina bi to izignorisala. Ali kada te ljude pozoveš na religioznu "revnost" kroz legalizaciju nasilja jer je neko tamo, pogani homoskualac, pa je to nasilje "sveto nasilje" a zapravo samo dolazi do izražaja jadno i bedno stanje duha, onda svi skoče kao opareni i prerevnosni da "brane" svetinju. Mentalitet ovog podneblja je užasan, užasan.

A po tebi treba da pustimo da nam LGBT+ vaspitavaju decu i po skolama uce kako je normalno da se bata i bata ljube i seka i seka pipkaju?

Pa vec su pripremljene knjige za predskolski uzrast koje trebaju da udju u upotrebu, sto znaci, da ce decu koja su se tek ispilila, da uce bludu! A tu su i crtani filmovi i diznijevi gej junaci! Tu su i igrice na telefonu sa gej junacima odavno.. Ti izgleda nisi video cime se deca igraju na telefonu, imas da biras da li ces gej zastavu, trans zastavu, nonbinare zastavu, lezbo zastavu za svog junaka.. Vec uce decu dok se igraju!

Ovo je zlostavljanje dece! Sta dete predskolskog uzrasta zna sta je sex, i sta je promena pola? Pa to su uveli, da ubede dete u vrticu kako je drugog pola, i onda mu na silu suprotno volji roditelja promene pol. Pa ako se roditelji i bune, oduzmu im dete! Nema prava da se buni!

To vase moralisanje kada se radi o crkvi, je skroz bezveze! Nije crkva ni pozivala na nasilje, to su pojedini svestenici pozivali! A crkva se nije oglasavala!

Deca su nam ugrozena! Citavo drustvo! Vama kao da nije jasno kuda ovo ide!

Uopste ne treba crkva da ustaje, vec to treba da ucini vlast, da zabrani i ogranici ovakve aktivnosti! A sta oni rade? NISTA!

Eno madjari su jedini izgleda normalni, pa je vlast krenula da sankcionose ovu devijantnost!

A sta mi radimo, sta radi Srpska vlast na celu sa lezbejkom? Mi organizujemo europrajd, da nam truju decu i po vrticima uce pederluku!? Da se ulicama voze goli na biciklovima, i guraju sebi dildo u cmar da svi to gledaju?

Zasto, ako je narod protiv toga?

Ovaj pominje "kurvarluk"? Pa nije za to Bog toliko kaznjavao koliko za homoseksualnost! Postoji razlika, iako je i jedno i drugo greh..

Da ne govorim o teoloskim implikacijama, uzeli su namerno "dugu" kao zastavu, a duga je u bibliji zavet Bozji da vise nikad nece unistiti zemlju potopom! A oni se tome izruguju, rugaju se veri i religiji namerno! Izazivaju!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sama parada ne može da ugrozi nikoga jer šetnja kao šetnja i promocija njihovih stavova nesprečava nikoga da može da bude ono što jeste. Dakle, nema razloga za strah.

To vase moralisanje kada se radi o crkvi, je skroz bezveze!

Ja crkvu nisam prozvao. Ja crkvu pozdravljam i njen stav. Bravo za Porfirija. Odlično pliva u kaljuzi spoja nacionalno-religiskog taloga koji je ovde decenijama pristan. Zato i prozivaju Porfirija svi bukači u okviru crkve kako je eto navodno on se prodao. Zato puna podrška Porfiriju u ovom slučaju a i za mnoge druge.

Nije crkva ni pozivala na nasilje, to su pojedini svestenici pozivali!

Oni su na žalost zapravo pravi predstavnici narodnog mišljenja. Oni to rade jer znaju da je to način da udovolje narodnim masama koje imaju takav duh. Zato je Porfirije heroj kada uspeva da odoli takvoj demagogiji i populizmu.

