Član
- Učlanjen(a)
- 16.01.2012
- Poruka
- 361
tum5e brate sta to pises?Nije valjda da ne razumes o cemu ti pise brat Adrian?On ti daje konkretne stihove iz Biblije da Bog mrzi bilo koji vid idola ili likova evo procitaj kratko i jasno sto ti sada stavim:
"Ne pravi sebi lika (kip) ni oblicja (slike) bilo sta sto je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im sluzi. Jer ja, gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kaznjavam greh otaca - onih koji me mrze - na deci do treceg i cetvrtog kolena, a iskazujem milosrdje hiljadama koji me vole i vrse moje zapovedi." (2 mojs. 20:4-6)
(ZNACI BILO STA!!!! GORE NA NEBU I NA ZEMLJI ILI U VODAMA I POD ZEMLJOM!!! NE KLANJAJ IMA NITI SLUZI)Ovo je jasno samo pravim hriscanima koji vole i veruju Hristu.Ako uporedimo sve crkve s pravoslavnom SPC-va ima najvise likova u crkvi („Sta ima hram Bozji sa idolima?“ (2. Kor 6:16) misli se i na likove takodje.
Budi siguran da ti u crkvi nikad nece pokazati ove stihove, jer nije u njihovom interesu da ti ih pokazu sta mislis zasto?
poslusaj mene i brata Adriana mi ti ne zelimo zlo a samo dobro brate tum5e.
"Pazite dobro! Onoga dana kada vam je gospod, Bog vas, govorio isred ognja na Horebu, niste videli nikakvog lika, da se ne biste pokvarili, te da ne biste pravili sebi kakvog klesanog lika, kipa muskog ili zenskog oblicja ... ne daj se zavesti, da padnes pred njima i da im se poklonis, jer ih Gospod, Bog tvoj, prepusti svima drugim narodima pod celim nebom." (Peta mojs. 4:15,16,19)Znaci ovde jasno pise niste videli nikakvog lika na Horebu da se nebi pokvarili!!!!te da nebiste pravili lika klesanoga muskog i zenskog!!!! to je to sto moras da shvatis po svaku cenu! inace dzaba ti tvoja vera kad ides u propast samo zbog nekih ikona ili kipova.
Kao ilustracija biblije to je u redu ali ljudi koji su na ikonama se postuju kao sveci sto krsi zapoved ("Ne pravi sebi lika (kip) ni oblicja (slike) bilo sta sto je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodama pod zemljom.) ZNACI NISTA STO JE GORE,DOLE,POD ZEMLJOM,U VODI.
SVI TI SVECI SU NASLIKANI LJUDSKOM MASTOM I NISTA VISE.
"Ja, gospod mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti casti svoje kipovima" (Isaija 42:8 )
Boldovano crvenim je jako vazno procitaj 100 puta ako nemozes shvatiti iz 50 puta citaj sve dok neshvatis.
Boldovano plavim je takodje vazno ali sam odelio u dve boje da bi ti bilo lakse shvatiti brate.
Neka je Isus Gospod i Bog na svim putevima tvojim zeli tri brat Gera.
Ajmo konkretno svi Bog je rekao Da se ne klanjamo kipovima i likovima mi im se ne klanjamo to je razlika ja sam pravoslavac i pitas me dali ima se klanjam ja kazem ne one su podrednik imedju mene i Boga kao i zvezde i sunce i sve prirodne pojave
ja se njima ne kloanjam ja se njima ne klanjam ja se njima ne klanjam
Bog je rekao da im se ne klanjamo ja se njima ne klanjam
znaci pogresno je klanjati se a ja se njima ne klanjam
one su samo podsticaj podsecaj i posrednik
Gde Bog to zabranjuje da nam budu podsticaj i podsecaj?
Nigde i sam naredjuje mojsiju unosenje heruvima radi podsticaja i podsecaja
znaci ja to radim nari podsecaja i podsticaja
a ne klanjam im se a Bog je klanjanje zabrani niti sam ludak koji im ljubi noge ili ocekuje cudo od ikone(to je idolopoklonstvo vera u drvo da ima moc Boga)
Ja ti opravdavam sebe ne SPC
Dali razumes?