Parada ponosa ili srama?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Evo šta je onda Bog, između ostaloga, rekao:

1 A ovo su zakoni koje ćeš im postaviti:

2 Ako kupiš roba Jevrejina, šest godina neka ti služi, a sedme nek otide slobodan bez otkupa.

3 Ako bude došao inokosan, neka i otide inokosan; ako li bude imao ženu, neka ide i žena s njim.

4 Ako ga gospodar njegov oženi, i žena mu rodi sinove ili kćeri, žena s decom svojom neka bude gospodaru njegovom, a on neka otide sam.

5 Ako li rob reče tvrdo: Ljubim gospodara svog, ženu svoju i decu svoju, neću da idem da budem slobodan,

6 Onda neka ga dovede gospodar njegov pred sudije i postavi na vratima ili kod dovratka, i onde neka mu gospodar probuši uho šilom, pa neka mu robuje doveka.

7 Ako ko proda kćer svoju da bude robinja, da ne odlazi kao robovi što odlaze.

8 Ako ne bude po volji gospodaru svom, i on je ne uzme za ženu, neka je pusti na otkupe; ali da nema vlasti prodati je u tuđ narod učinivši joj neveru.

Iz knjige Izlaska, 21.
Dobro je što si naveo ove citate (da mnogi shvate da je Bog vidio odnose među svojim stvorenjima kao robovlasničke), ali ovome postu je mjesto u temi: "Religija - rasprave o nedoumicama", ili "Sveto pismo - Biblija" na PF Religija. Ako se nastavi priča o ovome, ovaj i eventualno drugi postovi na ovu temu, biće prebačeni na PF Religija.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Dobro je što si naveo ove citate (da mnogi shvate da je Bog vidio odnose među svojim stvorenjima kao robovlasničke), ali ovome postu je mjesto u temi: "Religija - rasprave o nedoumicama", ili "Sveto pismo - Biblija" na PF Religija. Ako se nastavi priča o ovome, ovaj i eventualno drugi postovi na ovu temu, biće prebačeni na PF Religija.

U pravu si; no moj post je bio odgovor na cobijevo insistiranje kako je Božja reč jedini kriterijum prirodnosti/moralnosti. On takođe navodi kako živi i svoju kćer podiže u "duhu Svetog pisma". Moje pitanje koje proizlazi iz te poruke jeste da li je onda za njega prihvatljivo robovlasništvo i podavanje svoje dece (citirao bih ja još dosta toga, ali znam da nije mesto ni tema pa neću).

Isto tako, iako ne pripada ovoj temi ali on je započinje, samim tim što se ti tekstovi podudaraju može da dokazuje jedino istorijski period u kome je knjiga pisana, ništa više od toga.

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Sada su bivsi heroji revolucije 5 oktobra rusitelji puta Srbije u Evropu(sa dupetom napred na izvolte),neodobravam rusenje i pljacku ali neodobravam ni onu drugu stranu koja forsira svoja ubedjenja po svaku cenu.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
U pravu si; no moj post je bio odgovor na cobijevo insistiranje kako je Božja reč jedini kriterijum prirodnosti/moralnosti. On takođe navodi kako živi i svoju kćer podiže u "duhu Svetog pisma". Moje pitanje koje proizlazi iz te poruke jeste da li je onda za njega prihvatljivo robovlasništvo i podavanje svoje dece (citirao bih ja još dosta toga, ali znam da nije mesto ni tema pa neću).

Isto tako, iako ne pripada ovoj temi ali on je započinje, samim tim što se ti tekstovi podudaraju može da dokazuje jedino istorijski period u kome je knjiga pisana, ništa više od toga.

Momce ja i dalje cekam odgovore na moja pitanja,inace to sto si citirao nema blage veze sa zivitom.Dakle upotrebi tvoju"tesku artiljeriju"pa odgovori na prosta pitanja koja sam ti postavio umesto sto trolujes temu

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
lepa bajka i nista vise ali od dokaza ni traga ni glasa,Momce ako ti niko nije rekao evolicja je samo TEORIJA ne DOKAZ.Daj ti meni dokaze
Postoje nauke koje se bave ovom oblašću , biologija, etnologija , antropologija , arheologija. Te stvari su odavno dokazane a najveći dokaz su današnje rodovske zajednice u Australiji , na Novoj Gvineji, Amazoniji, u delovima Afrike itd, znači širom sveta.

