tačno jed a mnogo proroka čini konfuziju ako nema jedno učenje. ali sam si sad ovde doneo loše učenje.citirao si iz pavlove korinćanima o slujžbi proroštva u crkvi i sad tvoje tumačenje da je to za popjedinca. znači isaija ilija,jeremioja su bili laćni proroci jer su proricali za izrael,za ahava i careve a ne za sebe pokajanje? potom pavle kažed a proroštvo nije za onog ko govori najpre,već za druge da se otkriju tajne srca,taKO PIŠE. AKO PIŠE ZA druge koji slušaju kako sad tvcoja verzija je drugačija. kao što vidiš ti nisi doneo proroštvo ali si doneo iskrivljenu stvar. kada sveti Duh ne deluje dolazi tek onda do koinfuzije. nisu darovi uzrok konfuzije već učenja bez svetoga Duha. nije po adrijanu problem miler ili elena ,oni su mogli prorokovati ali kada su uzeli da uče onda je došlo do greške. tako nije proroštvo greška već učenje.Da puno je ovde proroka, Piramidi se javlja Bog i kaze mu da je on ''Jehova''.
Taramanu se javlja Bog i kaze mu da je on ''Isus''.
Mrsavkic opet tvrdi da se i njemu javlja Bog i uci nesto drugo.
Laodikeja opet drugo pise.
Nista licno protiv nikoga ovde nemam, sve ih smatram svojom bracom.
Ali zar ne vidite da tu nesto ne stima?
Pa ne moze Bozji glas biti u svih vas?
Jos da pocne da se javlja Adrijanu ,Isabeleti i meni. Pa gde cemo stici?
Zar nece ljudi reci da smo poludeli?
Pavle je lepo rekao: ''Prorostvo nije znak za verujuce nego za neverujuce, jer kad udje neznabozac, zaista ce potvrditi da je Bog sa vama kad svi pocnu da razoblicavaju njegove tajne''.
Dakle ''prorostvo'' je u prvom redu znak pojedincu, da se odvrati od svog greha.
A ne proricati neke ''svetske dogadjaje'' , to mogu i ja, ako - dovoljno poznajem politiku, i povezujem stvari.
U istoriji se sve desava sa redosledom, a istorija se ponavlja u kontinuitetima..
Prorok nije onaj koji prorice ''svetske dogadjaje'', nego je to onaj koji moze proreci pojedincu.
Vi niti meni, niti Adrjanu, niti bilo kome, niste u stanju ''proreci'' nista.
Kada bi vi mogli da nam kazete nase tajne, onda bi vi bili proroci.
To je i svrha proroka, obratiti ljude k Bogu.
A vi samo odvracate ljude od Boga, ovim vasim izjavama.
Vi brkate pojmove, vi glas Duha Svetoga, koji svaki Hriscanin cuje, povezujete sa vasom ''odabranoscu'' zato sto ste culi da vam je nesto ''receno''?
To se desava svim Hriscanima, svi cuju glas Svetoga Duha, vi brkate stvari.
A ponekad je u pitanju samo san i nista vise.
Smatram da ste svi vi uobrazili..
pismo kaže da je Bog podeliod arove u crkvi upravo da crkvu ne zavodi svaki duh laž
i i da raste do rasta Hristovog a ne do rasta crkene dogme i tu stane. nemanje delovanja Duha svetoga nemanje vere u krštenje Duhom bolje reći dovodi razne tumače istvcara ovoliki broj konfuznosti.
tako da kada su odbacivali proroštva izrael i carevci oni nisuodbacivali čoveka već Boga. čuti ovde kada neko kaže Bog ne kara je znak neznaboštva jer o tome jevanbđelje jasno donosi svoju reč jevrejiam 13,koga ljubim toga i karam. ananija i safirfa padaju mrtvi. mora da su pali od silnog vetra koji je sam od sebe dunuo ?!