Poslednji dani

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hoce li ikada UN odigrati svoju ulogu i proglasiti Mir i sigurnost za celu zemlju???

Cinjenica je da ce se prorocanstva ispuniti, ali se ona ne mogu razumeti unapred dok se dogadjaji ne pocnu odvijati. Nisu prorocanstva data da bi neko stolecima u napred, koji to nece doziveti razumeo (jer nema potrebe da on razume) , vec su prorocanstva data onima koji ce ih doziveti, da bi izbegli opasnost.

I zato je svaka prica o tome suvisna. Ako se prorocanstva ne odnose na nase vreme, mi necemo razumeti, jer za to nema potrebe..

Proglasenje mira i sigurnosti ce se desiti tek nakon svih nevolja koje oni planiraju da nanesu, i to tek nakon sto oni ostvare svoj krajnji cilj, a to je potpuna dominacija i kontrola nad drzavama resursima i ljudima!

Pokusali su terorizmom, nisu uspeli, pokusavaju sa epidemijom ostaje da se vidi koliko ce biti uspesni...

Za sve je potrebno vreme.. A mi mozemo jedino da nagadjamo dok se ne desi, i ko kaze da zna sigurno sta ce biti, ili za koje vreme ce biti, taj laze! Prvenstveno zato sto oni cesto menjaju svoj plan, kad ih ljudi provale.. Ali plan im ostaje uvek jedan isti.. Trenutno igraju na kartu epidemije i obavezne vakcinacije...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Cinjenica je da ce se prorocanstva ispuniti, ali se ona ne mogu razumeti unapred dok se dogadjaji ne pocnu odvijati. Nisu prorocanstva data da bi neko stolecima u napred, koji to nece doziveti razumeo (jer nema potrebe da on razume) , vec su prorocanstva data onima koji ce ih doziveti, da bi izbegli opasnost.

I zato je svaka prica o tome suvisna. Ako se prorocanstva ne odnose na nase vreme, mi necemo razumeti, jer za to nema potrebe..

Proglasenje mira ce se desiti tek nakon svih nevolja koje oni planiraju da nanesu, i to tek nakon sto oni ostvare svoj krajnji cilj, a to je potpuna dominacija i kontrola nad drzavama resursima i ljudima!

Dragi moj Mire,
Za Kira Persijanca je proreceno 200 godina ranije .
Za Isusa Hrista kada ce doci kao Mesija je proreceno 500 godina ranije.
Isus je prorekao poslednje dana ljudskog roda pa i unistenje onih koji unistavaju zemlju 2000 godina ranije.

I zato je bitno da jos jednom dobro proveris ove stihove i prorocanstva.
Zato svaka prica nije suvisna.
Zato su se neka prorostva kao iz proroka Danila zapecatile za poslednje dane.
Zar ti zaista mislis da je prorocanstvo o kipu sa zlatnom glavom a prstima od gline i gvozdja bilo samo za dane danila???
Ali pisem vec satima,jos koji dan pa obaveze i ko zna kada...
Svako dobro i laku noc

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dragi moj Mire,
Za Kira Persijanca je proreceno 200 godina ranije .
Za Isusa Hrista kada ce doci kao Mesija je proreceno 500 godina ranije.
Isus je prorekao poslednje dana ljudskog roda pa i unistenje onih koji unistavaju zemlju 2000 godina ranije.
Pa jesu li razumeli prorocanstva o mesiji? Niko od njih nije razumeo unapred, ni Isusa nisu docekali kada je dosao! Vec su ga docekali oni koji nisu tumacili, a koji su tumacili unapred stolecima, imali su pogresna ocekivanja, kao i vi sto imate!

I zato je bitno da jos jednom dobro proveris ove stihove i prorocanstva.

Zasto ja da proveravam unapred?

Znam ja dobro o cemu pricam, tumacenje stolecima unapred je pogresno!

Pogotovo je zlo od toga praviti teologiju kao sto su fariseji pravili, pa su ocekivali da se ispuni ono sto su oni unapred zamislili, zato Hrista nisu ni docekali! I uvek je bilo tako.

Ko god unapred tumaci pre nego sto se dogadjaji pocnu desavati ima pogresna ocekivanja i propusti da prepozna znak i trenutak da ispravno odreaguje!

Tako cete i vi propustiti, ako budete slusali unapred zamisljena prorocanstva vasih vodja!

Zato su se neka prorostva kao iz proroka Danila zapecatile za poslednje dane.