Ma ko ti kaze da nema skonosti ka drum polu?vidi se da si jos mald i zelen i da nisi roditelj,moja cerkica od 6 goidna vec ima simpatije u predskolskom a i malisan koji ide sanjom recimo ima sipatije prema njoj,znaci kazi cica Frojdu da ti vrati pare
Znaci da si ipak lazov i sluzis se podmetacinama sa laznim optuzbama,jer nisi citira NIJEDAN moj post gde sam ja iskazao mrznju,niti navao sto opet lazes demonstrante hrabrim momcima.Vrlo eticki nema sta,svaka cast.
Autor: Blic online | 15.02.2008 - 21:00

Kameron Mek Vilijams, desetogodišnji dečak iz Donkastera u Velikoj Britaniji obesio se pošto mu roditelji nisu dozvolili da koristi šminku, navodi britanski “Dejli meil”.

Prema rečima njegovih roditelja, Kameron je želeo da bude devojčica, a oni su mu dozvoljavali da nosi ženski donji veš. Kameron je međutim, poželeo da koristi šminku, ali mu to majka nije dozvolila dok ne odraste.
“Bilo je očigledno da je želeo da bude žensko. Voleo je stvari za devočice, i bio je jako usamljen. Znala sam da je bio zbunjen i da nije mogao da se nosi sa nekim pitanjima”, izjavila je dečakova majka, dodajući da je porodica Kameronovu sklonost primetila pre oko 18 meseci.
Ovo sam skinuo sa jednog sajta , a evo jednog komentara :
"samo mi je palo na pamet kakve sam ja batine dobio kad su me kao klinca uhvatili nasminkanog..
Sjecam se da sam i ja tad pomisljao na samoubistvo... I godinama mi sminkanje nije ni palo na pamet do prije 2 godine...
I mnogo sam srecniji i potpuniji kao licnost sada kad tu stranu sebe mogu da izrazim...

Pobogu, kako ljudi grijese..."

U vezi izražavanja mržnje, kad već insistiraš evo tvog citata ; "Momce ocito je da si ti taj koji odskace od slike realnosti,taj pederski lobi,koji ti zdusno i zagovaras kreira sliku u Srbiji da su Srbi slabi ratnici." Ovo je klasičan primer govora mržnje . Optužuješ nekakav pederski lobi , koji pederski lobi?, da li je neko iz udruženja homoseksualaca ikada pomenuo Srbe ratnike ili kada pričaš o nekakvom pederskom lobiju misliš na političare. Ako misliš na političare kakve veze imaju pederi sa tim. U vezi ovoga ponoviću , ti si još super kakve su se ovde kvlifikacije čule, znači tvoj nivo agresivnosti je podnošljiv.

Pitanje koje i dalje stoji se namece sta ce heteroroseskualci ako su pederi normalna pojava?Bice da je obrnuto,jer NE MOGU da se razmnozavaju
Na ovo tvoje pitanje postaviću kontrapitanje a i odgovoriću ti. Šta će dešnjaci ako su levoruki normalna pojava. I heteroseksualci kao i homoseksualci i levoruki kao i desnoruki sve je to normalno jer su oduvek postojali i uvek će postjati a i društveno su prihvatljivi - adaptibilni i nikoga ne ugrožavaju.

