Dragi moj Jure
Mi ovde pricamo o nastanku zemlje.
Pokusavam da tebi i drugima (koji dele misljenje da je zemlja nastala SLUCAJNO),
OBJASNIM ZDRAVOM LOGIKOM da nista ne moze nastati slucajno,samo od sebe.
Ako ti mislis da je nesto sto vidis ,naprimer u tvojoj sobi nastalo sasvim slucajno,napisi.
Ako shvatas da nista u tvojoj sobi nije nastalo SLUCAJNO,kako onda mozes da kazes da je Zemlja mogla da nastane slucajno???
U tu sam svrhu i pomenuo "DUGME od pantalona"...Moze li ono da nastane slucajno i za koliko milijardi godina???
Nadalje kad govorimo o RAZUMU,Biblija pise da Bog ima Razum
psalam 147:5: "Velik je Gospod naš i velika je krepost Njegova, i Razumu Njegovom nema mere."
Apostol Petar takodje zeli da "probudi nas CISTI RAZUM.
2.petrova 3:1
"Evo vam, ljubazni, već pišem drugu poslanicu u kojima budim napominjanjem vaš čisti razum."
Zbog toga sam ti i prepricao pricu iz Njutnovog zivota ,da te navede na logicno razmisljanje,da ne moze nista da nastane slucajno!!!
Pitao sam te da navedes razloge zbog cega mislis suprotno,ali ti bezis od teme.
Njutnov prijatelj je odustao od ateizma,mozda ces i ti?
za jevrejina
Dragi moj jevrejine
U bibliji nigde ne pise koliko su tacno trajali Bozji dani stvaranja od 6 dana.
Ako bi se merilo po ljudskom bukvalnom gledanju od 24 sata,
kako onda objasnjavas da Bozji SEDMI DAN traje i dan danas(ili bar u vreme kad je pisan novi zavet).
Svako meri vreme iz svog ugla gledanja.
Zasto mislis da Bog treba da se upravlja po ljudskom merenju vremena?
Da li si se mozda pitao,po kom se vremenu Bog upravljao ,dok zemlja nije postojala?
Ko je pre postojao Bog ili zemlja???
za Gundarka
Dragi moj Gundark
Ne pada mi na pamet da ja nekoga menjam,a kamoli da unistim starog coveka.
Ljubav je ta koja cini cudesa od ljudi.
Ja samo zelim da PRENESEM drugima ono sto sam saznao ili naucio,a mislim da je korisno i plemenito.
Nadalje i ja sam nekad bio ljuti ateista,ali sam se promenio.
Ljudi mogu da se menjaju u oba pravca i nabolje i nagore,a prihvatanje biblije moze ovome mnogo da pripomogne.
Sto se tice starosti zemlje i tu treba biti oprezan,jer postoje dve vrste mere,slicno kao i za zgrade.
Postoji datum kad je zgrada napravljena,ali postoji i datum kad je koji gradivni deo zgrade nastao.Naprimer za beton koristimo soder i cement.Soder koji se vadi iz reke moze biti star i vise hiljada godina,da ne kazem milijardi godina,ali nasa zgrada je stara mnogo manje,zar ne?
Tako je i sa zemljom.Materijal od kojeg je ona stvorena moze biti star i vise milijardi godina,ostalo je napisano...
za romilana
Dragi moj rolmilane drgao mi je da razmisljas i govoris o dokazima u korist teorije evolucije..,ali to ne pije vodu.
I ja sam nekada delio tvoje misljenje,dok nisam pogledao i drugu stranu medalje.
Spominjes naftu,gas,pesak,sljunak,rude gvozdja....,itd
Po tebi su oni nastali slucajno,sami od sebe???
Pa mogao si da dodas i zemlju i vodu,jedino njih nisi naveo.,a o njima i govorimo.
Mozes li ti da napravis kucu bez gradivnih elemenata (beton,cigla,armatura,cret,blokovi,stolarija,itd?
Zar mislis da je zemlja mogla da nastane bez "slicnih" gradivnih elemenata?
Valjda dobro znas o cemu govori II zakon "termodinamike"
Sve sto postoji tezi "rasturanju",ili rasipanju.Naprimer kuca ako se ne pazi,pretvorice se u pesak i zemlju .
Moze li IKADA da se pesak sam od sebe pomesa sa vodom i krecom i to u odgovarajucoj razmeri i baci na zid kuce da ga omalterise?,ili slicno.
Pogledaj zemlju.Ti tvrdis da se zemlja sama od sebe pomesala sa vodom i naftom i stenama Fe itd !!!
I gradivni elementi su stvoreni.Ne znam sta te to buni?