Sve ostalo što si naveo ćemo razmatrati kada to i ako to bude došlo na dnevni red u Srbiji. Ali šta god, ti ne možeš promeniti ničiju svest jer priroda čovekova po tom pitanju ne može biti izmanipulisana ako sam nema sklonosti ka tome.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sama parada ne može da ugrozi nikoga jer šetnja kao šetnja i promocija njihovih stavova nesprečava nikoga da može da bude ono što jeste. Dakle, nema razloga za strah

Ovde se ne radi o "setnji"! Jel ti citas sta sam ja napisao? Gde ti zivis Jovane?

Oni su na zapadu vec usli u skole! To hoce i u Srbiji! U obdanista su usli sa knjigama, da uce decu kako je normalno da se bata i bata ljube a seka i seka pipkaju! Kako je normalno da deca promene pol! Kako je normalno da decak nosi zenske carape suknje i cipele a devojcica muske!

I roditeljima je zabranjeno da se mesaju u seksualni izbor deteta! Ako se roditelj mesa i zabrani promenu pola deteta, oduzmu mu dete!

Pazi.. Dete u tom uzrastu ne moze da odluci kad treba na spavanje, ali zato ima pravo da odluci da promeni pol!

Pa zar ne vidis da se ovde radi o zlostavljanju?

Oni su usli u skolske ustanove, zato sto znaju da se homoseksualnost uci, jos od malih nogu! I retko ko se radja tako, naucno je dokazano da se homoseksualnost uci! Oni to znaju, i zato sve tako rade! Uce decu kroz crtane filmove serije i emisije, kroz igrice na telefonu!

Pa jel ti uopste znas ista o ovome ili se suprotstavljas kao i Tripo zato sto je neki pravoslavac ili katolik to rekao?

Ja crkvu nisam prozvao. Ja crkvu pozdravljam i njen stav. Bravo za Porfirija. Odlično pliva u kaljuzi spoja nacionalno-religiskog taloga koji je ovde decenijama pristan

Pa ti si Tripa lajkovao, znaci podrzavas sve sta je on rekao! Prikrivas se samo! Naravno da si ti napao crkvu, pa niko nije lud!

I taj "nacionalno religijski talog" kako si ga nazvao, je i kod vas prisutan! Svaki drugi adventista je "veliko srbin"! Zato ne pricaj molim te gluposti!

Oni su na žalost zapravo pravi predstavnici narodnog mišljenja. Oni to rade jer znaju da je to način da udovolje narodnim masama koje imaju takav duh.

Niko ne spori da je narod neposvecen, ni crkva! Ali nije Bog narode zbog toga kaznjavao! Protivprirodni blud je ono sto je kaznjavao!

A kakav je to "duh" koji pominjes?

Izvini molim te, ali ti nisi merodavan da govoris o narodnom duhu! On je svakako bolji od vecine zapadnog, jer zapadni podrzava LGBT i da im oni zlostavljaju decu! A mi smo jos uvek dovoljno moralni da bi takvo nesto dopustili sebi! Ocuvali smo se koliko toliko, iako nas vi nazivate "balkanskim divljacima", "kurvarima" i pijanicama! A to je ono sto vam je zapadna propaganda ucinila, pretvorila vas je u "mrzitelje sopstvenog roda", ako ste uopste srbi!

Najgore je kada te neprijatelj uveri kako je tvoj rod i nacija "zao", dok su oni "dobrice"! Vi ste nista drugo do ono sto se nekad nazivalo "poturicama"!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovde se ne radi o "setnji"! Jel ti citas sta sam ja napisao? Gde ti zivis Jovane?

Rekao sam, zanima nas sada samo šetnja. Ne druge stvari. To ako bude i kada bude, raspravićemo.

Dakle, nema razloga zabranjivati šetnju i promociju toga kroz šetnju. Patrijarpšija je stava da se tog dana ne izlazi na ulice i to je ono što i ja podržavam.

I taj "nacionalno religijski talog" kako si ga nazvao, je i kod vas prisutan! Svaki drugi adventista je "veliko srbin"! Zato ne pricaj molim te gluposti!

