Adventisti imaju bibliju i Ellen White, a ta biblija i Ellen White uce - da se u crkvi treba desiti probudjenje zasnovano na poruici Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja 3 poglavlja.
Naravno, uce da ce doci do probudjenja..
Tok dogadjaja poslednjeg vremena zavise od toga da li ce se u crkvi desiti probudjenje, i Ellen White govori o tome
Naravno da desavanja zavise od probudjenja i objave evandjelja, ali nije pitanje da li ce se to desiti, vec kada ce se desiti!
I to je ucenje HAC, a ne ovo sto ti pises!
ali da ce ona biti odbacena
Nigde ne kaze da ce poziv na probudjenje biti odbacen! Vec samo da tu poruku nece svi prihvatiti, i da ce zbog toga mnogi u crkvi otpasti i da ce doci do resetanja. Ali
SAMA CRKVA NECE PASTI!
Sto znaci, da ce crkva svo vreme imati istinu a ne laz! Kao sto ti ucis da ce crkva
PASTI ili uciti lazi i neistine. A jedna od tih neistina po tebi je "da se Bog drzi zacrtanog plana u bibliji".
Znaci ti njih optuzujes sto veruju bibliji da ce se kroz crkvu
KOJA NECE PASTI, objaviti evandjelje! Pa ti bi izgleda da se samo kroz tebe objavi evandjelje, a ne kroz crkvu!
sto ce dovesti do resetanja ili otpada u okrilju crkve.
Kakve veze ima "resetanje" i nemoralnost pojedinaca i vodecih ljudi, sa samom crkvom? Ona je rekla da crkva kao telo
NECE PASTI!
Dakle, "crkva ne pada", i kroz nju ce se objaviti evandjelje! A to ce mozda biti pojedinci u okviru crkve koji ce na sebe preuzeti zadatak objave evandjlja, nasuprot velike vecine koja nece, ali nikako crkva kao telo nece pasti, pa cak ni u pogledu doktrine ni u pogledu ispunjavanja svog zadatka!
Elen White ne pise ono sto ti tvrdis!
Kroz crkvu se sve ispunjava, i ona nikako nece "pasti"!
To sam video svuda da ucite, i ti i Simovic i Bogdanovic i vama slicni o "otpadu u crkvi"!
Ali crkva ne moze pasti kao organizacija, niti njena doktrina moze biti dovedena u pitanje! Mogu pasti samo pojedinci koji ce propustiti da ispune svoj zadatak. Moze biti puno nemoralnih u crkvi i na videcim pozicijama, o cemu je ona govorila, pa ce
IZGLEDATI KAO DA CE CRKVA PASTI, ALI ONA NECE PASTI!
Takodje je napisala, da
"NOVOG IZLAZENJA ILI OSNIVAJA DRUGE CRKVE NECE BITI".
A vi svi osnivate neke svoje sekte i delite se.. Kad si poslednji put bio u crkvi? Imamo adventiste reformnog pokreta sedmog dana, imamo arijanske adventiste, pa Simoviceve, pa Bogdanoviceve itd.. I svi se vi delite i osnivate zasebne sekte ne priznajuci glavnu! Katastrofa!
Problem je vasa sujeta i nepoznavanje EGW, a takodje i same adventisticke poruke..
Ja sam mnogo duze u crkvi od tebe i od Bogdanovica, ja sam od rodjenja tamo, a vi ste dosli spolja da pravite razdor! Vi ne znate o crkvi nista!
Takodje, Ellen White govori - da ako se u crkvi ne dogodi probudjenje, da ce Bog odbaciti svoj narod, odnosno Adventisticku crkvu.
Znaci ti ucis suprotno Elen White, da je
BOG ODBACIO ADVENTISTICKU CRKVU?
Iz tvog pisanja i nacina prezentacije se vidi da ti u to verujes!
Ona to apsolutno nigde nije rekla! Navedi mi citat! Pa nije ona sama sebi kontradiktorna da na jednom mestu tvrdi kako "
Bog nece odbaciti svoj narod" i da "
Crkva nece pasti" a na drugom suprotno.
Nista uslovno ne postoji u pogledu Bozjeg plana da kroz svoju crkvu sprovede svoju nameru. On ce svoju nameru sprovesti, makar bio i samo jedan jedini covek u crkvi koji ce obaviti to delo! Zato ne pricaj gluposti!
Bez crkve nista ne biva!
Sramota me je kad tako blatite adventizam, i sto ste sujetni, pa bi hteli da budete veci adventisti od adventista i od same crkve i od EGW. Pa iako nisam vise vas clan, sramota me je!
Daj se vise spustite na zemlju!