Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Multifokalne (više žarišta) lezije mozga, malog mozga i kičmene moždine u nivou trećeg i četvrtog vratnog pršljena (karakteristične za multiplex sklerozu). Redukcija kore velikog mozga.
- ja sam se potrudio da bude razumljivo, ako treba neko dodatno pojašnjenje, tu sam
Moja saznanja iz oblasti neurologije nisu toliko opširna da bih sa sigurnošću mogao da tvrdim, ali koliko znam, MS je progresivno oboljenje koje ima svoj tok, naravno da zavisi od odredjenih faktora i individualan je, takoreći, a da li i koliko moze na to da se utiče, čime i u kojoj fazi bolesti, najbolje bi bilo da se posavetujete sa vašim neurologom.
Ja se izvinjavam ako sam dosadna
Recite mi da li bi ishranom,i kojom i nekim vitaminima mogla sprečiti to kvantitativno smanjivanje kore velikog mozga?
Thiogama 600 je lek koji se koristi koliko mi je poznato kod pacijenata sa dijabetom u slučajevima kada nastane polineuropatija, mišljenja sam da Vama ovaj lek nije od neke koristi (ukoliko niste dijabetičar). Ali možete se posavetovati sa Vašim neutologom vezano za to... Što se tiče ishrane i vitamina, ne mogu sprečiti, ali svakako će pravilna i zdrava ishrana uz dodatak vitamina pomoći da se bolje osećate..
Pozdrav!