Nigde ne pise u tom tekstu da samo 144 000 idu na nebo, vec SVI spaseni, i umrli vaskrsli, i oni koji zivi docekaju Hrista.
Evo sta kaze:
"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada.
Jer ako vjerujemo da Isus umrije i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s njim.
Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utješavajte jedan drugoga ovijem riječima"
Dakle, Pavle nigde ovde ne odvaja ljude na nikakve grupe, vec kaze SVI, i oni vaskrsli, i zivi bivaju uzeti u oblake na nebo.
Ja razumem zasto JS tvrde suprotno, jer njihova vera se zasniva na predpostavkama, i to cesto isticu recima "TO SE PODRAZUMEVA" i ako se kod JS uglavnom nista ne podrazumeva, vec su kod njih sve samo ljudske predpostavke.