Parada ponosa ili srama?

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Predlažem da završimo s ovim prepucavanjem, Drazenbg, jer je očigledno da se nikad nećemo složiti. Evo za tebe jedna pesma:

U zdravlje!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Ljubav ne pita

Čovjek je društveno biće
I nije mu samoća suđena
Jutrom zora isto ne sviće
Ako ljubav nije probuđena.

Ljubav ne poznaje granica
I ne znaš kako diše
Pišo ribica, ribica ribica
Ili jednostavno, pišo do piše.

Tko može ljubav osuditi
Ako mu zamisli, nešto smeta
Ne znaš gdje će se probuditi
Jer ljubav je pokretač svijeta.

Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
242

Homofobni manifest Queeria centra sa ovorenim pozivom na javni linč, šikaniranje i blaćenje svih nas koji obožavamo praziluk i ostali luk (beli, crveni, sremuš). Manifest je pisan u prepoznatljivom maniru Zapada, demokratskim stilom stare, poznate jezuitske škole.

Nova strategija za borbu protiv društvene homofobije

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="colspan: 2"] Izvor: Kvirija centar; NSPM [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] petak, 14. septembar 2012.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
queeria.PNG
VAŽNO! Poziv na primenu nove strategije za borbu protiv društvene homofobije

Dragi i drage,
Ukoliko čitate ovaj tekst znači da ste ulogovani i da se nalazite na privatnom delu našeg sajta. Kao i obično, molimo vas da informacije koje su vam ovde dostupne ne objavljujete javno.
Kao organizatori ovogodišnje Parade ponosa, GSA i Kvirija centar preuzeli su na sebe veliku odgovornost i imaju veoma važan zadatak da spreče ponavljanje scenarija iz 2011. i 2009. godine. Nova vlast u Srbiji (baš kao i stara) u svakom smislu ignoriše prava GLBT populacije i ne želi da omogući održavanje Parade ponosa, a u to smo se svi mogli uveriti prošle godine. Jasno je da ne možemo da računamo na podršku političara koje zanimaju isključivo fotelje, a još manje na zaštitu bezbednosnih organa, tj. neorganizovane horde masnih provinicijskih “policajaca” koje će Ministar Ivica, ukoliko nije u toku neki novi štrajk, da dopremi do Beograda kako bi nas oni (sve sa smradom paštete i praziluka iz usta) “zašitili” na ulicama našeg grada. Videli smo kako nas “policija” štiti sve ove godine… znamo da bi ti nazovi policajci najrađe stajali s druge strane kordona i mlatili učesnike Parade zajedno sa svojim jednako masnim i smrdljivim istomišljenicima, huliganima i besposlenim probisvetima, “patriJotama”.
Kvirija.PNG

Ukoliko želimo suštinski promeniti status GLBT populacije u Srbiji, moramo prvenstveno da radimo na reformi celokupnog društva – od političara i njihove privatne policije GLBT populacija ne može mnogo da očekuje. Prazna obećanja koje od vlade povremeno izdejstvuju zvaničnici Evropske unije ništa ne znače – ta obećanja nisu sprečila ni jedan jedini čin nasilja nad GLBT osobama na ulicama Beograda i Srbije. Vreme je da mi, GLBT aktivisti, aktivno primenimo strategiju koja se već decenijama uspešno primenjuje u Zapadnim zemljama gde je, zahvaljujući upravo ovoj strategiji, status GLBT osoba neuporedivo bolji od onog u Srbiji.
Strategija je jednostavna: da bi reformisali društvo, morate promeniti mišljenje većine građana. Jedan deo te borbe je promovisanje manifestacija kao što je Parada ponosa, ali drugi (možda čak i važniji) deo te borbe je diskreditovanje protivnika GLBT prava, tj. homofoba svih vrsta, od fašista i huligana do verskih fundamentalista i njihovih ideoloških “otaca” u mantijama. Ali kako diskreditovati homofobe u zemlji u kojoj ti isti homofobi čine većinu populacije?
Odgovor je polako, postepeno, i počevši od pojedinca. Baš kao što to rade GLBT aktivisti iz Severne Amerike i Zapadne Evrope, GLBT aktivisti u Srbiji moraju da deluju na lokalu i da u svojoj ulici i u svom komšiluku utiču na diskreditovanje homofoba. To se postiže direktnim diskreditovanjem svakog poznatog homofoba iz vašeg kraja širenjem loših glasina o tom pojedincu. Cilj je da se homofobija u društvu poistoveti sa nasilništvom, primitivizmom, rasizmom, antisemitizmom, i slično. Ukoliko znate nekoga ko je homofob, religijski fundamentalista ili homofobni sveštenik, član desničarske organizacije, ili član jedne od nacionalističkih političkih partija kao što su Dveri, SRS, i DSS, širite glasine o njima – optužite ih za nasilje nad ženom i decom, za alkoholizam, za rasizam i mržnju prema Jevrejima i nacionalnim manjinama. Ne morate to činiti direktno, ali kroz glasine (“priča se po naselju”) možete ostvariti cilj relativno brzo i efektivno. Ne oklevajte zbog neosnovanog osećaja grižnje savesti prema tim ljudima – u većini slučaja vaše optužbe neće biti daleko od istine, a kada su u pitanju prava GLBT populacije cilj uvek opravdava sredstvo.
Belgrade Pride.PNG

