Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne postoji - ako bi evolucija bila tacna-, jer je cinjenica, nikada necemo biti supermeni jer evolucija je adaptacija, ne stvaranje super heroja.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ne vidim koja je svrha postavljanja pitanja ateistima na ovoj temi, kada ni na jedno pitanje nisu dali argumentovan odgovor osim praznog osporavanja i ismevanja...?

Ali, evo još jednog pitanja:

Odakle SVRHOVITOST u prirodi?

Ako znamo, i slažemo se, da svaki razuman cilj i svrhu moze odrediti i ostvariti samo razumno biće, odakle onda pojava u prirodi oko nas, da SVRHU i CILJ nesvesno ostvaruju nerazumna bica - biljke i životinje?

U prirodi imamo nesvesna bića koja postižu maksimalan učinak. Čine nešto što je neposredno ili posredno ostvarivanje određenog cilja.
Dakle, nesvesna bića koja nemaju razum ostvaruju maksimalan učinak u ostvarivanju određenog cilja i svrhe. Kako to?

Argument je taj, da pošto ovde nema razuma, a ostvaruje se nešto što pripada razumu, znači da postoji Neko ko je u ta bića usadio takve instinkte koji će dovesti do vršenja radnji koje će opet voditi ka određenom cilju.

Velika muka za evolucioniste i ateiste jeste "kolektivna inteligencija" socijalnih insekata!
Recimo, tamo neki slepi vojnik, slepi radnik u nekoj košnici nešto čeprka i to vodi nekom krajnjem cilju. A on ne zna ni koji je krajnji cilj, i nema pojma šta je to! Celokupna zajednica ostvaruje nešto sto je inteligentno, a sama nije inteligentna. Zato se to zove "kolektivna inteligencija" socijalnih insekata. Recimo, kod pčela, mrava, termita...
Kako to? Ko je usadio tu svrhu?

Interesantno je da je ovaj dokaz ili argument o svrhovitosti u prirodi koristio Aristotel u poučavanju jednog svog učenika, Aristodema, da Bog postoji....

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Taj Neko je deda mraz. On je za bozic doneo insektima drustvene vestine. Ili mozda Betmen. Stalno zaboravljam. Uglavnom, za svako imaginarno bice mozes da izneses jednako jak argument.

Vec sam napisao da tema treba da se zove "Ne razumem bas najbolje prirodu i uprkos internetu i lako dostupnim informacijama ne zelim da se sam informisem pa cu pitati ateiste".

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Na svako pitanje o nauci si dobio tacan i detaljan odgovor, to sto ti ne zelis da cujes istinu to je tvoj problem.
Sto se tice tvog pitanja za socijalne insekte, procitaj neku knjigu Bila Hamiltona, evolucionog biologa koji je bio specijalista za socijalne insekte. I kod mrava i ostalih, svrha je odrzati koloniju i kraljicu zive i tako prosiriti gene u sledecu generaciju, cak i sterilni mravi koji sluze samo da bi stitili druge dele svoje gene sa drugima koje stite, a naravno sve se na to i svodi.
Imam ja jedno pitanje za tebe, posto koliko god da ti se objasni ti i dalje odbijes istoriju zivota na ovoj planeti, jel ti mislis da su svi dokazi za evoluciju namesteni, ili je slucajnost kako sve deluje da smo evoluirali milijardama godina, ukljucujuci i proucavanje svemira koje dokazuje bez sumnje star svemir. Namesteno ili slucajnost ?

I naravno ako mislis da je sve namesteno kako onda objasnjavas izmedju ostalog kratere od asteroida i vulkane, ne treba da budes naucnik da bi shvatio odakle su ovde, ali ako si kreacionista moras da objasnis kako su oni ovde ako je zemlja mlada.Neko je odvalio da su vulkani ovde nakon greha, onda ne treba bog da nas kaznjava ako mislimo da je zemlja stara, jer je sam podmetnuo da izgleda tako, a i odakle onda vulkani i krateri na drugim planetama, jel su i na veneri nastali posle greha, najveci vulkan u solarnom sistemu je na marsu, koga bog kaznjava tamo ? :D
Izvinjavam se zbog duplog posta

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Taj Neko je deda mraz. On je za bozic doneo insektima drustvene vestine. Ili mozda Betmen.

Samo si potvrdio ono što sam napisao u prethodnom postu:

Ne vidim koja je svrha postavljanja pitanja ateistima na ovoj temi, kada ni na jedno pitanje nisu dali argumentovan odgovor osim praznog osporavanja i ismevanja...?

I kod mrava i ostalih, svrha je odrzati koloniju i kraljicu zive i tako prosiriti gene u sledecu generaciju, cak i sterilni mravi koji sluze samo da bi stitili druge dele svoje gene sa drugima koje stite, a naravno sve se na to i svodi.

Ko priča o širenju gena u sledeću generaciju?
Ovde je reč o SVRHOVITOSTI u prirodi, i kako nesvesna bića koja nemaju razum ostvaruju maksimalan učinak u ostvarivanju određenog cilja i svrhe?
Odakle neinteligentnim bićima inteligentno delovanje u ostvarenju cilja/svrhe?

Ako ne razumeš da ja nacrtam, pa okačim negde na net?

Imam ja jedno pitanje za tebe,

Ovo je tema "pitanja za ateiste".
Ja nisam ateista.

Imaš drugu temu pa pitaj...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ta svrha kako je ti nazivas je isto kao seksualni nagon, isto kao sto nagon i insekti imaju za seks, zbog produzenja svojih gena , tako je i to sto pricas, sve se vrsi oko produzenja svojih gena, svi rade za to , ne znam koju drugu svrhu ti tu vidis, to je cilj.

Prekopiracu pitanje za tebe na drugu temu.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Čekaj malo, stani...da pojednostavimo jer vidim da ne razumeš ili se praviš da ne razumeš:
Koju svrhu imaju biljke , i kako one deluju da ispune svoju svrhu?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ja ti dajem odgovor, ne znam kakvu svrhu ti ocekujes, mozda traze da odu u raj ? :D
Biljke su zivi organizmi koji isto sluze za produzenje svojih gena u sledece generacije, samo drugim nacinom, sav zivot na planeti sluzi za to, to je cilj.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Majko mila nije ni čudo...:beee:

Pa zar svrha biljaka (uopšteno govoreći - jer drugačije ne vredi) nije da budu izvor hrane i kiseonika bez kojih život na zemlji ne bi bio moguć??
:angfdl:

Natrag