Testom na viruse u krvi se otkrivaju antitela koje stvara naš imuni sistem na viruse i bakterije.
Ako imuni sistem iz nekog razloga ne stvara antitela,mi ne znamo da li ima virusa u krvi.Recimo,bakterija E.Colli je normalan stanovnik creva,i na tu bakteriju imunitet ne stvara antitela,a to ne znači da nema bakterija,koja nije patogena u crevima,a jeste ako se nađe u urinarnom traktu.
Ako u krvi ima antitela,to ne znači i bolest.U Africi na hiljade crnaca ima antitela na hiv,a zdravi su.
Test na hiv nije rađen dovoljno velikoj grupi zdravih,nerizičnog ponašanja,da bi se potvrdilo prisustvo ili odsustvo virusa.
I akademska medicina promoviše vakcinaciju,da se poveća količina antitela radi zaštite od bolesti.
Iz ovoga sledi da prisustvo antitela ne znači i bolest,a odsustvo antitela ne znači i odsustvo virusa.
I sve to pod uslovom da je virus hiv-a stvarno toliko patogen-setimo se samo ujdurme sa sviljskim i ptičjim gripom,za koje je i svetska zdravstvena organizacija priznala da je opasnost preuveličana sa namerom.
U prošlom tekstu sam napisao da paraziti služe i kao zaštita i transporter za razne viruse i bakterije,pa imunitet uništi viruse u krvi i tkivima,ali pošto je manjkav za uništenje gljivica i parazita,one opstaju,ne stvara se imunitet,niti antitela.
Sigurno ste imali iskustva ga prehladama.Budete na promaji,posle nekoliko sati dobijete povišenu temperaturu,bolove u zglobovima i kostima-narod kaže-dobili ste virus.Kako ste dobili,kad niste bili u kontaku sa bolesnom osobom,niste bili u kontaktu sa bilo kojom osobom toga dana?
Virusi ne mogu da opstanu u vazduhu,na sunčevoj svetlosti su nepostojani.Znači,virusi su u nama,i kad dođe do pothlađivanja,oni se razmnožavaju,više nego uobičajeno,i nastaje bolest.
Imam pacijente koji imaju bolest :reumatoidni artritis.Smatra se da je pokazatelj bolesti koncentracija antitela „rf“,smatralo se da pokazatelj progresije bolesti povećana koncentracija antitela.Međutim,po nagovoru komšija nekoliko osoba je koristilo narodni lek,jer nisu više mogli da koriste lekove za lečenje te bolesti(metrotreksat,delagil,imuran,pronizon-zbog jakih neželjenih reakcija kao mučnina,čir na želudcu,povišen krvni pritisak,pojava masnoče u krvi,oštećenje vida):nekoliko zrna živog pasulja našte.rezultat-simptomi bolesti su se umanjili,otoci,temperatura,jutarnja ukočenost.Kad sam im uradio test na reuma faktor,bio je nekoliko puta povećan.I ja se sad pitam,da li je titar antitela pokazatelj bolesti,ili nečega drugog. Ne znam.
Sigurno ste čuli ze termine:lažno pozitivni i lažno negativni rezultati.
Kratak odgovor
Test na viruse nije siguran pokazatelj prisustva virusa u organizmu,a još manje siguran pokazatelj bolesti.
Što se tiče vaše,da tako kažem,konstatacije da neke vrste tumora mogu da neprimetno žive u nama godinama,pa se tek onda ispoljavaju kao bolest ,molim Vas,objasnite mi,kako to,da u poslednjih nekoliko desetina godina sve više beba(od nekolikomeseci),i sve više male dece(do nekoliko godina) ima karcinome,leukemije,sarkome istih karakteristika kao i iste bolesti odraslih.I ja sam učio u školi da se prve ćelije karcinoma pojave čak 10 godina pre vidljivog tumora.
Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
molim vas za pomoc...danas sam osetio bol skroz dole desno kod stomaka,,kada ga pipnem ne boli..kada se naprezem ne boli,,ali samo od sebe zaboli,,kao da zigne,,,na sekundu..ali ceo dan osecam tu tegobu..nemam temperaturu...hvala unapred
Malo podataka.Skroz dole desno se nalazi slepo crevo.Kakvo je varenje,pražnjenje?Mozda ste trčali pa istegli ligament?On može da se povredi i u hodu.Da li ima tegoba pri pokretu nogu?Možda reakcija od upale testisa?Kako je uriniranje?Hoće takav bol i kad ima peska koji se izbacuje.Ti podaci bi bili korisni za anamnezu,ali bi fizikalni pregled postavio sigurnu dijagnozu.