Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pa, kako ćeš se nekome obratiti ako ne želiš da ulaziš u rasprave i odgovaraš na pitanja, bez obzira kakva pitanja bila? Ili misliš da trebaš da se obraćaš samo onima koji će bez pogovora slušati ono što govoriš? Nema pitanja, nema rasprave. Onako je kako ti kažeš i amin!

Разлика између твог и мог разговора и неког где немам намеру да учествујем је што ти водиш рачуна да не увредиш ни верника ни неверника, ни ову религију, ни ону религију. Са тобом никада нисам избегавао дописивање јер се понашаш нормално, без обзира да ли си (сам) верник или не.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
0
Црква је напокон прихватила еволуцију. То је урадио почетком овог Миленијума актуелни папа. Тако да се креационизам тренутно налази (са црквеног становишта) у домену херезе. Одговоре на сва еволуционистичка и креационистичка питања могу се наћи у Докинсовим књигама, рецимо "Себични ген".
Религија је заиста слепа без науке, како рече Алберт Ајнштајн. Религија је чувар традиције, па увек каска за науком, на крају прихвати, рецимо после 500 година да се Земља окреће око Сунца. и то је у реду јер је наука, с друге стране и превише брза.
А што се тиче Хирошиме, за то су криви религиозни Американци. То су они исти који су одбили педесетих да потпишу Нехруову петицију (први потписник Ајнштајн) против нуклеарних проба у ваздуху. С друге стране Нагасаки је плод чудовишног научног експеримента, испитивање другачије врсте нуклеарне бомбе.
Ваш др Душан Голобочанин

Да ли је могуће, да кит прогута човека?
По савременој биологији није. Китови су биљождери, и хране се планктонима.
Њихова уста су тако дизајнирана еволуцијом или креацијом, свеједно, да не могу да прогутају ништа веће од сардине.
Да ли је могуће преживети у желуцу кита?
Не. Тамо нема ваздуха, само воде и желудачних сокова.
Интересантно је да је закључак правилан. Ако је код импликације премиса нетачна, силогизам је исправан.

Ваш др ДушанГолобочанин

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za Peko71

Ne razumemo se. Ne verujem da postoji satana, ti verujes da postoji satana, dakle ti si vernik u satanu, odnosno satanista. Najgore od svega, opterecen si satanom. Svuda ga vidis i vidis njegova dela. Od kad sam na ovom forumu nema posta a da nisi pisao o satani, vise ga pominjes nego njegovog ortaka boga. Kazem ortaka zato sto su imali dzentlmensku opkladu u vezi Jova ili kako se vec zvao pa mu je satana pobio desetoro dece posto je bog to dozvolio da bi dokazao da je u pravu. Nisu bitna deca, bitno je bilo da se dokaze ko je u pravu, vazan je ego. Kad budes prihvatio da je covek odgovaran i da su ljudi odgovorni, neces vise verovati u satanu, odnosno biti satanista i optuzivati ljude razlicitog misljenja da su kao ti, odnosno satanisti.

Naravno da se ne razumemo jer ja imam širok pogled na ta pitanja a vi jedan skučen i prizeman pogled. Jer kažete da smo nikli kao pečurke posle kiše. :???: Razlika kao nebo i zemlja. Ako sam opterećen sa nečim to je težnja da prodrem u srž a ne ovim što kažeš. Kad se razmatraju ta pitanja ne može se u obzir uzimati jedna ili dve činjenice nego mnogo više koje treba da se slažu jedna sa drugim. Ako se slože to je celina koja govori. Uzgred nisi odgovorio na pitanje : Šta mislite o ovome što kažem da sam razgovarao sa nekim osobama iz duhovnog sveta u koji vi ne verujete. Da li ja lažem ili mi se pričinilo ili nisam normalan. Šta mislite o tome ? Za mene je to najubedljiviji i najjači dokaz da sam u pravu, motivacija da razjasnim ta pitanja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kako to misliš da si razgovarao sa osobama iz duhovnog sveta? Sveštenicima, ili...?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kako to misliš da si razgovarao sa osobama iz duhovnog sveta? Sveštenicima, ili...?

Ne sveštenicima nego duhovima u koje vi ne verujete. Slično ovako kao što sad mi komuniciramo samo što njima možeš da postavljaš pitanja mislima , čitaju misli čoveče.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Koliko vremena vec komuniciras sa njima, jel ih vidis ili ih samo cujes?

To je bilo davno i uobičajeno u to vreme da se komunicira sa duhovima. Prvo nisam verovao da to može ali ispostavilo se da je tačno.Predstavljali su se kao naši umrli. Sa njima smo vodili razgovore noćima i noćima. Postavljali smo im pitanja a oni su nam odgovarali o svemu i svačemu. Kasnije sam saznao da su to demoni a ne naši umrli. Više to ne radim niti imam nekih problema zbog toga ali eto ti događaji mi služe kao neoboriv dokaz. I toliko o tome. Ima detalja ali ne bih o tome više da govorim.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
To je bilo davno i uobičajeno u to vreme da se komunicira sa duhovima. Prvo nisam verovao da to može ali ispostavilo se da je tačno.Predstavljali su se kao naši umrli. Sa njima smo vodili razgovore noćima i noćima. Postavljali smo im pitanja a oni su nam odgovarali o svemu i svačemu. Kasnije sam saznao da su to demoni a ne naši umrli. Više to ne radim niti imam nekih problema zbog toga ali eto ti događaji mi služe kao neoboriv dokaz. I toliko o tome. Ima detalja ali ne bih o tome više da govorim.

Razumumljivo da ne želiš o time govoriti...i bolje je tako. Ipak, imam jedno pitanje. Koliko je meni poznato prisutnost nekog duha se manifestira na specifičan način. To je vrlo intenzivan doživljaj i neki labilniji ljudi to ne mogu podnijeti ili imaju posljedica.
Duh pokojnika može prenijeti poruku koja ne uznemiruje. Ali, Sotona ostavlja razarajuće posljedice u duši onoga koji ga zaziva. Osim toga, taj čovjek izgleda kao opsjednut, kao da je prisiljen huliti Boga, psovati Ga i izrugivati. Sotona ga nagoni da čini velika nedjela.
Malo mi je neobično (vjerujem sto kažeš), ali mi je čudno da ste s njima noćima i noćima vodili razgovore, a kasnije saznali da su to demoni. Đavao se može predstaviti kao duh nekog pokojnika, ali učinci koje on ostavlja su sasvim različiti od onih koje ostavljaju dobri duhovi (duhovi pokojnika i andjeli). Manifestacija Duha Božjega na čovjekov duh je blagotvorna, to je razumljivo, čovjek je u miru, osjeća radost i blagost.
Uglavnom, postoje velike razlike u čijoj se pristnosti čovjek nalazi, upravo po tim učincima u duši.
Ako možeš još nešto reći o tome, (najbolje na temi o Sotoni) ali ako ne želiš, razumijem.

Natrag