- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ništa to njima ne vrijedi kada je njima vladika Bog, pa vidiš kakva pitanja postavljaju u vezi pričešća, pa oni ne smiju da uključe razum za Bibliju od njih.
Kod mene prijatelji nikada nisu čuli za HAC, čitali Bibliju i zaključe da je subota 7. dan i odmor, naivni otišli kod popa da ih pitaju kako je služba i odmor nedeljom. Jer da su znali kakvi su popovi (pojedini) ne bi ni otišli kod ovog jednog.
odmah ih je pitao "Ko im je dolazio kod kuće (misleći na adventiste). Oni mu kažu da nije niko, a on ih izvrijeđao da ih Biblija zaglupljuje i da mu predaju Bibliju i da je oni ne mogu tumačiti bez crkve. Tek nakon godinu i po dana oni su saznali za HAC. Uopšte čak nisu ni znali za nju, a kamoli da se nalazi u njihovom gradu. Taj isti pop je otišao u firmu gdje ovaj radi da isposluje otkaz za njega kada je čuo da su otišli u HAC. I ovaj umalo da dobije otkaz.
Jovane P. eto s kim imamo posla. Oni bi tuđoj djeci uzeli hljeb pogani izrodi.
I onda se čude što im je Bog spalio paganske idole i hramove na KiM.
Sram da ga bude.
Bog prosuđuje srca. Daleko bilo da sam to ja, ti ili bilo ko drugi. Neka Bog podari mir našoj braći. Kakav god problem da imaju u razumevanju ili svako od nas pojedinačno, Bog će to voditi. Nemojmo prenagljivati u osudi.
Lep si primer naveo kada ljudi čitajući Bibliju sami dođu do nekih zaključaka. Zato isto tako Bog će voditi sve koji su otvorena srca. Vidiš kako su sami ti ljudi došli do zaklučka šta treba da rade. A zamisli da ih je neko optuživao kako oni neznajući Bibliju krivo služe Bogu i kako zbog toga ide tako loše itd...itd...ti ljudi bi odbacili HAC. Ovako niko ih nije osuđivao, prepušteni tekstovima Pisma i sami navedeni da odbace prethodni život. Isto tako i u ovom slučaju. Svako treba navoditi tekstove Pisma pa neka oni vode.
Svako dobro.