To je ono o cemu ja govorim, "zapecaceno" znaci "sakriveno". A gotovo su sva prorocanstva sakrivena, o kojima vi ovde razglabate! Zato su i data u danima a ne u godinama, zato su i zivotinje simboli i slicno! Da zbune vas koji bi unapred da protumacite ono sto vas se ne tice! To se tice samo onih koji ce to doziveti, i oni ce to prepoznati kad se dogodi!

Zar ti zaista mislis da je prorocanstvo o kipu sa zlatnom glavom a prstima od gline i gvozdja bilo samo za dane danila???

Ne, vec ja govorim o prorocanstvima koja se ne mogu razumeti do ispunjenja! Jednostavno ne mogu, jer njihov cilj nije da te zadive, vec da pruze smernice kako postupati u kriznim trenucima!

Kip sa zlatnom glavom je rastumacen, i opet ne znas koje je zadnje carstvo! Dakle opet ostaje da se "prorocanstva razumeju za vreme desavanja ili nakon ispunjenja".

Isus je prorekao poslednje dana ljudskog roda pa i unistenje

A zasto je Isus prorekao? Koji je razlog? Zar je hteo da nekog zadivi, ili je davao smernice ucenicima kako da postupaju u vreme opasnosti, da recimo napuste jerusalim?

Nije on nikog hteo da zadivi svojom pricom, vec je davao smernice, a te smernice se odnose na one koji ce to doziveti..

Vi promasujete smisao!

Svrha prorocanstava, nije da zadivi ljude, ili da im da materijal da vezbaju vijuge, vec je smisao prorocanstava da ljudi koji se neposredno nadju u tim situacijama dobiju smernice sta da rade!

Ali pisem vec satima,jos koji dan pa obaveze i ko zna kada...
Zao mi je sto moras da ides, i uvek tako kad nacnemo neku zanimljivu temu.. Zelim ti sve najbolje, i nek te Bog cuva!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Za sve je potrebno vreme.. A mi mozemo jedino da nagadjamo dok se ne desi, i ko kaze da zna sigurno sta ce biti, ili za koje vreme ce biti, taj laze! Prvenstveno zato sto oni cesto menjaju svoj plan, kad ih ljudi provale.. Ali plan im ostaje uvek jedan isti.. Trenutno igraju na kartu epidemije i obavezne vakcinacije...

Upravo tako, igraju, u množini. Ali, to ne radi pali seraf, nego ljudi. Ljudi koji su mu se predali, jer ne zaboravimo nikada da je sotona duh, da je lukav, i da nije glup. I te kako je inteligentan, i te kako zna da bi uspostavljanje dominacije njegovih (a on već vlada ovim svetom, vlada od kako su ljudi pali na njegovu prevaru) samo ubrzalo njegov kraj.

Dakle, šta god da bude, Rat između Svetla i Tame još uvek traje, i sva su vremena poslednja,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
SVA biblijska prorocanstva su uslovna, i ne moraju, a po svemu sudeci i nece se ispuniti onako kako su zapisana, jer za to ne postoje uslovi koji bi do toga doveli.

Bog ce svakako preokrenuti liniju istorije i borbe izmedju dobra i zla u svoju korist, ali na svoj alternativan nacin.

U tom smislu, nema armagedona, nema progonstava, nema antihrista i nikakvih zakona ili uvodjenja nedelje na globalnom planu, i nema nista od onoga sto otkrivenje govori, jer je ceo svet ukljucujuci i SVE crkve u vlasti zla, i probudice se i obratiti Bozjim licnim otkrivanjem svoje slave, i svog zakona, pri cemu ce pozvati svet na obracenje, i aktivno spremanje za Hristov drugi dolazak, i svi ce se obratiti, jer ko ne bi kada se on pokaze, ali ce on delovati Duhom na probudjenju ljubavi u srcima, jer on ne zeli da mu neko sluzi iz straha, vec iz ljubavi i nacela.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa jesu li razumeli prorocanstva o mesiji? Niko od njih nije razumeo unapred, ni Isusa nisu docekali kada je dosao! Vec su ga docekali oni koji nisu tumacili, a koji su tumacili unapred stolecima, imali su pogresna ocekivanja, kao i vi sto imate!
Ma razumeli su oni sve to vrlo dobro.
Kao prvo razumeli su Bozje blagoslove kao i prokletstvo.
Kolko je proroka samo prorokovalo da ce ih Vavilon unistiti???,kolko su proroka pobili jer im se te reci nisu dopale???
Naravno da su razumeli prorocanstvo o Mesiji.
Cak je i car Irod cuo za njega i potrudio se dobro da ga ubije,ali nije uspeo.,dakle bio je obavesten.
A i narod je znao za dolazak Mesije...,ali i oni su ocekivali da ce on odmah da postane Kralj i da ih izbavi od Rimljana,i kad su videli da nema nista od toga,onda su ga ubili...,zar ne?
Isto tako i za Kira ,a kasnije i Aleksandra Makedonskog pokazivali su im prorocanstva koja govore o njima. idemo dalje...