Pa vidis radi se o tome sto ja ZNAM da je BOG tako rekao i imam Bibliju cija je verostojnost spisa dokazana otkricem kumrasnkih spisa koji stoje u posenbnom mujzeju u Jerusalima,tako da ja imam zapis star oko 17-18 vekova koji pokazuje potunu indentinost sa danasnjim textom,dok ti imas sta?Teoriju bez dokaza kja je svega nema 150 god.stara i suplja ko reseto i zalupotu Frojda koji je sve krivio odos sa ocem ili majkom u ranom detinjstvu i da li sam sisao palac eto sta ti imas.Nemam ja potrebe da nista osecam ja ZNAM jer je sam BOG tako rekao pre 4000 i vise godina kada su pisane Mojsijeve knjige
Postoje još stariji spisi od biblije što ne znači da su tačni . Drugo tvoj problem je što bibliju tumačiš bukvalno a ne simbolički. No prekidm religiozne rasprave jer su nas vatrogasci već opomenuli.

Dodato posle 15 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Sada su bivsi heroji revolucije 5 oktobra rusitelji puta Srbije u Evropu(sa dupetom napred na izvolte),neodobravam rusenje i pljacku ali neodobravam ni onu drugu stranu koja forsira svoja ubedjenja po svaku cenu.
Ko koga tera da ide u Evropu ?, ovaj narod je imao prilike nekoliko puta da bira da li želi da bude deo EU i birajući za partije koje se za to zalažu narod je izabrao da hoće . A onaj ko hoće, on mora da ispuni sve civilizacijske standarde. O tome i prvi član našeg ustava govori - citat ;
"Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Ovde se pojavila jedna opasna teza kojom se junacima 5 oktobra pokušavaju proglašavati ljudi koji to nikako ne mogu biti. Da je to zaista opasno pokazuju i sadašnji pokušaji da se sada neki drugi klinci pod vođstvom tih "junaka" od 5 oktobora proglašavaju braniteljima moralnih vrednosati srpskog naroda.

Sa druge strane dolazi taj nesrećni naziv - Parada ponosa

Mnogi šetaju Beogradom, neka na kulturan način to učine i ti pripadnici srpskog naroda kojih je uvek bilo i kojih će biti i u budućnosti. Negirati njihovo postojanje nije opcija.

Velikoj većini ljudi i žena takvog opredeljenja nije ni padalo na pamet da se toga dana pojave na ulici. Pojavio se samo mali broj koji smatra da je to put i način ostvarivanja nekih prava, kao što je pravo na brak iz čega proističe i pravo o nasleđivanju.

Zapravo su toj ogromnoj većini učinili medveđu uslugu a onim junacima sa početka posta priliku da
na krivi način iskale svoje nezadovoljsvo izazvano celokupnom situacijom u zemlji Srbiji.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Najgore je sto je izasla informacija da su ljudi setali za 40 evra. Tako da je ovo na silu i namerno napravljeno po svaki cenu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Najgore je sto je izasla informacija da su ljudi setali za 40 evra. Tako da je ovo na silu i namerno napravljeno po svaki cenu.
Pa, ja sam tamo negdje na slobodnim diskusijama već rekao, ako demokratiju ne shvatimo na pravi način, a to je isključivo način na koji je shvata Zapad, onda ćemo svi postati pederi, jer će nam je utjerati, ne u glavu, nego u ....?!

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Postoje nauke koje se bave ovom oblašću , biologija, etnologija , antropologija , arheologija. Te stvari su odavno dokazane a najveći dokaz su današnje rodovske zajednice u Australiji , na Novoj Gvineji, Amazoniji, u delovima Afrike itd, znači širom sveta.
Ne to NISU dokazi to su evolicionisticke prepostavke,da su to dokazi jer dokaza nema

Autor: Blic online | 15.02.2008 - 21:00

Kameron Mek Vilijams, desetogodišnji dečak iz Donkastera u Velikoj Britaniji obesio se pošto mu roditelji nisu dozvolili da koristi šminku, navodi britanski “Dejli meil”.

Prema rečima njegovih roditelja, Kameron je želeo da bude devojčica, a oni su mu dozvoljavali da nosi ženski donji veš. Kameron je međutim, poželeo da koristi šminku, ali mu to majka nije dozvolila dok ne odraste.
“Bilo je očigledno da je želeo da bude žensko. Voleo je stvari za devočice, i bio je jako usamljen. Znala sam da je bio zbunjen i da nije mogao da se nosi sa nekim pitanjima”, izjavila je dečakova majka, dodajući da je porodica Kameronovu sklonost primetila pre oko 18 meseci.
Ovo sam skinuo sa jednog sajta , a evo jednog komentara :
"samo mi je palo na pamet kakve sam ja batine dobio kad su me kao klinca uhvatili nasminkanog..
Sjecam se da sam i ja tad pomisljao na samoubistvo... I godinama mi sminkanje nije ni palo na pamet do prije 2 godine...
I mnogo sam srecniji i potpuniji kao licnost sada kad tu stranu sebe mogu da izrazim...