Ovde se možemo donekle složiti i ja takve ne razumem(možda svaki treći, posebno adventisti na jugu Srbije poput tvog Gorana Nikolića i sličnih..). Imaju identičan vokabular, i znam to dobro. To je žalosno. Što ukazuje da svako će za sebe položiti račune bez obzira ko se predstavljao da je. Duh svetovni ulazi i kod adventista i svako se mora boriti protiv sveta...

Ali u Srbiji kod tradicionalih ovo je gotovo potpuno izjednačeno.

Izvini molim te, ali ti nisi merodavan da govoris o narodnom duhu!

Znam jer živim sa tim narodom. Kao čovek koji gleda duhovno stvari vidim duh bunta, mržnje, samozavaravanja, samohvalisanja kod našeg naroda. A onda se to takođe vidi i u svetu i nije nikakva tajna kakav mentalitet imamo ovde.

I nećemo napredovati dok to ne budemo iskorenili iz svog mentaliteta. Stalno ćemo imati iskušenje da budemo trn u oku celoj Evropi i poseban tretman, baš zbog naših nepobeđenih sklonosti karaktera. Ali pojedinci koji to vide i otrgnu se od toga dobiće blagoslov u životu. Samo treba biti hrabar odupreti se bujici ustaljenih normi ovog društva, što nije ni malo lako. Umesto buntovnog i gnevnog duha, duha samohvalisanja i duha ponižavanja drugih imati smeran duh, uravnotežen, razuman i kreativan. To se svaki dan mora jačati i ne podilaziti narodnosnom duhu bunta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
jer priroda čovekova po tom pitanju ne može biti izmanipulisana ako sam nema sklonosti ka tome

Ovo je najveca laz! I nauka je dokazala da se homoseksualnost UCI!

Odakle je cela sodoma postala homoseksualna? Tekst kaze : "i staro i mlado, svi navalise" na Lota i andjele sa njim da ih siluju? Pa kako ako se to ne uci? Ako je to neka "prirodna sklonost" ljudi, onda ne bi cela populacija postala homoseksualna?

DAKLE, TO SE UCI!

Nije dzabe Bog ubijao homoseksualce u izraelu i sire! To je radio da bi zastitio naciju, da ne bi i druge navukli da to rade! Znaci to je zarazno!

Rekao sam, zanima nas sada samo šetnja. Ne druge stvari. To ako bude i kada bude, raspravićemo.

Koga ti Jovane zafrkavas?

Zasto skreces temu da bi ispalo kako oni nikog ne ugrozavaju?

Nema tu "ako" i "kada bude", jer je plan i program vec pripremljen i za Srbiju i to se vec sprovodi! Pripremljeni su udzbenici za skole!

To je namerno izbegavanje teme, ti se namerno pravis lud!

Raspravljao si se danima sa Slapom po istoj temi.. Kao oni "nikog ne ugrozavaju" a ugrozavaju decu, po celoj zapadnoj evropi! Ako ti trebaju podaci, mogu ti ovde 3 kilometara postova postaviti i to svaki dan da stavljam nove postove kako siluju decu, zlostavljaju umno psihicki i fizicki! Ti tvoji pederi - LGBT!

Dakle, nema razloga zabranjivati šetnju i promociju toga kroz šetnju.

Ne radi se o obicnoj setnji kao prethodnih godina! Europrajd nije setnja nasih homoseksualaca! To je manifestacija koja se odrzava na nivou evrope, u zemlji koja je clanica EU a mi to nismo!

Neko ih je pozvao, jer se ne odrzava to u zemlji koja nije clanica. Prema dostupnim informacijama to je ucinila premijerka Ana Branabic!

Mi ne delimo te vrednosti, i narod to ne podrzava, to mora da se otkaze! Ako se to ne uradi, nastace nemiri, to nema veze sa izjasnjavanjem crkve!

Patrijarpšija je stava da se tog dana ne izlazi na ulice i to je ono što i ja podržavam.

Jesu li gejevi u srbiji "manjina"?

Ako jesu manjina, nemaju prava da setaju i "namecu nekakve svoje vrednosti", vecini naroda!

