Član
- Učlanjen(a)
- 01.10.2009
- Poruka
- 62
Postovani, pre par dana sam bila na pregledu kod privatnog ginekologa i receno mi je da imam kondilome, pa sam od tada jako zbunjena, jer mi nije jasno kako sam ih dobila. Naime, imam jednog jedinog decka 5 godina i on me nije prevario, ali je pre mene imao odnose, pa me zanima da li je moguce da mi je virus odavno preneo, a da su se kondilomi tek sada ispoljili usled pada imuuniteta? Da li se mogu prenositi i na druge nacine, osim sexualnim putem, posto sam cula da ih imaju i nevine devojke ili prosto ova oblast nije dovoljno istrazena u medicini, posto se misljenja lekara razlikuju? Da li se prisustvo HPV virusa moze otkriti preko papa testa? Rezultate pape jos cekam. Na pregledu sam bila kod drzavnog lekara pre nesto vise od 6 meseci i bilo je sve u redu i nikada nisam imala nijedan ginekoloski problem. To sto je dr. nazvala kondilomima su sitne tackice na malim usnama, a kaze da ih ima i unutra, ali meni su te tackice poznate i imam utisak da ih imam odavno. Na drugi prgled ne mogu da odem, jer sam dobila menstruaciju, a jako sam zabrinuta zbog svega toga, a jos vise zbog uklanjanja, koje znam da je bolno...Molim Vas odgovorite mi na pitanja i izvinite na opsirnosti. Hvala unupred!
Prvo što treba da znate je da ne budete zabrinuti,jer psihički stres jako obara imunitet.Zvanična medicina tvrdi da su kondilomi virusne prirode,i da se ispoljavaju tek kad imunitet ne uspeva da blokira viruse,koji se razmnožavaju,a organizam pokušava da ogradi infekciju pomoću bujanja tkiva,i tek tada se takve tvorevine zovu kondilomi.
Ljudi su naučeni da lekar mora da postavi dijagnozu,inače nije nikakav lekar.A lekari to znaju,pa nekad i nesvesno preteruju.Ima istih znakova različitih oboljenja,a i neki znaci mogu biti varijacije normalnog izgleda kože i sluzokože.Vrlo verovatno je da Ste u pravu,da su te tačkice pojava koja je normalna variajcija.Poboljšajte imunitet ishranom svežim voćem,naročito grejpom,semenke su naročito zdrave,samo ih treba grickati.Papa testom se otkrivaju ćelije koje su izmenjene usled delovanja činioca spoljnje i unutrašnje sredine u smisli prekanceroza.