Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Slazem se Laodikeja sa tobom. Svaki covek koji ubije drugog coveka iz mrznje iz pakosti i zlobe na taj nacin je ubio Isusa, jer je Bog na svoju sliku stvorio coveka, a mi smo svi braca.
Mire, meni govoriš da se držim zakona ( što jeste tačno ), a ti se držiš starog zaveta gde je Bog izabrao jedan narod i kroz njega vršio sud nad neznabošcima.
Da li mi trebamo da se i dalje pridržavamo toga, ili novog zaveta koji kaže:
"A ja vam kažem da se ne branite oda zla, nego ako te ko udari po desnome tvom obrazu, obrni mu i drugi;
I koji hoće da se sudi s tobom i košulju tvoju da uzme, podaj mu i haljinu.
I ako te potjera ko jedan sahat, idi s njime dva" ( Matej 5. 39 - 41 ).
Da li su se apostoli branili od progonitelja, i ubijali one koji bi ih napali.
Dakle, novi zavet propagira ljubav, i ne branjenje od zla, već molitvu da nas Bog sačuva, a ako zlo i dođe - smerno ga podneti ne uzvraćajući zlo za zlo.
Drugo, Bog vodi određene događaje, ali on se ne bavi politikom niti ratnim sukobima, a to sve čini radi ostvarenja njegove volje u planu spasenja, a ne radi svetovnih političkih ideala bilo koje nacije.
Možda i nema, ali vlasti skoro svih država su već poodavno sekularističke do srži. Boga se sete samo kada je potrebno da pronađu opravdanje za svoja dela. Pitanje je zašto to Bog dopušta, ali se odgovor sam i nameće: Slobodna Volja, darovana čoveku samism činom stvaranja. Mi nismo robovi, automati koje ćudljivi apsolutista pomera kako mu je drago i po raspoloženju. Naravno, postavio je ograničenja, pre svega u tome da mi nikada nećemo imati apsolutnu moć. Mi smo, što je kroz celu istoriju vidljivo pokušavali da imamo tu moć, ali nikada neograničeno i nikada bez posledica. Toliko o političarima i vlastima. Pogrešno je uopšte i misliti da su te vlasti, političari tu jer ih je Bog postavio. Ne. On je samo dopustio da ih mi, slobodnom voljom tu postavimo. Ništa drugo. Da li je to deo opšteg plana spasenja? Možda. Ali je i deo testa koliko smo spremni da održimo svoju reč datu Bogu. Jer, i pokolj onih što su dok je Mojsije bio na Sinaju da primi 10 zapovesti sazdali idola i klanjali mu se, nije bio jer je Bog odlučio da ih kazni što su se klanjali i nisu poštovali zakon, nego zato što su prekršili datu reč na najgori mogući način, rekavši Bogu :"nosi se", i izjednačivši ga sa zlatnim teletom. Ujedno, zar nije i sam Isus rekao da je "knez" ili tačnije bog ovog sveta sam SATANAEL? Jer ljudi se radije odlučuju da poslušaju boga laži, nego pravog i istinitog Boga. Laž manje boli, a istina je oštra kao mač.Bog nema ništa sa vlastima, pa time ni sa ratovima i ratnim sukobima, niti ih podržava.
To je slučaj i saPutinom, i sa bilo kojim drugim vladarom ili predsednikom.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Knez ovog sveta jeste đavo, i on svoje principe sprovodi kroz svetovne autoritete.
Ja razumem urednika što je izbrisao moju opasku na seksualno opredeljenje određenog političara, ali ću to smatrati i kao njegovo staranje za moje dobro, jer ko zna - možda bi me vlasti ove države pronašli i uhapsili zbog diskriminacije na seksualnoj osnovi, a verujem da bi to učinili i sa Isusom da je rođen u današnjem vremenu, u današnjem svetu navodnih sloboda.
U svakom slučaju, ono što je sloboda za jednog čoveka - to je ropstvo za drugoga, i ja vas pitam "da li je takav poredak ispravan, i da li bi Hrišćanin trebao da ga prihvati i napravi kompromis i ne digne glas kao da je sve u najboljem redu?"
A sta sam ja rekao suprotno tome?Bog nema ništa sa vlastima, pa time ni sa ratovima i ratnim sukobima, niti ih podržava.
On može pratiti određene događaje i odluke onih na državnim funkcijama, i čak i činiti da se određene pozitivne odluke donose, ali to čini sve u korist ostvarenja plana spasenja, i završetka dela i istorije sveta, ali on se ne meša u državničke ili vojne poslove u bilo kom drugom cilju.
To je slučaj i saPutinom, i sa bilo kojim drugim vladarom ili predsednikom.
-----------------------------------------------------------------------------------------