Zamisli da ja sa grupom istomisljenika izadjem na ulicu sa oruzjem, trazeci za nas nekolicinu pravo da ulicom nosimo automatske puske? Eto, mi kao manjina vrsimo pritisak na vecinu da nam to dozvoli!

Pa jel tebi to normalno?

Dakle, ovo sto gej populacija radi je "silovanje" vecine! Nemaju oni prava da ugrozavaju vecinu sireci "nenormalne i bolesne vrednosti"!!!

Ponasaju se ko teroristicka grupa, preteci da ce da nam tako bolesni jos i "decu vaspitavaju"!

Tome mora da se stane na put!

Ovde se možemo donekle složiti i ja takve ne razumem(možda svaki treći, posebno adventisti na jugu Srbije poput tvog Gorana Nikolića i sličnih..). Imaju identičan vokabular, i znam to dobro. To je žalosno. Što ukazuje da svako će za sebe položiti račune bez obzira ko se predstavljao da je. Duh svetovni ulazi i kod ad

E vidis, takve ja adventiste cenim! Oni se nisu odrekli svoga roda, za razliku od vas kojima je zapadnom propagandom ispran mozak da zamrznete svoj rod!

I nemoj mi pricati kako si ti objektivan, daleko je od toga. Ti nisi ni svestan koliko su ti mozak isprali..

Ali u Srbiji kod tradicionalih ovo je gotovo potpuno izjednačeno.

Nije sramota voleti svoj narod i hvaliti ga, sramota je kada si propagandom nahuskan da ga zamrzis do te mere da prestajes biti njegov deo! A to ste upravo ti i tebi slicni..

Ja znam da ces ti reci kako je to laz, ali reci te odaju i one koji kao ti pisu protiv svog naroda, govore o nekakvom zlom mentalitetu balkanaca!

Nijednu hvalu ti neces cuti od takvih, jer njima je sve zlo u narodu iz koga su potekli! Ispran um!

Znam jer živim sa tim narodom.

Izvini, ali ti za mene nisi Srbin!

Mozes ti biti amerikanac, mozes biti i kinez, ali Srbin nisi! Mozes pricati sta god hoces, jer nijedan Srbin ne mrzi svoj narod i ne blati svoju naciju govoreci da joj je mentalitet zao!

Gde si ti cuo jednog engleza da tako govori za svoj narod? Da kaze za svoj narod da je zao? Da naziva mentalitet svog naroda "divljackim"??? Znaci, ti nisi Srbin! Ti mozes biti samo neprijatelj Srpskog roda, neki englez..

Kao čovek koji gleda duhovno stvari vidim duh bunta, mržnje, samozavaravanja, samohvalisanja kod našeg naroda.

Duh bunta ne postoji kod Srba, to postoji na zapadu, jer demokratija je nastala iz vaseg bunta! Bunili ste se protiv svega i svacega, pa sad zato i imate pedere i narokmane, prostitutke, sataniste..

Pises gluposti, kudis svoj narod i osudjujes, i to je daleko od duhovnog pogleda! To je zatrovanost uma a ne jasan pogled!

Kod nas postoji otpor zlim stvarima, uvek je postojao kao i onda kada smo se suprotstavili svetskom zlu tj. hitleru! Dok je ceo tvoj zapad mahom stao na njegovu stranu! Tako i danas, ono sto ti nazivas "populizmom" i fantaziras kako je to lose, je upravo kljucan otpor koji treba pruziti u ovo vreme..

I nećemo napredovati dok to ne budemo iskorenili iz svog mentaliteta

Neces ti napredovati dok god ne iskorenis iz svoje glave taj usadjen mentalitet..

Stalno ćemo imati iskušenje da budemo trn u oku celoj Evropi i poseban tretman

Sta smo trebali da stanemo na stranu hitlera kada su i oni stali? Ta tvoja evropa je zlo!

Mi smo jedini narod koji ima jasan pogled i jasno sagledava desavanja i stremljenja ka kojima ide ovaj svet! Mi cenimo i pravdu i istinu, dok tvoja evropa prodaje samu sebe, svoju decu zlotvorima, pederima, hitleru, amerikancima, satanistima.. Uvek su se prodavali!

