Pc Klinika ~ Doktori za vas kompjuter

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
27.01.2010
Poruka
7
Nero 8 ne prepoznaje DVD Rezac. Imam samo opciju za Image Recorder.
Rezac mi cita sve diskove, ali Nero ga ne prepoznaje.
Ubacio sam i SP3, ali nista.

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
avsqueen moras ponovo instalirati OS,ali pre svega proveri u biosu dali vidi rezac,problem se javlja kod vise inslaliranja razlicitih verzijaistog programa

Član
Učlanjen(a)
28.11.2010
Poruka
1
Ovako, ja sam novi na forumu i imam jedan problem sa zvukom..na xpu mi neće instalirati drivere za zvuk, imam drivere orginal od kompa, a na 7-ica sama pokupi i sve dobro ali mi ne radi zvuk samo se čuje kad odem na realtek i stavim 5.1 (5.1 zvucnike i imam) i ispod one sličice stavim na ono prvo kvačicu pa samo radi centar, a ovi stražnji koda mixaju..u čemu je tu problem ako možda netko zna?

Član
Učlanjen(a)
29.04.2010
Poruka
14
Cao, ljudi... stvarno mi treba pomoc oko ovoga. Pokusavam da reinstaliram Windows XP sa SP3 na svoj Fujitsu Siemens Amilo Li 2727. Prvo, setup nije mogao da se pokrene jer nije nalazio nijedan hard disk drive ( imam WD SATA od 160 GB). Uspela sam da nadjem na nekom forumu da treba da disejblujem SATA Native Support, ali za Amilo Li trazio je da promenim AHCI u disable i da loadujem nove drajvere sa F6. Posle toga nalazi hard normalno. Posle odabira particije, staje... Nece da je formatira i ne mogu dalje. Kompjuter se sam restartuje i pokusava boot sa CD-a sve dok se ne promeni u boot meniju posle cega sistem startuje normalno...
Sta da radim dalje? Hvala unapred.

Član
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poruka
156
@ rozentortica -
Kod mene je bilo (nije Siemensov lt ali princip je isti) u Biosu promenis sa AHCI u IDE i trebalo bi da mozes da instaliras Win...Pogledaj da li imas takvu opciju

Član
Učlanjen(a)
29.04.2010
Poruka
14
u advanced kartici u BIOS-u mogu samo da disejblujem ACHI... nista vise. On je ucitao neko brdo RAID i SCSI drajvera i pronalazi sve particije, ali kada dodje do odabira particije i formatiranja/brisanja, ne mogu nista da uradim. Samo se restartuje i krene sve ispocetka sa istim podesavanjima u biosu.

Član
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poruka
156
Hm, pogledao sam na drugim forumima i navodno disableovanje sata,ahci resava problem...kod nekih navodno treba i posebni drajveri za hdd pre instalacije novog win, mada to me pomalo buni jer ako je free dos, kako uopste instalirati sistem...ja sam prvi put digao sistem xp i pre 1god instalirao win7, i nemam nikakvih problema...Moj savet je da ako imas nekog u blizini ko zna takve stvari, odneti mu da pogleda jer ipak covek kad vidi lakse mu resiti problem nego ovako...

Član
Učlanjen(a)
29.04.2010
Poruka
14
@Shuvak89 Znam, to i mene buni.. Probala sam sve sto je imalo ikakve logike, ali nista. Hvala u svakom slucaju. Dacu nekom strucnom da pogleda :)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
nije mi jasno kako upste mozes da loadujes drivere ako nije podignut sistem , on ti trazi da priskom na F6 pokupi drajvere koje si prethodno skinula i stavila na floppy . i da ti kazem obicni os xp neprepoznaje sata drivere . jer ih nema na instalaciskom disku. skini ili posudi os win xp koji ima ubacene sata drivere i onda ces podici sistem bez problema.

Član
Učlanjen(a)
29.04.2010
Poruka
14
Sad je vec problem u tome sto ne znam u cemu je problem... Hvala svima u svakom slucaju . Mislim da je ovaj instalacioni disk pravljen u nLite-u i da su SATA drajveri odmah ubaceni, jer pre nego sto sam ih loadovala, nije ni nalazio hard, a kad ga je nasao nece da formatira... Ako nekako uspe instalacija, javicu resenje za sve one koji nalete na isti problem... pozz svima ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag