Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Reinkarnacija se verovatno ne spominje iz razloga da se covek ne bi opustio. Recimo neko ti kaze, hej sta te briga, moci ces to popraviti sledeci put, i ti se zatim raspistoljis, oslobodjen sto to moze da uradis sledeceg puta. Prakticno ne moze da izvuces maksimum iz sadasnjeg trenutka, jel znas da imas opet sansu. Zamisli sad poziciju, neko te drzi na nisanu pistolja i razmislja. "Aha, sad cu da ga koknem, ali sta me briga sledeci put necu, a i malo cu sledeci put da se sibam koprivama da se samokaznim". ...Osim toga Biblija nije ni pisana u vidu okultnih recepata, autori nisu bas morali da otvaraju sve karte iza kulisa, u vidu opisa, kako oziveti mrtvaca, jel bi to znacilo upotrebu sila na neposten nacin. Sve u svemu neki apokrifi nisu ni usli u glavni sastav zbog svoje kontroverzne sadrzine, pa je tako dragi citalac uskracen da saslusa i stav druge strane. Mogo bi sad da kazem, da ni ja ne verujem u reinkarnaciju, ovo sam napisao sa stanovista analize, ali me potiru ljudi koji se radjaju okolo i secaju se svojih prethodnih zivota - do u detalje.
Ti pristupas ovome cisto racionalno, dok sa stanovista biblije secanje na "prosle zivote" je itekako poznata stvar, ali tu se ne radi ni o kakvom "seljenju dusa", vec o "duhu".
Da to pojasnim, Bog daje "duh" prvobitnom coveku, koji je nosioc licnosti, a on je prvobitno kreiran kao "osoba", jel prvi covek Adam nije "rodjen" vec "dobija formiranu licnost" tj. "duh".
Ono sto se desava prilikom rodjenja nove jedinke, jeste da se taj "duh"(licnost) "deli" odnosno on se "prenosi" sa roditelja na dete..
Tako dete u pocetku ima slicne karakteristike kao i roditelji(ima odredjena "znanja" - sto je vezano za brzo ucenje jezika itd..), da bi se to kasnije potisnulo u podsvest deteta, kako se formira njegova licnost koja zamenjuje vec postojece nasledjene karakteristike..
To je ono sto mi u teologiji nazivamo "podsvescu" ili "kolektivnim secanjem" , i zato imamo da covek sanja iste "praslike" koje se identicno poklapaju i tumace , bez obzira koji je covek u pitanju...
Na slican nacin je i kod ovog secanja na "prosle zivote" sve vezano za "podsvest" i "praznanja", gde se vec prethodno stecena znanja "duha"(neke osobe koja je davno zivela) ispoljavaju, te isplivavaju na povrsinu, pa se coveku cini - da poznaje mesta, ljude, da zna odredjene jezike itd..
A to je zato sto deli isti duh sa svojim precima..
Nista cudno sa stanovista Biblije..
Reinkarnacija ne postoji u bibliji, vec postoji "secanje" - "praznanje" jednog te istog duha koji se deli svima, i svi ga imamo..
Procitaj kako Ilija "deo svog duha predaje Jeliseju" pa ces onda shvatiti, da se jedan te isti duh moze podeliti i preneti kao "sila i znanje" prethodno postojece osobe...
Dakle, nikakva skrivena znanja ne postoje, Bog nista ne krije, samo nije svima poznato ovo i satana to koristi da bi prevario ljude..
Sanse za nas u nekom drugom zivotu nema, vec se sve resava u ovom..
Ja ti predlazem da malo vise citas Bozju rec..
Pozdrav!