Dragi moj cika Miko,
Previse gledas na proslost,manje na buducnost ,a nikako ne na sadasnjost i tu je tvoja ogromna mana i greska kako hoces.
Sto puta sam ti pisao i evo sad cu predzadnji put da ti odgovorim na to pitanje.
1892 Jehovini Svedoci su jos uvek pusili cigare,slavili Bozic ,uskrs,imali krst ,verovali u trojstvo itd itd...
Vremena se menjaju.
Kako se sta novo otkrilo ili naucilo to se usvajalo,a staro ostavljalo tj odbacivalo kao netacno ili zastarelo,kako god hoces,meni nebitno.
Brojke od 49000 i 7000 godina kao trajanje 7 Bozjih dana stvaranja je obicno nagadjanje isto kao i da kazemo da su trajali 7 sekundi .
U svakom slucaju svako nebesko telo ima razlicito trajanje svog dana,a za Boga je veoma smesno da racuna vreme po okretanju zemlje oko svoje ose za 24 sata.
Cak i da su ti dani trajali doslovnih 24 zemaljska sata,a nisu iz bezbroj razloga,On ,Jehova Bog je stvorio i nebo i zemlju pre tih 7 dana koji su sluzili za pretvaranje zemlje u stan za biljke,zivotinje i coveka.
1.Moj 1:
1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Tek ko zna kolko vremena kasnije Bog pocinje da oblikuje Zemlju za stan ljudima preko 7 Bozjih dana oblikovanja.