Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
hahaha nisi vernik nego si musliman a :D
i ovi ostali nisu vernici nego su hriscani :D

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
hahaha nisi vernik nego si musliman a :D
i ovi ostali nisu vernici nego su hriscani :D

Napisao sam da nisam religiozan, napisao sam da jesam vjernik, i da sam musliman (odan Bogu).

Vjernik ne mora biti religiozan, niti religiozan covjek mora biti i vjernik.
Religiozan znaci samo da pripada ljudskoj organizaciji u kojoj se obrce novac.
Ja ne pripadam ni jednoj takvoj, niti priznajem ni jedan religijski autoritet.

Meni su autoriteti: Adam, Abraham, Mojsije, Sokrat, Konfucije, Isus, Muhammed a.s., Josip Broz Tito i ostali ljudi koji su razdvajali istinu od neistine.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
adam ( nikad nije postojao )
abraham ti je autoritet? znaci i ti bi pristao da ubijes svog sina ako ti bog zapovedi, ako je postojao bio je daleko od autoriteta i coveka za primer.
Mojsije je naredjivao da se ljudi masakriraju bez razloga
zasto mislis da je tito razdvajao istinu od neistine ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
adam ( nikad nije postojao )
abraham ti je autoritet? znaci i ti bi pristao da ubijes svog sina ako ti bog zapovedi, ako je postojao bio je daleko od autoriteta i coveka za primer.
Mojsije je naredjivao da se ljudi masakriraju bez razloga
zasto mislis da je tito razdvajao istinu od neistine ?

postavlja se pitanje sto se tice abrahama, bog mu je rekao da ubije sina navodno da bi video da li mu je on veran, e sad ako je bog svemoguc i zna sve onda bi on trebalo da zna da li mu je abraham veran ili nije, a ne da mu kaze da ubije sina pa da ga na taj nacin proverava

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
postavlja se pitanje sto se tice abrahama, bog mu je rekao da ubije sina navodno da bi video da li mu je on veran, e sad ako je bog svemoguc i zna sve onda bi on trebalo da zna da li mu je abraham veran ili nije, a ne da mu kaze da ubije sina pa da ga na taj nacin proverava

Наравно да Бог зна и мисли срца и шта ће бити, а да ли би Авраам знао? Да ли би ми знали? Као што Авраам би спреман да жртвује свога сина кога је толико чекао да се роди, тако Бог најави да ће Свог Јединородног Сина дати за Жртву да би нас искупио. Већ је речено да је комплетан Стари завет о Исусу Христу, све беше најава Спасења Божијег (сен онога што ће доћи). Наравно да реч некада мора да се докаже делом, тако потврђујемо да оно што говоримо заиста спроводимо.

Прост пример: човек медитира цео живот и наводно воли цео свет, своје ближње и сл., а никако да учини нешто да ту љубав докаже. Јер постоје људи који када говоре мислиш да су лоши и баксузи, али када треба своју душу полажу за друге, спремни су да се жртвују јер им је такво срце. Дакле, својим пожртвовањем тај човек доказа своју љубав. А она ленчуга и даље седи и медитира и "постаје свестан себе", уместо да учини нешто за друге људе. Дакле, дела хришћанска су милост, праштање, пожртвовање, трпљење, тешење тужних, помоћ слабима и много тога још што се може наћи као хришћанска врлина.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
da da, hriscanske vrline, necemo da spominjemo lose strane svetih knjiga, izvuci vrline, i nije dao hriscanski bog svog sina, nego ga je pozajmio, vecina ljudi bi prihvatili da im se desi ono sta se hristu desilo, da te muce i ubiju al znas da ces za 3 dana da se vratis kao bog, i nije neka zrtva

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Malo, malo, pa zastranite. Ovo je tema o Noi i njegovoj arki, a ne o Avramu.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
pa mislim da smo dosli na zakljucak da niko ne moze da objasni odakle toliko vrsta na zemlji, sto bi trebalo svakom coveku koji logicno razmislja da pokaze da je prica izmisljotina

Natrag