Zasto bi ja kao heteroseksualac isao na miting da trljam nekom na nos da sam takvog ''opredeljenja'' i da drugima smetam i dosadjujem..da budem napadan i nerazumena..
Ovde se ne radi o tome zašto bi ti kao heteroseksualac išao na miting da "trljaš nos" nekome kako si ti tog "opredeljenja" (tačnije, orijentacije jer se osoba rađa kao homo/heteroseksualac a ne opredeljuje se) nego o tome da ti, kao i svaka druga osoba u slobodnom društvu IMAŠ pravo da javno iznosiš svoje mišljenje, da se udružuješ sa istomišljenicima i da zajedno javno nastupate ukoliko smatrate da imate potrebu sve dok time ne pozivate na mržnju i uništavanje drugih. Samo zato što se nama to, možda ne sviđa, mi MORAMO dopustiti drugima da iznose drugačije stavove i stilove života dok god time ne ugrožavaju slobodu i prava drugih ljudi.
Izuzetno je opasno, a sada ću ti i ilustrovati zašto, braniti ovu paradu. Zamisli da na tvom radnom mestu ti i tvoji kolege niste zadovoljni platom i želite javno to da pokažete te odlučite napraviti miting. Međutim, nađe se grupa ljudi koja živi od socijalne pomoći i kaže "Ma šta ovaj Matrix21 i njegovi hoće tu da protestvuju, neka budu srećni da imaju posao i platu, neka im se zabrani to i neka ćute i rade". I, policija dođe i zabrani vam protest pod izgovorom "da nemate razloga da se bunite sa vašom platom jer je za naše uslove ona više nego solidna". Ako dozvolimo da se ova parada zabrani samo zato što se nama ne sviđa ono što ona promiče (ali nikako ne ugrožava naša prava) onda, kao društvo, rizikujemo da sutra neko nama zabrani neku drugu paradu ili javno iznošenje mišljenja, jer eto, naši stavovi i uverenja se nekome ne sviđaju.
Svako ima pravo na slobodu, cak ju je i sam Bog dao time sto je coveku ucinio da moze da cini i dobro i zlo.
S druge strane nenormalne stvari mozes raditi jer imas slobodu ali svakako nisu svrsishodne, plodne niti normalne tj. prirodne.
Ne znam kako vi hriščani zamišljate slobodu, ali slobodno društvo kao tekovina razvoja civilizacije znači da svako ima jednaka prava i obaveze pred zakonom, i da svako mora biti zaštićen u ostvarivanju svojih prava dok god time ne ugrožava slobodu i prava drugih ljudi. Da li ja imam pravo da zabranim koncerte Jelene Karleuše jer ih smatram apsolutnim smećem koji nemaju nikakvu umetničku vrednost? Mogao bih naći gomilu istomišljenika i tražiti to samo zato što mi se ne sviđa. Da li sam time u pravu? NE, naravno da nisam. Njeni koncerti ne ugrožavaju moja, ni ničija druga prava te, iako se meni ne sviđaju, ja dajem za pravo da se oni održavaju.
Možeš li, molim te, da objasniš šta to znači nenormalno?
Do 80-ih homoseksualizam je bila tretirana kao bolest, sto realno i jeste..uz duzno postovanje prema svima ali naprosto je tako a mi se mozemo praviti da nije do sudnjeg dana..
A zašto više nije? Zato što ne zadovoljava ni jedan kriterijum bolesti. Možda je tebi lakše da veruješ da su oni "bolesni" ali to jednostavno nije istina jer oni savršeno dobro funkcionišu.
Moze biti, naravno, i srdacnih i prijatnih homoseksualaca jer i oni su ljudi kao i svi mi..ali ljudi koji imaju izvrnut tj. naopak, neprirodni um sto se tice ljubavnog odnosa..naprosto je tako i moze da bude najbolji covek/zena na svetu ali tako je..
I zbog toga što imaju "neprirodni (što nije tačno) i naopak um (što takođe nije tačno)" mi treba da ih odbacimo? Da li je Alan Turing imao "naopaki i izvrnut um"? Inače, ukoliko ne znaš, on se smatra ocem modernih kompjutera:
Alan Turing - Wikipedia, the free encyclopedia Drugim rečima, zahvaljujući jednom "pederu" ti danas možeš ovde da se dopisuješ sa mnom i drugima.
I sam fizionomija polnih organa muskraca i zene nam ''govore'' sta je normalno, prirodno, plodonosno i sto ima smisla..sta sa cim ide i u sta se sta uklapa..
Šta znači prirodno a šta neprirodno kada se uzme u obzir da se homoseksualizam pronalazi kod gotovo svih vrsta na planeti, od vinskih mušica do primata?
Da li usvojeno dete treba da ima dva oca/majke i da li je to porodica?! Kakvi su to odnosi, kakvo je to drustvo, vaspitanje..moze li se tu govoriti o ljubavi pravoj, punoj i istinskoj..
.
Istraživanja su pokazala da deca koja odrastaju u homoseksualnim porodicama nemaju nikakvih problema. Sa druge strane, tek toliko da znaš, istraživanja pokazuju i da je najveći broj incesta, pedofilije i drugih nastranih seksualnih delikata pronađen u izričito religioznim porodicama.
Treba li da dajemo ''prava'' neprirodnim i nenormalnim odnosima?! Jel to treba da postane normalno?!
Kao što rekoh, ne razumem tvoj koncept neprirodnog i nenormalnog. Da li onda treba da poubijamo sve homoseksualce? Zašto da stanemo tu. Da onda poubijamo i sve životinje koje pokazuju takvo ponašanje?
Ko ima pravo da se igra i izrugava prirodu, Tvorca, slobodu i ljubav?! Odgovor je SVAKO! A moje je pitanje ZASTO :clapping: i hoce li to doneti neko dobro?!
Ako i ne donosi ništa dobro (sa čime se ne slažem ali o čemu se može diskutovati) svakako ne donosi ništa loše. U stvari, možda ne znaš, ali ljudska civilizacija se opasno približava broju stanovnika koji se neće moći nahraniti i koji će oskudevati u resursima. Moje je lično mišljenje da postojanje jedinki koje se neće razmnožavati ipak donosi dobro u vidu toga da taj porast stanovništva nije toliko koliki bi mogao biti.
Nemojte biti naivni i lakomisleni..odgovor svi znate..sve sto je protivno, besmisleno, neprirodno i nije u skladu sa stvorenim NECE, NITI JE IKAD DONOSILO ISTA DOBRO!
Protivno, besmisleno, neprirodno i nije u skladu sa stvorenim - kakav konflikt pojmova. Kako nešto što je stvoreno može biti u konfliktu sa stvorenim???