Ovo me se uopste ne dotice buduci da ne dokazuje ispravnost ili neispravnost odredjenog ucenja verske prakse i verovanja , kao sto sam gore i rekao. A ti mozes da dizes pasinu koliko hoces.
Isto i jos gore ima kod vas, a posto ne prestajes ovde cu poceti da postavljam i vase istinite slucajeve pedofilije:
Navodim jedan tekst, izvor je sa facebooka sa str. ''bivsi jehovini svedoci'' , ali potkrepljen linkovima, pa cak postoji i video zapis(slucaj je dospeo na sud, a J.S. su osudjeni):
Problem „Dva svedoka“ i pedofilije:
Pre svega moram da napomenem da je sfera mojih aktivnosti i interesovanja vezana direktno za socijalne i psihološke efekte i posledice koje Udruženje Kula Stražara, svojim delovanjem, proizvodi. Što se tiče diskutovanja o Biblijskim principima, upotrebi i zloupotrebi Svetog Pisma i tome sličnim temama, ja bih se radije uzdržao, ali vredi napomenuti da je dovoljno toga rečeno na internet stranicama koje se bave ovim temama. Štaviše, moja namera nije da vređam ili da kompromitujem bilo čiju veru, ali smatram da neko mora da stane u odbranu onih ljudi koji su zbog pogrešnih odluka ove „organizacije“ puno propatili, i dan danas pate, a da su pri tom ućutkani, odbačeni i nepravedno kažnjeni, samo zato da bi „organizacija“ zaštitila svoje „dobro“ ime. Ja, lično, sam šest godina služio kao starešina i Predsedavajući u Srpsko-Hrvatskoj skupštini u Londonu (i bio jedan od osnivača ove skupštine). Bio sam nadglednik Kule Stražare 6 godina, periodično nadglednik škole propovedanja i nadglednik službe i starešina u Engleskoj skupštini tokom godina pre i posle Srpsko-Hrvatske skupštine, sve do mog napuštanja ove organizacije 2009. Godine. Tokom svih tih godina, pored sopstvenih dodela na Srpskom i Engleskom (između ostalog i na većim komgresima), ja sam redovno simultano prevodio predavanja drugih govornika i prevodio u bolnicama, u slučajevima bezkrvnih operacija (naročito dece) osobama koje su dolazile u London zbog tretmana, iz našeg govornog područja. Smatram da sam svoju službu savesno obavljao, ali me je „istina iza zatvorenih vrata“ na kraju dovela do ubeđenja da ovo nije Božija organizacija. Danas ne želim da napadam ni bezciljno kritikujem Jehovine svedoke, već bih želeo da posvetim svoje vreme i energiju pomaganju onima koji su nekada bili deo ove „organizacije“ a sada žele da pronađu svoj, jednom izgubljeni, život. To, na žalost, ponekad uključuje iznošenje nepovoljnih istina o Udruženju Kule Stražare i u onoj meri u kojoj je to potrebno, ja se neću uzdržavati da kažem istinu o onome što sam saznao ili i sam bio svedok. Postoji mnogo problematičnih tema, ali bi ukratko spomenuo problem „pedofilije“ i pravila „dva svedoka“.
Radi se o jednom pravilu koje je ustaljena praksa u skupštinama JS širom sveta i koje je prouzrokovalo mnogo patnje a da ni izvinjenje nije nikada ponuđeno. Verujem da su mnogi čuli o problemu pedofilije unutar ove organizacije. Činjenica je da je ovaj problem opšte prisutan u svetu i „Svedoci“ nisu ništa gori ili ništa bolji od drugih ljudi ili organizacija. 99% „Svedoka“ se, verujem, gadi od ovakvih kriminalnih dela. U čemu je onda problem? Problem je u oficijelnom pravilu kako starešine treba da postupaju kada se pojavi tužba da je neko dete bilo seksualno zlostavljano. Po uputstvu Vodećeg Tela iz Bruklina(ja sam posedovao kopiju ovog pisma i direktive) starešine prvo treba da obaveste lokalnu „podružnicu“ poznatiju kao Betel. (u mnogim zemljama sveta je to protiv zakona npr:USA, Canada, Australia, Evropska unija itd. zato što prvo mora da se obavesti policija) Zatim, telo starešina iz lokalne skupštine (koji nemaju nikakve kvalifikacije istražnih organa) treba da istraži u tajnosti da li postoji krivični prekršaj i primenjuje se pravilo „dva svedoka“. To znači ako ne postoji treće lice koje je videlo zločin, i počinioc ne prizna, smatra se da delo nije počinjeno i policija ne biva obaveštena. Najgore je to što žrtve bivaju opomenute da ne govore nikome o incidentu jer mogu biti isključene zbog klevete. Na žalost mnogi su roditelji i ponekad cele porodice bivali isključeni na osnovu klevete a da su pedofili pri tom nastavljali da zlostavljaju drugu decu. To pravilo je, tokom godina dovelo do mnogo patnje i bola koje je inače moglo biti sprečeno. Hiljade (ne preterujem) slučajeva je rešeno plaćanjem odštete da slučaj ne bi došao na sud, novcem koji su „mali“ članovi dali za delo Kraljevstva.
Slučaj Candence Conty je završio na sudu i „Wathtower Bible and Tract Society“, legalno ime Jehovinih svedoka je osuđeno da plati 28 miliona dolara.(kazna trenutno spuštena na 12 miliona)
Ljudi geše, ponekad sa drastičnim posledicama, ali izvinjenje i pokajanje potiču da se grške isprave. Gde je pokajanje Vodećeg tela Jehovinih Svedoka, gde je izvinjenje deci čiji su životi uništeni? Mnoga ta deca su danas odrasle osobe koje, posle trauma koje su mogle biti sprečene, Udruženje Kule Sražare naziva „otpadnicima“. Da li to tako i Jehova gleda? Šta bi sada Isus rekao?
Toliko na tu temu, a postoje i druge stvari o kojima bi moglo mnogo toga da se kaže. Za sada dodajem „linkove“ (na žalost samo na engleskom) koji potvrđuju gore navedene činjenice.
Kod:
http://whoismob.webs.com/apps/blog/show/29629239-zlostavljanje-dece-i-udruzenje-kule-strazare
*Dakle, bilo bi pametnije da prestanes sa ovakvim napadima, jer iznosenje ovakvih kompromitujucih podataka nece biti dobro ni po tebe ni tvoju organizaciju, a materijala ima sasvim dovoljno..