Ova strategija možda zvuči esktremno, ali ona je već oprobana na Zapadu i njen efekat je veliki. Kada se homofobija i protivljenje održavanju Parade ponosa poistoveti sa agresijom, mržnjom, i primitivizmom, većina će polako početi da se srami sopstvene homofobije i da menja svoje mišljenje. Čak i oni koji ne promene mišljenje neće smeti svoj stav da iznesu u javnost iz straha da će ih neko optužiti za rasizam, primitivizam, itd. I mediji će prepoznati novu realnost i prestati da objavljuju sve što ne ide u korist promocije GLBT prava – nijedan medij ne želi da se dovede u vezu sa rasizmom i primitivizmom. Dakle, primenom ove strategije status GLBT populacije u Srbiji će se zaista i suštinski poboljšati, a na nama je da je primenimo. Nikakvih reformi neće biti ukoliko se uzdamo u vlast i policiju da zaštite naša prava. Vreme je da se sami izborimo za svoja prava i za prava naših najmilijih, za evropske vrednosti i demokratsku Srbiju.
Pozivamo sve aktiviste i simpatizere da ovu strategiju primene na lokalu, u svojim naseljima, polako, postepeno, i diskretno. Motivišite vašu rodbinu i prijatelje da vam pomognu i tako doprinesu borbi za prava GLBT osoba u Srbiji. Ostalo nam je još samo nekoliko meseci do ovogodišnje Parade ponosa, ali ovde je reč o strategiji koja se primenjuje na duže staze i koja će, sigurni smo, već iduće godine imati značajan efekat.
Kao i uvek, molimo vas da budete diskretni i da ovaj tekst ne širite dalje od odabranih krugova.
Zahvaljujemo,
Queeria centar
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
Dakle, baš me zanima do koje mere će ići sa tom paradom?:assive:
Iz godine u godinu...

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
:???:promijenila loše mišljenje koje sam imala o njima i oslobodila se još jedne životne predrasude, na svoju veliku sreću i zadovoljstvo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
8
STVAR je jasna :) i prosta..u pitanju je parada SRAMA ali coveku je tesko tj. najteze da prizna istinu o sebi..jos pogotovo ako zeli ili veruje da je drugacije nego sto zaista jeste..istina boli..

Zasto bi ja kao heteroseksualac isao na miting da trljam nekom na nos da sam takvog ''opredeljenja'' i da drugima smetam i dosadjujem..da budem napadan i nerazumena..

Svako ima pravo na slobodu, cak ju je i sam Bog dao time sto je coveku ucinio da moze da cini i dobro i zlo.

S druge strane nenormalne stvari mozes raditi jer imas slobodu ali svakako nisu svrsishodne, plodne niti normalne tj. prirodne.

Do 80-ih homoseksualizam je bila tretirana kao bolest, sto realno i jeste..uz duzno postovanje prema svima ali naprosto je tako a mi se mozemo praviti da nije do sudnjeg dana..

