Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vašoj pažnji preporučujem ovaj tekst Vladike Nikolaja Velimirovića.
Bog s nama i medju nama, familijo moja duhovna!
Evo, ovo je zapisano a ja ovako verovah i pre no što pročitah!
Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, mitropolit SPC Amfilohije je ocijenio da u Crnoj Gori može izbiti građanski rat ako dođe do usvajanja tog zakona.
Tako je! Moze izbiti gradjanski rat. Jer se velik broj ljudi, ako ne i vise od polovine crnogoraca oseca pravoslavnima, i oseca se srbima, te smatra otimanje imovina i svetinja Srpske Pravoslavne Crkve ravno zlocinu i skrnavljenju! Sta vise smatraju to napadom na Bozju instituciju!
I sta sad hoces? Da likujes?
Zelis da crkva ne pokusa da mirnim i zakonskim sredstvima odbrani svoju imovinu?
Crkva ne podrzava nerede, nikoga ne dira i ne ugrozava.
Poziva na red i mir, i moli vlast da se urazumi.
Dok rezim u CG nasu crkvu karakterise, citiram iz njihovog saopstenja - "cuvarom velikosrpskog nacionalizma".
Dakle, za njih je nasa crkva opasna po rezim i brana je za vestacko formiranje crnogorskog naroda.
Crnogorska Pravoslavna Crkva ni zvanicno ne postoji, a moze biti osnovana jedino blagoslovom i odlukom SPC, i nikako drugacije.
Carigradski Patrijarh nema vlast da se mesa
mozda ce se kasnije i umesati, jer se u ukrajini umesao, potkupljen od strane amerikanaca da izigrava novog papu!
Mi nemamo papu!
A autokefalnost moze dodeliti jedino ona crkva od koje nastaje nova, a to je u ovom slucaju Srpska Pravoslavna Crkva.
To je inace, unutar crkveno pitanje! I niko spolja ne sme da se mesa! Svaki takav akt ce biti prepoznat, a oni koji su to radili ce biti izopsteni. Carigradski Patrijarh ce biti izopsten, ako to vec i nije odlukom ruske crkve!
Dakle, proglasenje nezavisne Crne Gore, ne moze imati apsolutno nikakvog uticaja na odluke SPC. Jer crkva ne zavisi od politike i rezima.
Ono sto se desava, je zapravo atak i na pravoslavnu crkvu u globalu, te pokusaj njenog rastakanja!
To je isti scenario kao iz ukrajine. To je mesanje politicara, potkupljivanje pojedinaca u crkvi (konkretno carigradkskog patrijarha) , da izglasavaju autokefalnost bilo ukrajinske bilo crnogorske crkve. A sve sa ciljem zaokruzivanja politike cepkanja i rastakanja nacionalnog bica bilo srpskog bilo ruskog naroda, te formiranje novih nacija, koje ce biti poslusnicke u odnosu na americki rezim!
Zar bi vi adventisti cutali da vama neko otima imovinu, da vas proglasava opasnim po drzavu i deli vasu imovinu nekoj izmisljenoj novoj crkvi?
Znaci od sada kada odemo u Crnu Goru, molicemo se u drzavnoj crkvi Mila Djukanovica, u kojoj ce stojati i njegova slika, a on ce biti proglasen za svetaca?
u kojoj ce stojati i njegova slika,
Ja se u takvoj crkvi necu moliti, u crkvi koju je osnovala americka agentura,
Vatikan i sam Papa, takodje nece priznati nikakvu crnogorsku ili ukrajinsku crkvu.
A hvala mu sto cuva i stiti Hriscanstvo i nas je prijatelj.