Mire, opet iznosiš neistine, i pripisuješ mi nešto što ne postoji.
Ja ne verujem crkvi niti jednom čoveku, već upravo onome što uči biblija, a u tom istraživanju - otkrio sam DA JE ADVENTISTIČKA CRKVA JEDINA KOJA IMA STOPROCENTNO BIBLIJSKO UČENJE.
Dakle, nije prioritet vere CRKVA, već BIBLIJA, a potom istražujući biblijsku istinu, čovek sagledava koja crkva ima to učenje.
Upravo je suprotno, da oni koji žele da veruju čoveku, ili imaju bilo kakav nacionalni i verski ponos, oni žrtvuju istinu i pre slede ljudska mišljenja.
Dakle, tvoje osuđivanje i pripisivanje nečega što ne postoji je potpuno besmisleno, jer time sam sebe osuđuješ, jer veruješ više ljudima, spisima otaca, crkvenim autoritetima..itd, i pokušavaš da spojiš dve nespojive realnosti, TRADICIONALNO UČENJE CRKVE, i BIBLIJU, a takav pokušaj se vrlo lako razotkriva u biblijskoj istini, jer tradicionalno učenje tradicionalnih crkava je u suštoj suprotnosti sa učenjem biblije.
Kada bi ti hteo da slediš SAMO isključivo bibliju, ti bi odbacio tradicionalna verovanja koja su proizvod ljudskih teorija i mišljenja, a koja su u suprotnosti sa biblijom, i prihvatio samo biblijsku istinu, moleći se Bogu da tu istinu zapečati u tvom umu i srcu, i da te u nju osvedoči, i da deluje putem te istine da počneš po njoj da živiš.
Ja se iskreno molim da učiniš taj osnovni korak, koji povlači sve ostale.