Zasto ja da proveravam unapred?

Znam ja dobro o cemu pricam, tumacenje stolecima unapred je pogresno!

Pogotovo je zlo od toga praviti teologiju kao sto su fariseji pravili, pa su ocekivali da se ispuni ono sto su oni unapred zamislili, zato Hrista nisu ni docekali! I uvek je bilo tako.

Ko god unapred tumaci pre nego sto se dogadjaji pocnu desavati ima pogresna ocekivanja i propusti da prepozna znak i trenutak da ispravno odreaguje!
Ma stvar je u tome sto su pogresno racunali,pa se preracunali....
Eto naprimer Danilovo prorocanstvo o 70 nedelja iz Danila 9:24-27 govori o dolasku Mesije i njegovom pogubljenju.
Mnogi su mislili da je to bukvalno 70 nedelja. Nisu shvatili da su to prorocke nedelje gde ide dan za godinu.
Ali pobozne ljude zanimaju prorocanstva,pa cak i neprijatelje Bozje,ali dobro tebe ona ne zanimaju...

Tako cete i vi propustiti, ako budete slusali unapred zamisljena prorocanstva vasih vodja!
To je ono o cemu ja govorim, "zapecaceno" znaci "sakriveno". A gotovo su sva prorocanstva sakrivena, o kojima vi ovde razglabate! Zato su i data u danima a ne u godinama, zato su i zivotinje simboli i slicno! Da zbune vas koji bi unapred da protumacite ono sto vas se ne tice! To se tice samo onih koji ce to doziveti, i oni ce to prepoznati kad se dogodi!

Ogromna vecina prorocanstava nije bila zapecacena,a ono malo sto je bilo zapecaceno ,bilo je zapecaceno za poslednje vreme..Mnogi ce pretrazivati i Pravo znanje ce se namnoziti (danilo 12:4)

Ne, vec ja govorim o prorocanstvima koja se ne mogu razumeti do ispunjenja! Jednostavno ne mogu, jer njihov cilj nije da te zadive, vec da pruze smernice kako postupati u kriznim trenucima!

Kip sa zlatnom glavom je rastumacen, i opet ne znas koje je zadnje carstvo! Dakle opet ostaje da se "prorocanstva razumeju za vreme desavanja ili nakon ispunjenja".

A zasto je Isus prorekao? Koji je razlog? Zar je hteo da nekog zadivi, ili je davao smernice ucenicima kako da postupaju u vreme opasnosti, da recimo napuste jerusalim?
Nije on nikog hteo da zadivi svojom pricom, vec je davao smernice, a te smernice se odnose na one koji ce to doziveti..
Vi promasujete smisao!

Svrha prorocanstava, nije da zadivi ljude, ili da im da materijal da vezbaju vijuge, vec je smisao prorocanstava da ljudi koji se neposredno nadju u tim situacijama dobiju smernice sta da rade!

Zao mi je sto moras da ides, i uvek tako kad nacnemo neku zanimljivu temu.. Zelim ti sve najbolje, i nek te Bog cuva!
Slazem se sa tobom delimicno.Konkretno kip sa zlatnom glavom je bio razumljiv,ali niko od njih nije doziveo ispunjenje do kraja.Eto mi smo tu na kraju...Ta stopala sa prstima malo od gvozdja malo od gline predstavljaju takozvanu demokratiju koja ce da pukne u paramparcad,ali mi to jos nismo doziveli,ali imamo veliku verovatnocu da je dozivimo.
E sad u prorocanstvima o poslednjim danima ne pise samo Danilo.
Sto se tice Isusa ,on je zeleo da odgovori na pitanje svojih apostola i odgovorio im je .Takodje im je dao znak,ali nije kazao "Doci ce Rimljani i opkolice Jerusalim i tek 70 gNE ima da ga sravne sa zemljom" ,a mogao je bas tako da im kaze,ali nije...
Poreklo toga zasto im ne kaze direktno jeste ....njihovo neverovanje ,pa cak i ubijanje proroka,pa je tako pocelo "kao zagonetka"
Hvala na lepim recima u zadnjoj recenici,obaveze mi se nakupile al za sad sam jos tu,pa videcemo....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U tom smislu, nema armagedona, nema progonstava, nema antihrista i nikakvih zakona ili uvodjenja nedelje na globalnom planu, i nema nista od onoga sto otkrivenje govori,

Ovim si pobio citav adventizam!