Pobogu, kako ljudi grijese..."
Da zaista kako ljudi grese kada jedan clanak i pitanje koliko je istinit postavljaju kao dokaz necega.Ocito da nemas NIJEDA primer iz Rl osim vituelnih.

U vezi izražavanja mržnje, kad već insistiraš evo tvog citata ; "Momce ocito je da si ti taj koji odskace od slike realnosti,taj pederski lobi,koji ti zdusno i zagovaras kreira sliku u Srbiji da su Srbi slabi ratnici." Ovo je klasičan primer govora mržnje . Optužuješ nekakav pederski lobi , koji pederski lobi?, da li je neko iz udruženja homoseksualaca ikada pomenuo Srbe ratnike ili kada pričaš o nekakvom pederskom lobiju misliš na političare. Ako misliš na političare kakve veze imaju pederi sa tim. U vezi ovoga ponoviću , ti si još super kakve su se ovde kvlifikacije čule, znači tvoj nivo agresivnosti je podnošljiv.
U vezi mrznje opet cu ti reci da si lazov jer si tako poglresno nasadjen i vaspitavan u tom fazonu.Ti ocito nemas blage veze sta je govor mrznje,pa oavkvom nakaradnom metodoligojim ja svako tvoje neslaganje mogu nazvati govorom mrznje,apsolutno sam bio u pravu jer ovo potuno identican stil napdanja koji dolazi iz kuhinje pederskog lobija koji ti upijas kao sundjer.

Na ovo tvoje pitanje postaviću kontrapitanje a i odgovoriću ti. Šta će dešnjaci ako su levoruki normalna pojava. I heteroseksualci kao i homoseksualci i levoruki kao i desnoruki sve je to normalno jer su oduvek postojali i uvek će postjati a i društveno su prihvatljivi - adaptibilni i nikoga ne ugrožavaju.
Nije pitanje levorukih i desnorukih tako da taj priomer je apsolutno trpoanje i nista drugo,nemaju ama bas niceg zajednickog.Nije pitanje da li nekog ugrozavaju vec da li je to normalno.NIJE NORMALNO.

Postoje još stariji spisi od biblije što ne znači da su tačni . Drugo tvoj problem je što bibliju tumačiš bukvalno a ne simbolički. No prekidm religiozne rasprave jer su nas vatrogasci već opomenuli.

Opet netacno,starost nema veze sa verodostojnoscu kao sto je primer Biblije i dokaza njene verodostojnosti

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Posto je neko pominjao akademike samo nesto da vam kopiram.

НЕКА СЕ ЗНА ДА НИСМО ЋУТАЛИ..!