Moze biti, naravno, i srdacnih i prijatnih homoseksualaca jer i oni su ljudi kao i svi mi..ali ljudi koji imaju izvrnut tj. naopak, neprirodni um sto se tice ljubavnog odnosa..naprosto je tako i moze da bude najbolji covek/zena na svetu ali tako je..

I sam fizionomija polnih organa muskraca i zene nam ''govore'' sta je normalno, prirodno, plodonosno i sto ima smisla..sta sa cim ide i u sta se sta uklapa..

Da li usvojeno dete treba da ima dva oca/majke i da li je to porodica?! Kakvi su to odnosi, kakvo je to drustvo, vaspitanje..moze li se tu govoriti o ljubavi pravoj, punoj i istinskoj..

Treba li da dajemo ''prava'' neprirodnim i nenormalnim odnosima?! Jel to treba da postane normalno?!

Ko ima pravo da se igra i izrugava prirodu, Tvorca, slobodu i ljubav?! Odgovor je SVAKO! A moje je pitanje ZASTO :clapping: i hoce li to doneti neko dobro?!

Nemojte biti naivni i lakomisleni..odgovor svi znate..sve sto je protivno, besmisleno, neprirodno i nije u skladu sa stvorenim NECE, NITI JE IKAD DONOSILO ISTA DOBRO!

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Zasto bi ja kao heteroseksualac isao na miting da trljam nekom na nos da sam takvog ''opredeljenja'' i da drugima smetam i dosadjujem..da budem napadan i nerazumena..

Ovde se ne radi o tome zašto bi ti kao heteroseksualac išao na miting da "trljaš nos" nekome kako si ti tog "opredeljenja" (tačnije, orijentacije jer se osoba rađa kao homo/heteroseksualac a ne opredeljuje se) nego o tome da ti, kao i svaka druga osoba u slobodnom društvu IMAŠ pravo da javno iznosiš svoje mišljenje, da se udružuješ sa istomišljenicima i da zajedno javno nastupate ukoliko smatrate da imate potrebu sve dok time ne pozivate na mržnju i uništavanje drugih. Samo zato što se nama to, možda ne sviđa, mi MORAMO dopustiti drugima da iznose drugačije stavove i stilove života dok god time ne ugrožavaju slobodu i prava drugih ljudi.

Izuzetno je opasno, a sada ću ti i ilustrovati zašto, braniti ovu paradu. Zamisli da na tvom radnom mestu ti i tvoji kolege niste zadovoljni platom i želite javno to da pokažete te odlučite napraviti miting. Međutim, nađe se grupa ljudi koja živi od socijalne pomoći i kaže "Ma šta ovaj Matrix21 i njegovi hoće tu da protestvuju, neka budu srećni da imaju posao i platu, neka im se zabrani to i neka ćute i rade". I, policija dođe i zabrani vam protest pod izgovorom "da nemate razloga da se bunite sa vašom platom jer je za naše uslove ona više nego solidna". Ako dozvolimo da se ova parada zabrani samo zato što se nama ne sviđa ono što ona promiče (ali nikako ne ugrožava naša prava) onda, kao društvo, rizikujemo da sutra neko nama zabrani neku drugu paradu ili javno iznošenje mišljenja, jer eto, naši stavovi i uverenja se nekome ne sviđaju.

Svako ima pravo na slobodu, cak ju je i sam Bog dao time sto je coveku ucinio da moze da cini i dobro i zlo.

S druge strane nenormalne stvari mozes raditi jer imas slobodu ali svakako nisu svrsishodne, plodne niti normalne tj. prirodne.

Ne znam kako vi hriščani zamišljate slobodu, ali slobodno društvo kao tekovina razvoja civilizacije znači da svako ima jednaka prava i obaveze pred zakonom, i da svako mora biti zaštićen u ostvarivanju svojih prava dok god time ne ugrožava slobodu i prava drugih ljudi. Da li ja imam pravo da zabranim koncerte Jelene Karleuše jer ih smatram apsolutnim smećem koji nemaju nikakvu umetničku vrednost? Mogao bih naći gomilu istomišljenika i tražiti to samo zato što mi se ne sviđa. Da li sam time u pravu? NE, naravno da nisam. Njeni koncerti ne ugrožavaju moja, ni ničija druga prava te, iako se meni ne sviđaju, ja dajem za pravo da se oni održavaju.

