Pomoc nece Mini-Pc da se upali

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Pozdrav, u klubu imamo jedan mali Mini-Pc Antec i jednostavno nece da se upali tj radio je jako malo uglavnom je isla muzika i malo se otvarao mail i surf na netu nista specijalno.Pc nije paljen nekih mesec ipo dana zbog pauze i ne salje sliku vise.Zavrti ventilator kratko i to je to pa ponovo,i lampica trepti.Zakacicu slike i 2 video snimka kratka da vidite sta se desava i ako mi neko od vas drugara moze pomoci da utvrdim u cemu je problem ?

mini-pc

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.737
Тешко је рећи на прву узрок. Може бити да је до напајања, може бити и РАМ меморија....а може бити и кабел којим је повезан на монитор?
Ево. сетих се једног случаја од пре 20-так година, када ми је миш блокирао компјутер. Био кратак спој у каблу од миша и исти је блокирао компјутер.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.817
Ne mogu da pristupim fajlu. Trebao si slike da okačiš na neki od opštih hostera
Nebitno - ako nije uključuvan duže vremena a i pre toga je malo radio, najverovatnije je problem do napajanja.. U najgorem slučaju može biti problem i do ploče. Naime, aelektrolitski kondenzatori se često rasuše sa vremenom u takvim prilikama.
U ređim slučajevima rasuši se pasta na procesoru, može da se nakupi prašina u slotovima, itd.

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Ne mogu da pristupim fajlu. Trebao si slike da okačiš na neki od opštih hostera
Nebitno - ako nije uključuvan duže vremena a i pre toga je malo radio, najverovatnije je problem do napajanja.. U najgorem slučaju može biti problem i do ploče. Naime, aelektrolitski kondenzatori se često rasuše sa vremenom u takvim prilikama.
U ređim slučajevima rasuši se pasta na procesoru, može da se nakupi prašina u slotovima, itd.
Evo drug ubacio sam ovde u zip fajl slike i dva video kratka.Nadam se da ces moci otvoriti.
Pastu sam stavio juce novu ocistio sve lepo,jedino nisam vadio memorije iz slotova i hdd.ali probacu veceras.

mini-pc zip fajl

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.817
Ma korporativni fajervol mi blokira pristup ka klasičnim download hostovima. Zato je najbolje koristiti sajtove tipa imgbb, imgur i slične
Ok
Ploča je minimalistička, retko stradaju i izgleda OK. Vidim da si vadio procesor, pretpostavljam nakon problema i da si ga lepo namestio nazad. Resetuj BIOS.
Napajanje je najveći sumnjivac, ali probaj sledeće, metoda eliminacije
- ploču bez ičega priključenog (samo CPU), bez periferija.Treba da zapišti više puta
- pa prikači monitor
- sa jednim mem čipom, pa drugi, pa sa oba, pa ih zarotiraj ...
- pa prikači miš, tastaturu ...
Ako se u međuvremenu negde inicijalizuje, ili zaglavi, znaćeš na čemu si
Najmanje su šanse da je crkao cpu (tada ćuti u svakom scenariju), ili da je otkazao neki od kontrolera na ploči. Pogledaj uputstvo matične, obično postoji objašnjenje bipova

Uglavnom ovakvi računarčići imaju ispravljač. Najčešće kao zamenski može da posluži neki od univerzalnih za laptopove adekvatne snage

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.419
Pozdrav, u klubu imamo jedan mali Mini-Pc Antec i jednostavno nece da se upali tj radio je jako malo uglavnom je isla muzika i malo se otvarao mail i surf na netu nista specijalno.Pc nije paljen nekih mesec ipo dana zbog pauze i ne salje sliku vise.Zavrti ventilator kratko i to je to pa ponovo,i lampica trepti.Zakacicu slike i 2 video snimka kratka da vidite sta se desava i ako mi neko od vas drugara moze pomoci da utvrdim u cemu je problem ?

mini-pc
Mozes da pogledas i da zamenis CMOS bateriju.

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Sada cu probati prvo bateriju kao sto je @jolemisa predlozio... ako ne uspe idem sistem eliminacije
po predlogu @Bocky72
Hvala vam na predlozenim savetima...javicu rezultate.

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Baterija je ispravna,izmerio sam je instrumentom..e sad da napisem sta sam dobio:
Povadio memoriju i hard i samo je vrteo nonstop ventilator.Ubodem jednu memoriju i dobijem bios,ubodem drugu mem. nema slike.
Zamenim mesta od memorije i probam ih pojedinacno i ustanovio da su obe ispravne memorije ali gornji slot ne funkcionise.
Ok stavim samo jednu memoriju u donji slot i zabodem hard i izgleda da je i hard zvekno...sada cu okaciti slike iz biosa.

Poslednja izmena:
Natrag