Član
- Učlanjen(a)
- 24.01.2010
- Poruka
- 667
Pa boriš se, kako da se ne boriš.Možda sada koristiš malo blaži izraz razmenjivanja ideja, ali u stvari seNe borim se ja protiv nekog. Nije ovo rat. Razmenjujemo ideje. Teizam je stanje svesti u kome smatras da ima boga odnosno verovanje u boga. To verovanje dovodi do organizacije medju ljudima koje se manifestuje kao crkvena organizacija. Ne zelim da se popovi mesaju u politiku, medicinu, obrazovanje. Mislim da sam jasan.
Sto se tice ispitivanja ideje, konkretno ideje teizma mozemo i o tome. Kako zelis da pocnemo?
To je možda kao ono sa napadom i odbranom?moje je samo da se odbranim uplitanja religije u svakodnevni zivot
Mi nismo nikoga napali nego smo se branili.
Mi se ne borimo?
Mislim da se veoma aktivno na ovom forumu boriš za svoje ideje,ponekad malo spamuješ ali svi to radimo ponekad.Na sreću imamo najtolerantnijeg urednika pa nam oprašta.
Kao što sam već rekao ostavio bih organizacije kako religiozne tako i ateističke za kasnije.
Da li ćeš se ti osećati odgovornim za zvanične stavove ateista Srbije?
Mislim da nećeš, zar ne?
Ako želiš možemo i o delovanju ateista, ali to bih ostavio za temu o aktivnostima ateista koju sam postavio upravo za tu svrhu.
Dakle,pošto smo se složili da mi objasniš osnovne stavove na kojima počiva ateizam.