Možeš li, molim te, da objasniš šta to znači nenormalno?

Do 80-ih homoseksualizam je bila tretirana kao bolest, sto realno i jeste..uz duzno postovanje prema svima ali naprosto je tako a mi se mozemo praviti da nije do sudnjeg dana..

A zašto više nije? Zato što ne zadovoljava ni jedan kriterijum bolesti. Možda je tebi lakše da veruješ da su oni "bolesni" ali to jednostavno nije istina jer oni savršeno dobro funkcionišu.

Moze biti, naravno, i srdacnih i prijatnih homoseksualaca jer i oni su ljudi kao i svi mi..ali ljudi koji imaju izvrnut tj. naopak, neprirodni um sto se tice ljubavnog odnosa..naprosto je tako i moze da bude najbolji covek/zena na svetu ali tako je..

I zbog toga što imaju "neprirodni (što nije tačno) i naopak um (što takođe nije tačno)" mi treba da ih odbacimo? Da li je Alan Turing imao "naopaki i izvrnut um"? Inače, ukoliko ne znaš, on se smatra ocem modernih kompjutera: Alan Turing - Wikipedia, the free encyclopedia Drugim rečima, zahvaljujući jednom "pederu" ti danas možeš ovde da se dopisuješ sa mnom i drugima.

I sam fizionomija polnih organa muskraca i zene nam ''govore'' sta je normalno, prirodno, plodonosno i sto ima smisla..sta sa cim ide i u sta se sta uklapa..

Šta znači prirodno a šta neprirodno kada se uzme u obzir da se homoseksualizam pronalazi kod gotovo svih vrsta na planeti, od vinskih mušica do primata?

Da li usvojeno dete treba da ima dva oca/majke i da li je to porodica?! Kakvi su to odnosi, kakvo je to drustvo, vaspitanje..moze li se tu govoriti o ljubavi pravoj, punoj i istinskoj..
.

Istraživanja su pokazala da deca koja odrastaju u homoseksualnim porodicama nemaju nikakvih problema. Sa druge strane, tek toliko da znaš, istraživanja pokazuju i da je najveći broj incesta, pedofilije i drugih nastranih seksualnih delikata pronađen u izričito religioznim porodicama.

Treba li da dajemo ''prava'' neprirodnim i nenormalnim odnosima?! Jel to treba da postane normalno?!

Kao što rekoh, ne razumem tvoj koncept neprirodnog i nenormalnog. Da li onda treba da poubijamo sve homoseksualce? Zašto da stanemo tu. Da onda poubijamo i sve životinje koje pokazuju takvo ponašanje?

Ko ima pravo da se igra i izrugava prirodu, Tvorca, slobodu i ljubav?! Odgovor je SVAKO! A moje je pitanje ZASTO :clapping: i hoce li to doneti neko dobro?!

Ako i ne donosi ništa dobro (sa čime se ne slažem ali o čemu se može diskutovati) svakako ne donosi ništa loše. U stvari, možda ne znaš, ali ljudska civilizacija se opasno približava broju stanovnika koji se neće moći nahraniti i koji će oskudevati u resursima. Moje je lično mišljenje da postojanje jedinki koje se neće razmnožavati ipak donosi dobro u vidu toga da taj porast stanovništva nije toliko koliki bi mogao biti.

Nemojte biti naivni i lakomisleni..odgovor svi znate..sve sto je protivno, besmisleno, neprirodno i nije u skladu sa stvorenim NECE, NITI JE IKAD DONOSILO ISTA DOBRO!

Protivno, besmisleno, neprirodno i nije u skladu sa stvorenim - kakav konflikt pojmova. Kako nešto što je stvoreno može biti u konfliktu sa stvorenim???

Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
455
Eto guzica dođe u samu žižu interesovanja medija. Prazni stomaci su valjda dosadili.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2009
Poruka
6
Ja samo neznam sto se bre raspravljaju sa njima. Treba samo po kratkom sa njima jer ce prosiriti bolest kao sidu zato doneses cisternu benzina polijes i zapalis... svet ce osudjivati Srbiju nekih mesec dana ali zato cemom ocistiti zemlju od zaraze!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natrag