Председниче Владе Србије, министри,
Десетог октобра 2010. године организујете пролазак геј-параде улицама Београда. Позивамо Вас да то не чините, већ да је откажете.
Српска јавност је довољно зрела, те је свима јасно како геј-парада није протест против дискриминације већ управо директан чин дискриминације, дискриминација тихе већине грађана Србије који верују у породичне вредности.
Геј-парада је само први корак у наметању идеологије хомосексуализма људима са традиционалним погледом на свет.
Геј-парада је увод у легализацију геј-бракова, а легализација геј-бракова води до захтева да се деца - против њихове воље - дају истополним особама на усвајање. То је социјални и емотивни експеримент над децом чије последице модерна наука није испитала, а постоје и озбиљни гласови који тврде да је то облик злостављања деце. Да ли ће по овој Вашој логици следећи скуп у Вашој организацији бити парада педофила и других савремених достигнућа у области „људских права”?
Геј-парада је само први корак марша кроз институције директно у наше вртиће и школе где ће идеолози хомосексуализма цензурисати традиционално опредељене васпитаче, учитеље и наставнике, због чега ће многима од њих бити ускраћено право на слободу мисли и речи или ће због истих бити прогоњени, што се већ догађа.
Геј-парада је само први корак којим геј и остали ЛГБТ активисти желе да уђу и у наше домове како би традиционално опредељеним родитељима ускратили право да децу васпитавају сагласно свом убеђењу. У евроунијатским државама које су промотери геј-парада деца се законски отимају родитељима када се они - због традиционалног погледа на свет - прогласе хомофобима. Не желимо да Србија постане таква земља.
Геј-парада свуда у свету почиње као „обичан“ марш, али се убрзо претвара у карневал скарадности. Нико пристојан не жели да се Београд претвори у град таквих карневала.
Председниче Владе, министри у тој Влади,
Ваша Влада је састављена од странака од којих ниједна гласове грађана није добила на програму промоције геј-парада. Организовањем геј параде Ви кршите изборну вољу грађана, злоупотребљавате буџетска средстава прикупљена опорезивањем осиромашених грађана и онемогућавате слободу кретања Београдом у време марширања геј-активиста. Истовремено укидате било какву јавну расправу на ову тему, најављујете забрану протесних скупова против геј-параде и хапшења неистомишљеника по овом питању. Свој режим и читав државни апарат противно вољи народа стављате у службу промоције идеологије хомосексуализма, и у те сврхе спремни сте да 10. октобра употребите и силу, док у случају када треба бранити територијални интегритет државе користите само „мирна и дипломатска средства”. Одржавање геј-параде за Вас постаје важније од одбране Косова и Метохије или било ког другог суштинског друштвеног питања, а то је недопустиво.
Срамно је да амбасадори истих држава које дискриминишу српски народ на Косову и Метохији, у Републици Српској Крајини, Републици Српској, Црној Гори, а сада и у Србији, диктирају Вама да морате да организујете геј параду. На тај начин све нас додатно понижавате уместо да браните суверенитет и достојанство наше земље и наших грађана.
Председниче Владе, министри у тој влади,
Грађани Србије осећају се обесправљено у многим областима друштвеног живота државе којом Ви управљате. Обесправљен човек је и фрустриран човек, који може на даље угрожавање његових људских, верских, породичних, грађанских, социјалних и националних права реаговати и насилно.
Ми насиље не оправдавамо пошто смо људи традиционално и слободарски опредељени, како и приличи српском народу. Ипак, желимо да Вас упозоримо како ћете једино Ви бити одговорни за сваки чин насиља који се 10. октобра ове године буде догодио на улицама Београда. Ви ту одговорност сносите као организатор непотребне и дискриминаторске геј-параде – догађаја који смишљено и директно провоцира већину традиционално опредељених, понижених и увређених грађана Србије.
Представници власти у Србији,
Можда Вам није познато али Србија је међу земљама са најстаријим становништвом на свету, Србија је земља у којој читави крајеви остају пусти због радикалног пада наталитета, где неколико десетина хиљада људи годишње више умре него што се роди, земља са просечно испод једног детета по породици, у којој огроман број брачних парова не може да има деце, која је међу првима у свету једино у статистикама броја наркомана, алкохоличара, самоубистава, абортуса, тоталитарних и деструктивних верских секти,... Србија је земља у којој се људи све мање рађају, све мање радују и све више стрепе од будућности.
