Odgovor na ne tihu jezu već užas
Opet izvrćemo istinu - zanimljivo - al malo sutra.
Da sam mislio "Majstor", napisao bih majstor a ne Mindfulness. Mindfulness predstavlja prevod sanksktritske reci za um koji je miran i koji vidi stvari onakve kakve jesu. Za razliku od tebe koja je toliko losih reci rekla o meni i toliko vredjala, meni se cini da sam maksimalno korektno i mirno razgovarao sa tobom.
Sta si se uhvatila za tog Teslu! Pa i Hitler je bio natprosecno inteligentan i za pojedince veliki svetitelj. A Tesla je jedan od masona i jedan od ljudi koji su mnoge stvari zamesali a koje ce se kasnije zapeci i ispeci kako bi ovaj narod srljao u propast. Ali, nisi stigla dotle citajuci o njemu - izgleda. O njegovoj saradnji sa tajnim americkim agencijama npr.
Tihovanje podrazumeva razmevanje jezika kojim misliš, kojim se koristiš i kojim se pri upotrebi u svrhu molitve ili tihovanja - služiš.
Onaj koji juri tajna znanja da bi bio specijalan jer mu je malo to što jeste - limitirano ljudsko biće koje bi da zna tajna znanja - pa OM-če i koristi sanskrit - nema prava da bilo šta bilo kome savetuje sem eventualno samom sebi.
Daleko bilo i da imaš šta da mi kažeš - sve što pričaš mi je isto ko i romklinja na ulici što bi da ti gleda u dlan za kintu ili da ti skida vračke jer si jadan nevaljao usled kakvih kletvi...
Nekulturnom me do tebe u životu niko ne nazva pa mi ne smeta jer iz lažlima sklonih i ... usta tako nešto dolazi, a kakav mu je umni izvor - zna se - jasno je a i priznade:
Hvala na komplimentu da sam sektas
I jesam.
Da sam iskomleksirana sam prva ja sama ovuda kojekuda i izjavila - tako da mi ni ti tu rupu na saksiji otkriti nećeš - samosvest podrazumeva na prvom mestu znati gde curiš - ja curim između ostalog i tu.
Uostalom - malo je onih koji makar neki komleks nemaju pa mi je sasvim prirodno da to budem. Imam kompleks više vrste - da ponovim.
Ne vređam te - sam se vređaš - ja samo nazivam stvari pravim imenom jer samo - ponavljam - zna se kakav lik sebi može dati jedan takav kao ti sebi nik.
Pri tom - ne znaš gde, kako i koliko si šupalj, informacije kupiš iz sektaškog štiva u kom svašta o koječemu piše izvrćući se istina...
Takođe - da si samo malo ispravno potkovan i informisan - znao bi da je razlika između tihovanja i meditacije znatna, jer je bilo i televizijskih emisija na tu temu - u kojima je takva zabluda kao tvoja - raskrinkana kao - u krajnjem slučaju i - sektaška ;-)
(Imam tv karticu i pratim - mnogo toga, makar zvučno)
I da je meditacija - kao i sve zlo - pa i ono tvoje - još jedna u nizu pojava koje uzmu nešto dobro i dodavši mu i zlo - oboje u zlo. Samim tim je opasna.
I o tome se može pročitati u knjizi Čovek je viši od zvezda - Pravoslavlje, okultizam i magija, kao i u Staklene oči Indije.
Ali ne - ti znaš - po običaju u fazonu: čitao sam ja tu vašu Bibliju...(kao što si negde već izjavio)
Da sam dobra - nisam - to sam isto više puta naglasila i ogradila se od stvarno ok ljudi koji su pravi Pravoslavci - u koje se ja ne mogu svrstati - jer sam gadna.
Ali - nisam sektaš i znam da postoji Bog i da je On Pravoslavno propovedani Isus Hrist, ali - ne može se reći da sam Pravoslavac - u punom smislu te reči.
Tako da - mani se ćorava posla i sektaško propovedanje i vrbovanje možda možeš uspešno sprovoditi - ali ne na temama gde sam ja.
Da rezimiramo - i ribe dišu al' na škrge i toliko nam je sa njima zajedničkog - kao i meditaciji sa tihovanjem. Tihuje se radi spajanja sa mirom Božijim, a meditira radi stapanja sa moćima od zla poisteklih.ć
Postoje četiri blagodati koje Bog ljudima po zasluzi može podariti.
Gotovo iste ''moći'' daje i nepominjani - samo - krajnji ishod nije isti.
Sektaši zloupotrebljavaju manjak valjane informisanosti Pravoslavnog naroda o stvarima po pitanju vere.
Tako i one babe što baju pod ikonama i ''vade'' se na Boga, Božiji Dar - isto kao i ti.
Užas - P.S.: ni izmet ne mrzim - ali ga se gadim, gnušam. Al opet nekako manje od takve primitivne sorte kojoj ti pripadaš. Stoga - mržnji tu nema mesta - samo gađenju i žaljenju.
Al' sad - pošto je sve zarad nečeg dobro - s'oboje može da se zađubri zemlja pa da dobro rodi - ako bude i valjanog a ne kukoljeg semena.
I da - to kakav je ko - sagledavanje komletnog dijaloga može reći - a ne izvrtanje istine.
Nisam valjda bosa po glavi da tolerišem sektaško vrbovanje kada sam ga već svesna - iako ti možda i nisi - nego si samo možda i sam zavrbovan do totalnoe zaslepljenosti i šenulosti.
A i zaašto bih - da bih kao politički korektna dobila hvalospev od sektaša.
Jok - dobro mi je sve dok me takvi kao ti kude - kad počnu da me hvale - zapitaću se.
Toliko