Jadna ta Evropa, u tom je poltronstvu samu sebe unistila, sluzeci amerikancima.. Nakon ove jeseni ostaje da vidimo da li ce uopste i opstati..

Umesto buntovnog i gnevnog duha, duha samohvalisanja i duha ponižavanja drugih imati smeran duh, uravnotežen, razuman i kreativan

Gnevan i hvalisav duh imaju upravo britanci. Ceo zivot ratuju, kolonizuju, kradu, i hvale sebe.. Dok druge nipodastavaju i svadjaju..To je nacisticki - rasisticki duh.. Mucili crnce, indijance, imali robove.. A na posletku nahuskali i ceo svet da mrzi ruse i ratuje protiv njih!

Kako je to jak mentalitet, pa to su pravi humanitarci, oni su pravi hriscani..

Jadan je pak srpski mentalitet, koji je suprotno njima, za pravdu, jednakost, mir, i vladavinu prava.. A koji nije robovao i nece robovati! ... Koji su to samo "divljaci", ti Srbi, kako smeju da se "drznu" da ustanu protiv britanskog hegemonizma!? Treba ih nabediti svakim zlom kao i ruse, jer su oni "ruski trojanski konj u evropi", propalice!

Nego.. Zivela Srbija! I neka je Bog s nama u borbi protiv anglosaksonske rogate zveri!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Reci mi kako komentatišeš ono što Patrijaršija kaže? Da nisu oni negde odrođeni od svog naroda pa ne traže otkazivanje prajda već da se ne izlazi na ulice?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Reci mi kako komentatišeš ono što Patrijaršija kaže? Da nisu oni negde odrođeni od svog naroda pa ne traže otkazivanje prajda već da se ne izlazi na ulice?

Itekako su odrodjeni! Narod ispada moralniji od same crkve, jer vidi greh, oseca da nesto treba da se preduzme, ali crkva ne reaguje! Crkva cuti! Pa se narod jadan sam organizuje..

Porfirije nema veze sa realnoscu. Trebalo bi da stane na stranu naroda. Naravno ne da podupire nasilje, vec da svu energiju usmeri u pozitivnom pravcu.. A ne samo po ovom pitanju, vec po brojnim drugim , jer nije samo LGBT problem!

I ne znam uopste kakvo nasilje si video, kad nasilja nema, niti bi ga crkva podrzala!? Niti bi svetovni protesti bili nasilni, jer to nije bila ideja ni jednog jedinog momenta! Znaci izmisljas nekakvo nasilje! A onda optuzujes crkvu, tj. popove kako koriste situaciju da se dodvore narodu, ili sta ti ja znam, sto nije cilj!

Vidis, ja nisam taj koji nece uputiti kritiku crkvi, pogotovo Patrijarhu koji ne sme da reaguje zbog Vucica, ali bas vi nemate prava da kritikujete crkvu, jer ste pristrasni..

I sad ti meni odgovori, zasto se pravis lud da ne vidis kuda vodi cela ova prica sa LGBT? Neko ko zatvara oci da ne vidi sta se u svetu desava, zaista ne zasluzuje da s njim vodim diskusiju.. A ne mozes tvrditi da ne znas sta se desava, jer sam video da pratis!

Sve ono sto pises, i sto se sa Slapom svadjas gore, pre je tvoj inat, jer ti teras inat kao i on tebi!

Ajde da se ne inatimo! Svaki, ali bas svaki normalan adventista da ga sad pitam ce se sloziti, da se LGBT agenda mora zaustaviti, i da se treba reagovati na svaki moguci nacin mirnim sredstvima i na vlast uticati da to zabrani. Ako se ti ne slozis sa ovim ti onda nisi adventista..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo ti, malo crtanih junaka, cemu ovo sluzi Jovane? Kako to utice na decu?