Adventisti uce nedeljni zakon, otkrivenje po redosledu, dok ti ovo porices i izbacujes iz redosleda, te tvrdis da se nista od toga nece desiti..

Ali neka, veruj kako zelis..

A ja verujem bibliji, jer Htistos je izjavio:

"nece nestati ni jedno slovce ni najmanja titla iz zakona ( tore -biblije) dok se sve ne ispuni (dok se ne ispune prorocanstva)"

Ma stvar je u tome sto su pogresno racunali,pa se preracunali..
Nije problem kako su fariseji racunali, vec je problem sto su oni sve krivo razumeli, oni su ocekivali Hrista koji ce biti kralj, svetski vodja, koji ce doci da ih oslobodi od rimljana, a to prorocanstva ne kazu! I to su tumacili po svojoj zamisli vekovima i stolecima unapred.

Isto tako i vi radite, tumacite ono sto se ne odnosi na vas licno, i na vas period istorije i tako po svojoj zamisli stvarate predubedjenja i cak na tome insistirate i gradite teologiju. A to ne treba raditi, prorocanstva razumeju oni koje ce situacija zadesiti, jer za njih je pisano, a ne za vas koji zelite da zavirite u buducnost iz znatizelje i koji time samo vezbate vijuge!

Svakako da treba obracati paznju i na prorocanstva, i treba proveravati da li se ona ispunjavaju, ali nikako na tome graditi teologiju! Jer onog trenutka kad padne tumacenje, pada i crkva koja je izgradjena na takvom laznom predubedjenju.. Zato vi imate toliko promasaja i sve vam se klima! Dok nasa crkva ne tumaci prorocanstva, vec to ostavlja onima kojima je i namenjeno, koje ce dogadjaji i zadesiti! Oni ce shvatiti..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
oni su ocekivali Hrista koji ce biti kralj, svetski vodja, koji ce doci da ih oslobodi od rimljana, a to prorocanstva ne kazu! I to su tumacili po svojoj zamisli vekovima i stolecima unapred.

To su isto i apostoli verovali sve do nedelje naveče po uskrsnuću.

SVA biblijska prorocanstva su uslovna, i ne moraju, a po svemu sudeci i nece se ispuniti onako kako su zapisana, jer za to ne postoje uslovi koji bi do toga doveli.

Besmislica. Uslovna su ona u kojoj je postavljen uslov, kao u Ninivi.

U tom smislu, nema armagedona, nema progonstava, nema antihrista i nikakvih zakona ili uvodjenja nedelje na globalnom planu, i nema nista od onoga sto otkrivenje govori, jer je ceo svet ukljucujuci i SVE crkve u vlasti zla, i probudice se i obratiti Bozjim licnim otkrivanjem svoje slave, i svog zakona, pri cemu ce pozvati svet na obracenje, i aktivno spremanje za Hristov drugi dolazak, i svi ce se obratiti, jer ko ne bi kada se on pokaze, ali ce on delovati Duhom na probudjenju ljubavi u srcima, jer on ne zeli da mu neko sluzi iz straha, vec iz ljubavi i nacela.

To je besmisleno, jer u Otkrivenju jasno stoji šta će se to desiti. Ovo što ti iznosiš je tip one priče, da nisu Adam i Eva zgrešili sada ne bi bilo greha i smrti. Ali mi govorimo o realnim stvarima, a ne o mogućnostima.

Besmisleno je da Bog nema svoju crkvu. Kada se Bog otkrije oni koji nisu verovali pre biće im kasno.

Jer tadašnje priznanje Boga nema vrednost jer je iznuđeno slavom vidljivog oka , što je dokaz idolopokolonstva.

Svi će se obratiti je ništa drugo nego Hinduizam.

Znao sam da ćeš nakon proricanja iz fudbala da nastaviš dalje sa besmislicama kojima nanosiš štetu advent. ovde.

Pošto su tradicionalni vernici skloni generalizaciji, na svU sreću tebe niko ne sluša u HAC.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bolje je osloniti se na nogometne rezultate , nego na "proročicu koja je govorila u drskosti".

I jedno i drugo su budalaštine, posebno ona, njihov "duh proroštva"

O kakvoj ti šteti. Adventizam, kao parazitizam u svojoj biti, je sam po sebi šteta.

I ne znaš koliko si u pravu. Mileritizam i njegovi plodovi su najopasniji vid Lyssa Spiritualis, štetniji od bilo kog drugog parazitizma.

Natrag