Sa tim otkrivaju da obožavaju hramove, isto kao i otpali Jevreji pre 2000 godina.
Jevreji su branili hram, zato sto su verovali u Boga a ne u gradjevinu! Izvrces sve namerno! Gde pise da su obozavali hram u bibliji?
Naravno da mi je drago da barem neki shvate da hram nije Bog, građevina.
Bas nas briga sto ti mislis da mi obozavamo gradjevinu! Mi obozavamo Boga! A hram je posvecen, i predmeti u njemu su osveceni njegovim prisustvom. Ne mozes dopustiti nekome da to skrnavi!
Ako bi dozvolili skrnavljenje bili bi jednako krivi kao i pocinioci. A ako i ne odbranimo Bog ce ih svakako kazniti.
Pa pravi hrišćani su se mirili sa tim da im se uzmu životi. Dakle kod vas je klasično idolopoklonstvo.
Ne lazi ovde! Koliko je samo pravoslavnih stradalo zbog vere, i dan danas stradaju!
Nasa vera je bas nosenje krsta, kako je Hristos i zapovedio!
A vi se mirite sa stradanjem?
Koji si ti lazljivac!
Pa vi ste i Trojstvo prihvatili samo zato da vas ne bi zvali kultom kao Jehovine Svedoke, i samo se zalite i kukate i ovde na forumu kad vas neko nazove sektom, i kad izadjete u novinama, ili kad vas kamenuju onda se zalite policiji sto vas drugi napadaju!
Sta lazes da se radujete? Vi ste kukavice teske! Vi samo formalno govorite da se radujete!
Formalno sve religije zagovaraju mir, a istinski truje svoje vernike.
Mislis isto kao sto tvoja crkva samo formalno zagovara zdravlje i postovanje zivota a sa druge strane ubija nerodjenu decu!
To je istinsko trovanje!
Već sam o tome davao da ne ide iz istog izvora i gorko i slatko
Pa bas vidimo to tvom primeru, zaista ne ide gorko i slatko iz istog! Iz tvojih usta samo gorko izlazi!
Ja za razliku od tebe tačno sam predvideo da će biti donesen zakon, sada neće odmah uzeti hramove dok se ne smiri situacija. Onda verovarno hoće.
Uh, a ti jedva cekas da se to desi, likujes nad tim! Vidi se teska pokvarenost kod tebe!
Sta bi ti rekao da ja likujem kada vase crkve kamenuju i razbijaju i nazivam to sudom Bozjim? Rekao bi da sam pokvaren!
E, ala si pokvaren covek, strahota jedna!
To i jeste, njima je Bog dozvolio da vide jedan deo istine o SPC, ali oni su ostali zatrovani u mržnji.
Odlicno, nasa ckva sluzi "velikosrpskim interesima"! (iako to nije tacno)..
A ja kazem da tvoja adventisticka sluzi "americkom imperijalizmu" i rastakanju nacionalnog identiteta i promovisanju tkz. sloboda i demokratije kao podloge razvoju satanizma i urusavanju drustva! Kao i sve sekte nastale u americkim kukuruzistima!
Naravno da jeste opasna, bila je i po druge narode i biće pred dolazak prema istinskim vernicima.
Tvoja sekta je opasna, ona sluzi razbijanju crkava, rusenju drzava i promovisanju americkog imperijalizma!
To se vidi i iz tvoje demagogije, gde se ti radujes rusenju crkava, gasenju nacionalnog identiteta i cak podstices americke imperijaliste koji bombarduju zarad tkz. demokratije avionima "miloardni andjeo"!
U Ukrajini je pokazao da ima. Kako nema kada je on i dao samostalnost SPC pre 800
Sta lupets tu, srpska crkva i sve balkanske crkve u to vreme su bile pod direktnom jurisdikcijom Patrijarha u carigradu tj. vaseljenskog Patrijarha i on je po kanonu imao pravo da nasoj crkvi da autokefalnost. Mi smo mogli traziti i direktno od Ohridske crkve, ali buduci da je Ohridska i sama bila pod jurisdikcijom Patrijarha u carigradu, Sava je to zaobisao i otisao je direkrno Patrijarhu..
