Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
isto tako bi trebalo da vidimo i evoluciju, a ako se evolucija zavrsila onda mozda se tako isto zavrsilo i razmnozavanje koje je laodikeja spomenuo

Evolucija se ne zavrsava, to je stalan proces. I ti i ja i Laodikeja smo prelazne vrste. Sve vrste zivota su prelazne vrste. Promena je konstantna.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemoj mene da mesas, ja sam cis primer da evolucija ide u nazad, ja cu od coveka postat majmun hahahahahahaha i onda cu nizoj rasi (ljudima) da se smejem kako su glupi xD

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Bez razlike, to je banalan primer, bubasvabi nikada nece da izraste neki deo tela kako bi se pretvorila u neko savrsenije bice, a to vazi i za sve druge zivotinje..
Bog je stvorio zivotinje PO SVOJIM VRSTAMA u jednom trenutku, a ne EVOLUTIVNIM PROCESOM iz nizih u visa bica metodom transformacije..

Sejtan ce narediti ljudima da mijenjaju Allahova stvorenja. - Kur'an 4:119

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Evolucija se ne zavrsava, to je stalan proces. I ti i ja i Laodikeja smo prelazne vrste. Sve vrste zivota su prelazne vrste. Promena je konstantna.

Ovako kako ti govoris o evoluciji jesu promjene po Bozjem zakonu. Tu nema mistike, sve je vrlo jednostvno.
Problem s kojim se suocavaju netropska more jeste pojava tropskih zivotinja i biljaka, zbog povecanja temperature.
Zivotinje netropskih mora se ili se povlace ili ugibaju.

Drugim rijecima: Bog je uspostavio Zakone koje nazivamo prirodnim zakonima.

Zato je smijesna borba protiv Prirode na osnovi ucenja zanesenjaka i suprotstavaljanje Istini koju polako otkrivaju oni ljudi koji su obdareni razumom.

Znalci se spoznati da je Kur'an istinit, nevjernici sumnjaju. - Kur'an 22:54,55

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ovako kako ti govoris o evoluciji jesu promjene po Bozjem zakonu. Tu nema mistike, sve je vrlo jednostvno.
Problem s kojim se suocavaju netropska more jeste pojava tropskih zivotinja i biljaka, zbog povecanja temperature.
Zivotinje netropskih mora se ili se povlace ili ugibaju.

Drugim rijecima: Bog je uspostavio Zakone koje nazivamo prirodnim zakonima.

Zato je smijesna borba protiv Prirode na osnovi ucenja zanesenjaka i suprotstavaljanje Istini koju polako otkrivaju oni ljudi koji su obdareni razumom.

Znalci se spoznati da je Kur'an istinit, nevjernici sumnjaju. - Kur'an 22:54,55

Naravno, za vecinu vernika je evolucija bila neprihvatljiva pa kad su je prihvatili (vecina vernika u zapadnom svetu ne sumja u evoluciju, ali je manjina koja sumnja vrlo vokalna), tvrde da se odbija pod nadzorom boga. Mozes da tvrdis i da je pod zakonima roze jednoroga i sarenih vilenjaka i dalje nista ne dobijas time. Nista nisi objasnio, nemas cime da dokazes to.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Naravno, za vecinu vernika je evolucija bila neprihvatljiva pa kad su je prihvatili (vecina vernika u zapadnom svetu ne sumja u evoluciju, ali je manjina koja sumnja vrlo vokalna), tvrde da se odbija pod nadzorom boga. Mozes da tvrdis i da je pod zakonima roze jednoroga i sarenih vilenjaka i dalje nista ne dobijas time. Nista nisi objasnio, nemas cime da dokazes to.

Jedino Kur'an obuhvata prirodu!
Crkva odbacuje Bibliju, a prica kako joj potpuno vjeruje! To je licemjreje i veoma pogubno jer onda crkva postaje potpuno otvorena za ulazak protu Bozjih ucenja.

Kur'an je zapisan prije najmanje 1500 godina ( da ne budem precizan). Moras to uzeti u obzir, da je i danas svjez i neprevazidjen.

A sta si ti objasnio?

Da si prihvatio neku teoriju?

Po cemu ona mislis da je "tvoja" teorija bolja?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jedino Kur'an obuhvata prirodu!
Crkva odbacuje Bibliju, a prica kako joj potpuno vjeruje! To je licemjreje i veoma pogubno jer onda crkva postaje potpuno otvorena za ulazak protu Bozjih ucenja.

Kur'an je zapisan prije najmanje 1500 godina ( da ne budem precizan). Moras to uzeti u obzir, da je i danas svjez i neprevazidjen.

A sta si ti objasnio?

Da si prihvatio neku teoriju?

Po cemu ona mislis da je "tvoja" teorija bolja?

Ako zaista zelis, bilo koju naucnu teoriju mozes sam da testiras, a metafizicke tvrdnje iz svetih knjiga ne mozes. Za bilo koju metafizicku tvrdnju iz religioznih knjiga mozes umesto boga da stavis vilenjake, hobite ili tarnsformerse opet dolazis na isto. Mislio sam da razlikujes hipotezu od teorije, a najbitnije od svega fantaziju od realnosti. Za nekog ko tvrdi da nije religiozan, vrlo si religiozan.

Da ne bude zabune, kad sam pricao o objasnjenjima, nisam mislio licno na tebe nego na upotrebnu vrednost biblije i kurana.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ako zaista zelis, bilo koju naucnu teoriju mozes sam da testiras, a metafizicke tvrdnje iz svetih knjiga ne mozes. Za bilo koju metafizicku tvrdnju iz religioznih knjiga mozes umesto boga da stavis vilenjake, hobite ili tarnsformerse opet dolazis na isto. Mislio sam da razlikujes hipotezu od teorije, a najbitnije od svega fantaziju od realnosti. Za nekog ko tvrdi da nije religiozan, vrlo si religiozan.

Ne budi toliko siguran da ne bi bio sasvim smijesan i nesmotren.
Nisam religiozan, ja sam vjernik. Musliman.
Pokusaj da nadjes neistinu u bilo cemu o cemu govorim.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne budi toliko siguran da ne bi bio sasvim smijesan i nesmotren.
Nisam religiozan, ja sam vjernik. Musliman.
Pokusaj da nadjes neistinu u bilo cemu o cemu govorim.

Da ne bi ti ispao smesan i nesmotren, pokusaj da nadjes istinu u onome o cemu govoris a da ne bude subjektivan osecaj.

Natrag