Dragi moja cika Marko,
Nikom nije zabranjeni da cita sta god pozeli,ili da gleda sta pozeli.
Poenta je u sledecem.Kad se citaju neke gluposte obicno se broje licne greske ,naprimer,prva,druga,treca,certvrta i peta licna greska iskljucenje i knjiga se baca kao spam.
Evo naprimer,uzeh da citam malo stranu literaturu da vidim kako je to kod drugih naprimer u judaizmu...Sta bi ti radio sa knjigom Jevrejske narodne bajke ,gde se susret cara Solomona i Sebe tretira kao obicno bajka sa bajkovitim ulepsavanjima???
Nadalje dokle bi citao kratku jevrejsku istoriju od jevrejskog pisca koji namerno menja Mojsijev izvestaj i to vise puta???
Cemu dalje citanje??? Jel bi ti citao tako nesto i dokle???
Ja to ne mogu, i nikome ne zabranjujem da cita do kraja,ali meni je to gubljenje vremena.
Ako zelis da pogledas te dve knjige ,ja sam iskenirao par stranica kao dovoljan dokaz,a ti uzmi cele knjige pa ih citaj i slicno.
Moj odgovor je direktan i bez uvrede,
Postovanje Rise,
Moje iskustvio sa JS je malo drugacije. Jednoga dana posetila me zena sa kcerkom, a desilo se da je ona uciteljica mome sinu. Pozvao sam ih unutra i razgovarali smo. Posudio sam joj jednu knjigu u kojoj je objasnjeno pitanje o kom smo razgovarali i naglasio sam da mi vrati knjigu. Ona vise nikad nije dosla. Posle dve sedmise posetio me je njihov staresina i obavestio me da je ona knjigu koju sam joj posudo istoga dana predala njima. Objasnio mi je da oni tako rade sa tudjim knjigama, bace ih u kantu za otpatke ili u vatru. Mmeni je dobro poznato da vi ne smete posecivati druge bogomolje niti smete citati knjige drugih religija.
Zbog cega je to tako. Vase staresine se plase da citanjem druge literature vernik lako moze da zastrani, ili da upozna istinu.
Pre vise godina razgovarao sam sa gospodjom Vajzer u Njemackoj. Ona je u istocnoj Nemackoj bila katolicka casna sestra. Kumunuisti su srusili njihov samostan i ona se vratila u Zapadnu Njemacku gde je postala JS.
Ona mi je pricala da joj je dodeljen jedan deo grada u kom je ona redovno posecivala ljude od kuce do kuce, a u tom kvartu bila je i Adventisticka crkva gde je bio i stan za pastora. Strogo joj je bilo zbranjeno da poseti i tu porodicu. Ona to nije mogla da razume, ZASTO? Ako mi imamo spasonosnu istinu za sve ljude, zasto da je ne prenesem i toj porodici? pitala se ona.
Jednom je pronasla stariji bracni par koji su bili adventisdti. Tako su je lepo primili i rado su na njen predlog pristali da proucavaju Bibliju sa njom. Kada je to rekla staresinama kako je upoznala duivne ljude i zakazala da iduce srede imaju proucavanje, staresine su joj zabranili da ide na zakazan sastanak. Ona to nije mogla da razume. Ipak je otisla i zbiog toga pozvali su je na odbor, a ona se nije odazvala. Poslali su joj pismo da je iskljucene. Zbog cega se vi toliko plasite da vernici citaju knjige drugih religija i da posecuju one koji poznaju Bibliju?
Kad biste vi imali istinu, ne bi se bojali da cete izgubiti vernika ako posete druge verske skupove niti da citaju njihove knjige.
Sve najbolje