Dakle u nasem slucaju procedura je ispostovana.
Danas, Carigrad vise nema jurisdikciju ni nad jednom crkvom, osim nad Svetom Gorom, grckom i pojedinih turskih!
To sto je on umislio da ima, to je njegova stvar!
Jedino SPC moze dati autokefalnost i proglasiti nastanak crnogorske crkve, a ne moze to Vaseljenski Patrijarh, jer nema vise jurisdikciju nad Srpskom crkvom! Niti to moze uciniti u vezi ukrajinske!
On hoće ako se stvar promeni, nebitno da li je to zavera Amerikanaca ili nekog drugog, on samo konstatuje stvar na terenu.
On nema pravo da se mesa!
Da je SPC dala crnogorskoj autokefalnost tek onda on moze da potvrdi nastajanje nove crkve, drugacije ne sme da se mesa, i to je po kanonu zabranjeno sto je uradio!
To mi je poznato, reci mi nešto što ne znam.
Da, ti si doktor psihologije, filozofije a vidimo i pravoslavlja, pa znas sve.. A u stvari si neobrazovani djetic!
Nebitna stvar da li se neko meša ili ne, to je dokaz da vas Hrist uopšte ne objedinjuje
A vi se podelili na dve koliko ja znam licno, a ti si u 3. arijanskoj adventistickoj crkvi! Delite se i mnozite ko macici.
Eto dokaz da vas Hrist uopste ne objedinjuje!
Pa vasi se bave politikom isto!
Eno vas vernik kandidovao se za predsednika amerike nedavno, a u crkvi vam stoje zastave, oragnizovali ste mu da vam drzi politicki govor u crkvi! A tvoj rodjak Velimir se takodje bavi politikom i u bosni je ucestvovao u mirovnim pregovorima!
Koji si ti covek bezobrazan, da optuzujes nas za ono sto sami radite! Ne mozes ti svoje opravdati pljujuci nas , ne mozes, jer sve i da hoces podmetnuti, time ces samo razotkriti vase grehe! Pa nastavi, najveci neprijatelj adventizma si ovde ti! Ali nemas ti 'kapacitet' to da shvatis..
Dokaz da se ne oslanjate na Boga nego na polit. silu.
Uh, ma ko mi kaze! A protestanti se u proslosti oslanjali na KRALJA, i trazili da ih sakriva po dvorovima, da im finanaira predavanja i stampa knjige, letke i pomazu im u sirenju propagande!
Za to surovanje sa vlastima, ja vas mogu optuziti jos vise! Sama istorija vas optuzuje!
Ti ces namanda kazes da smo mi 'bludnica' a vi ste se kurvali sa kraljevima!
Stam te bilo Milose Bogdanovicu!
Ako nas i iz kuće proteraju otićemo u šumu, ako i o tamo ond au planinu, tamo gde ih ima i u pećine i kolibe i u kanjone itd.
Hahaha, ma nemoj molim te, a kad su vam skoro u mom gradu kamenovali crkvu, onda ste pozvali policiju da vas brani?
Uh ala vi volite stradati za Hrista cudo jedno!
Nebitna stvar u koju ćeš PC ići nijedna nema silu Božju.
Nebitno u koju ces ti adventisticku ici, da li u reformnu adventisticku u HAC ili u arijansku adventisticku! Sve su vam od sotone!
Naime oni mogu da osnivaju "crkve", ne moraju da traže od vlade nikakvu potvrdu.
Pa kako njih smeju i dirati kad oni sluze njihovom interesu tj. 'americkom imperijalizmu'? Naravno da njih nece dirati a nas hoce!