Pa jesu li razumeli prorocanstva o mesiji? Niko od njih nije razumeo unapred, ni Isusa nisu docekali kada je dosao! Vec su ga docekali oni koji nisu tumacili, a koji su tumacili unapred stolecima, imali su pogresna ocekivanja, kao i vi sto imate!
Ma razumeli su oni sve to vrlo dobro.
Kao prvo razumeli su Bozje blagoslove kao i prokletstvo.
Kolko je proroka samo prorokovalo da ce ih Vavilon unistiti???,kolko su proroka pobili jer im se te reci nisu dopale???
Naravno da su razumeli prorocanstvo o Mesiji.
Cak je i car Irod cuo za njega i potrudio se dobro da ga ubije,ali nije uspeo.,dakle bio je obavesten.
A i narod je znao za dolazak Mesije...,ali i oni su ocekivali da ce on odmah da postane Kralj i da ih izbavi od Rimljana,i kad su videli da nema nista od toga,onda su ga ubili...,zar ne?
Isto tako i za Kira ,a kasnije i Aleksandra Makedonskog pokazivali su im prorocanstva koja govore o njima. idemo dalje...
Zasto ja da proveravam unapred?
Znam ja dobro o cemu pricam, tumacenje stolecima unapred je pogresno!
Pogotovo je zlo od toga praviti teologiju kao sto su fariseji pravili, pa su ocekivali da se ispuni ono sto su oni unapred zamislili, zato Hrista nisu ni docekali! I uvek je bilo tako.
Ko god unapred tumaci pre nego sto se dogadjaji pocnu desavati ima pogresna ocekivanja i propusti da prepozna znak i trenutak da ispravno odreaguje!
Ma stvar je u tome sto su pogresno racunali,pa se preracunali....
Eto naprimer Danilovo prorocanstvo o 70 nedelja iz Danila 9:24-27 govori o dolasku Mesije i njegovom pogubljenju.
Mnogi su mislili da je to bukvalno 70 nedelja. Nisu shvatili da su to prorocke nedelje gde ide dan za godinu.
Ali pobozne ljude zanimaju prorocanstva,pa cak i neprijatelje Bozje,ali dobro tebe ona ne zanimaju...
Tako cete i vi propustiti, ako budete slusali unapred zamisljena prorocanstva vasih vodja!
To je ono o cemu ja govorim, "zapecaceno" znaci "sakriveno". A gotovo su sva prorocanstva sakrivena, o kojima vi ovde razglabate! Zato su i data u danima a ne u godinama, zato su i zivotinje simboli i slicno! Da zbune vas koji bi unapred da protumacite ono sto vas se ne tice! To se tice samo onih koji ce to doziveti, i oni ce to prepoznati kad se dogodi!
Ogromna vecina prorocanstava nije bila zapecacena,a ono malo sto je bilo zapecaceno ,bilo je zapecaceno za poslednje vreme..Mnogi ce pretrazivati i Pravo znanje ce se namnoziti (danilo 12:4)
Ne, vec ja govorim o prorocanstvima koja se ne mogu razumeti do ispunjenja! Jednostavno ne mogu, jer njihov cilj nije da te zadive, vec da pruze smernice kako postupati u kriznim trenucima!
Kip sa zlatnom glavom je rastumacen, i opet ne znas koje je zadnje carstvo! Dakle opet ostaje da se "prorocanstva razumeju za vreme desavanja ili nakon ispunjenja".
A zasto je Isus prorekao? Koji je razlog? Zar je hteo da nekog zadivi, ili je davao smernice ucenicima kako da postupaju u vreme opasnosti, da recimo napuste jerusalim?
Nije on nikog hteo da zadivi svojom pricom, vec je davao smernice, a te smernice se odnose na one koji ce to doziveti..
Vi promasujete smisao!
Svrha prorocanstava, nije da zadivi ljude, ili da im da materijal da vezbaju vijuge, vec je smisao prorocanstava da ljudi koji se neposredno nadju u tim situacijama dobiju smernice sta da rade!
Zao mi je sto moras da ides, i uvek tako kad nacnemo neku zanimljivu temu.. Zelim ti sve najbolje, i nek te Bog cuva!
Slazem se sa tobom delimicno.Konkretno kip sa zlatnom glavom je bio razumljiv,ali niko od njih nije doziveo ispunjenje do kraja.Eto mi smo tu na kraju...Ta stopala sa prstima malo od gvozdja malo od gline predstavljaju takozvanu demokratiju koja ce da pukne u paramparcad,ali mi to jos nismo doziveli,ali imamo veliku verovatnocu da je dozivimo.
E sad u prorocanstvima o poslednjim danima ne pise samo Danilo.
Sto se tice Isusa ,on je zeleo da odgovori na pitanje svojih apostola i odgovorio im je .Takodje im je dao znak,ali nije kazao "Doci ce Rimljani i opkolice Jerusalim i tek 70 gNE ima da ga sravne sa zemljom" ,a mogao je bas tako da im kaze,ali nije...
Poreklo toga zasto im ne kaze direktno jeste ....njihovo neverovanje ,pa cak i ubijanje proroka,pa je tako pocelo "kao zagonetka"
Hvala na lepim recima u zadnjoj recenici,obaveze mi se nakupile al za sad sam jos tu,pa videcemo....