--->

Serija je namenjena deci od sedam godina. Tokom devete epizode dešava se poljubac između dva tinejdžerska lika i „da bi potvrdili prirodnost homoseksualne veze, porodica i prijatelji mladih takođe ih odobravaju i podržavaju u priči, govoreći kako su dve „devojke“ srećne jer su zajedno”, kako je preneo mađarski list. --->

poljubac.jpg

Autorka stripova predstavila “novog Spajdermena” koji je lezbejka u invalidskim kolicima --->

pSdaQOpsQYXCubhfYT4KPQ.jpeg

A ovo su Disney - LGBT igracke:

dizni.jpg

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Itekako su odrodjeni! Narod ispada moralniji od same crkve, jer vidi greh, oseca da nesto treba da se preduzme, ali crkva ne reaguje! Crkva cuti! Pa se narod jadan sam organizuje..

Porfirije nema veze sa realnoscu. Trebalo bi da stane na stranu naroda.

E vidiš, zato je srpsko pravoslavlje zapravo ne ono autentično već narodno pravoslavlje. Potencira se "narod" pa čak i kada razumne verske vođe nešto kažu, ne oni onda ne slušaju narod i nisu dobri.

Mire, nije dobro ovo kao sistem, koji podržavaš i taj preterani uticaj naroda. Odatle, zadržani mnogi nehrišćanski običaji, i suprotni zapovestima Božijim, jer se narodu nije smelo prkositi.

No, ja se ne slažem sa tobom da je patrijarh odrođen i da je crkva odrođena. Ja sam odmah video kada je došao Porfirije na čelu SPC da postoji nada, da postoji čovek koji će trezveno da donosi odluke i da ne podstiče agresivne tonove koji su se mogli ranije čuti, da je čovek pomiritelj a ne onaj koji prave sukobe. Pravi i istinski pravoslavac(hrišćanin) je Porfirije. Naravno, ima i on svojih mana ali mnogo više vrlina. To je očito. Zato poruka Porfirija da se u vreme prajda ne izlazi na ulicu jeste najtrezveniji mogući savet jednog istinskog duhovnika. Trebaš Mire, ceniti ovog čoveka mnogo više. Ne slušaj teoretičare zavere u okviru SPC. Kako želiš.

I ne znam uopste kakvo nasilje si video, kad nasilja nema, niti bi ga crkva podrzala!? Niti bi svetovni protesti bili nasilni, jer to nije bila ideja ni jednog jedinog momenta! Znaci izmisljas nekakvo nasilje!

Nasilje je u svakoj reči zagovornika i podržavaoca protesta. Valda vidiš kakve reči koriste i kakve poruke šalju..da povorke ne sme biti a ako je bude obećavanju nasilje. Sami ti kažu...dakle povorke ne sme biti ni po koju cenu jer u suprotnom....zna se šta će oni uraditi. Naravno, ako im se dopusti, a neće.

I sad ti meni odgovori, zasto se pravis lud da ne vidis kuda vodi cela ova prica sa LGBT? Neko ko zatvara oci da ne vidi sta se u svetu desava, zaista ne zasluzuje da s njim vodim diskusiju.. A ne mozes tvrditi da ne znas sta se desava, jer sam video da pratis!

Već sam ti odgovorio. U Srbiji niko ne propagira ovo što si pomenuo, možda u nekim zemljama dobar deo tih stvari je zaživeo ali opet u jednom konsenzusu i dobro razrađenoj strategiji neugrožavanja time sloboda drugih.

Dakle, pričaćemo o tome kada se takvi zakoni pojave u Srbiji, ako se pojave.

Ajde da se ne inatimo! Svaki, ali bas svaki normalan adventista da ga sad pitam ce se sloziti, da se LGBT agenda mora zaustaviti, i da se treba reagovati na svaki moguci nacin mirnim sredstvima i na vlast uticati da to zabrani. Ako se ti ne slozis sa ovim ti onda nisi adventista..

Ja uopšte ne govorim o adventsitima već o svim hrišćanima. Najbolji i najtrezveniji pravoslavac, katolik ili adventista je onaj ko razmišlja kao i patrijarh Porfirije. To je pravo razmišljanje, trezveno i mudro.

Natrag