Nisam uopste, ja sam razgovarao sa staresinama, pre nego sto cu otici od njih, preko puta su bili dvoje staresina i dvoje vernika, a preko puta ja.
Prvo sam ih saslusao, pa onda izneo svoje argumente i odgovore. Znaci bukvalno sam ih dotukao. Na kraju se jedan od njih zamislio, i izjavio - "priznaj ti si nama dosao da svedocis, a mi u principu ne razgovaramo sa onima koji ne zele da prihvate nase ucenje".
Drugim recima, "mi svoje ucenje namecemo svima i svakome, a tudje ne prihvatamo, i ne zelimo da slusamo, nemoj ni da pokusavas da nam govoris"!
Na kraju je izjavio:
"Ja necu menjati svoju veru, mozda da sam od pocetka isao u adv. crkvu, mozda bi ja u to verovao, ali ja sam vec krsten"...
To pokazuje, da vecini njih nije do ozbiljnog iskrenog razgovora, nego je jedini cilj misionarenje.
To je i generalni problem svih ovde na forumu, niko nikog ne slusa, vec su preko mere ubedjeni u svoje ucenje, a tudje ih misljenje ne interesuje, i ne zele cuti.
Odgovori koji se daju , su pripremljeni po sablonu, a pitanja se ni ne citaju, niti se uzimaju ozbiljno, a sa time i onaj kome je odgovor dat, nece biti zadovoljan, jel je to pripremljen odgovor, i na njegovo pitanje nije zaista odgovoreno.
Takodje kada nikakvog , cak ni pripremljenog odgovora nema, onda se zaobilazi i skrece tema, zamajava se sagovornik. A to pokazuje da njima uopste nije bitno sta druga strana govori, i uopste ih ne pogadja sto ne mogu odgovoriti, istrajace u svom.
To je pokazatelj neiskrenosti!
Mnogi od njih su clanovi svojih crkava i svojih zajednica, iz prostog razloga sto tamo zele da budu. Svidja im se drustvo, forma, muzika i crkvena organizacija. To nece da menjaju. A forum im dodje kao mesto misionarenja, ili pak pokusaj skupljanja poena u zajednici kojoj pripadaju...
To je neiskrenost, sa takvima ne treba ni razgovarati. Ali eto ja pisem ponekad zbog drugih...