Ви располажете са оскудним средствима и - уместо да их трошите на подизање наталитета, производње и благостања - Ви промовишете геј параду која је уперена против традиционалне породице, једине институције која има могућност да подигне наталитет и сваки други друштвени бољитак у Србији.
Захтевамо да прекинете са промоцијом идеологије хомосексуализма на медијима које ми плаћамо, да порезом који од нас узимате најзад подржите програм промоције традиционалних породичних вредности јер је то једини начин да наш народ опстане а наша држава има икакве изгледе на будућност.
КАКВА ВЛАДА – ТАКВА И ПАРАДА већ увелико одјекује Србијом. Познато је да Ваша Влада до сада није по много доброга упамћена у народу - напротив! Уништили сте готово све, а сада хоћете да уништите и наше породице и останете упамћени као промотери и организатори геј параде. Тиме само стављате последњи неморални печат на свој режим – чија декаденција се тако убрзава, а слом приближава.
Ово је позив на пристојност, борбу против дискриминације, толеранцију и поштовање другачијег погледа на свет. Ово је искрени позив на заустављање насиља које призивате, на одбрану традиционалних вредности и заједница, на духовну, моралну и биолошку обнову, и Ви се морате определити да ли сте на тој страни или сте дефинитивно прешли на другу страну - сада већ по свим нивоима отворено уперену против српског народа и његове будућности.
У Београду, 24. септембра 2010.
1. Његово Преосвештенство Епископ Канадски г. Георгије
2. Протојереј ставрофор хаџи Љубодраг Петровић, Београд
3. Протојереј ставрофор Миодраг Поповић, главни и одговорни уредник листа Српске Патријаршије ПРАВОСЛАВЉЕ, Београд
4. Проф. др Јасмина Вујић, Универзитет у Берклију, САД
5. Др Мило Ломпар, професор Филолошког факултета у Београду
6. Проф. др Смиља Аврамов, Београд
7. Академик проф. др Коста Чавошки, Правни факултет, Београд
8. Душан Дуле Савић, Београд
9. Оливера Милетовић, новинар и публициста, Београд
10. Јован Палалић, народни посланик, Бачка Паланка
11. Жељко Цвијановић, новинар и уредник НОВОГ СТАНДАРДА, Београд
12. Мр Дејан Мировић, народни посланик, Београд
13. Александра Јанковић, народни посланик, Београд
14. Предраг Драгић Кијук, књижевник, Београд
15. Мирјана Булатовић, књижевник, Београд
16. Жељко Томић, народни посланик, Нови Сад
17. Љубомир Љуба Манасијевић, музички уметник, Београд
18. Драган Хамовић, песник и књижевни критичар, Београд
19. Мирослав Цера Михаиловић, књижевник, Врање
20. Др Радомир Батуран, уредник часописа ЉУДИ ГОВОРЕ, Торонто, Канада
21. Марина Рајевић Савић, новинар, Београд
22. Др Ранко Пејић, кардиолог, Игало
23. Др Андреј Базилевски, писац и преводилац, Руска академија наука и уметности, Москва
24. Душан Пророковић, научни сарадник, Београд
25. Слободан Ерић, главни и одговорни уредник Геополитике, Београд
26. Др Владимир Вишњић, професор на Темпл Универзитету у Филаделфији, САД
27. Мирослав Тохољ, књижевник, Београд
28. Др Зорица Кубуровић, лекар Хитне помоћи Београд
29. Др Миша Ђурковић, научни сарадник Института за европске студије у Београду
30. Др Вера Бојић, слависта, Београд
31. Ангелина Марковић, дипломирани правник-информатичар, Београд
32. Брана Црнчевић, књижевник, Београд
33. Др Саша Гајић, научни сарадник, Нови Сад
34. Небојша Бакарец, одборник у Скупштини града Београда
35. Милан Јапунџић, председник Извршног одбора Српског народног покрета СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ, Нови Сад
36. Владимир Добросављевић, Центар за конзервативне студије, Београд
37. Радован Тврдишић, председавајући Управног одбора Српског сабора Двери
38. Љиљана Булатовић, новинар и књижевник, Београд
39. Проф. др Јован Пејчић, Београд
40. Владимир Димитријевић, публициста, Чачак
41. Бранко Драгаш, економиста, Београд
42. Александар Павић, политиколог, Београд
43. Игор Ивановић, публициста, Београд
44. Драган Лакићевић, књижевник, Београд
45. Др Срђа Трифковић, историчар и политички аналитичар, Чикаго, САД
46. Мр Михаило Шћепановић, Филолошки факултет, Београд
47. Драгомир Анђелковић, историчар, уредник магазина ВИДОВДАН