Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Papstvo od raspada rimskog carstva više nema ko da sprečava-zadržava da obavlja svoj posao jer tako i piše kad se ukloni onaj koji je zadržavao da se bezakonik pojavi je uklonjen i tzv.poglavar preuzima vlast nad verskim a onda i nad političkim svetom što znači sveukupni vladar.

Petar se nikad nije smeo niti želeo suprotstaviti Božjoj reči a ovi brane verovanje u reč kako piše jer bi se tako odmah prepoznalo o kome Pavle piše u prvom veku i ko je kroz celu istoriju zatirao svete koji su se preobukli u jagnjeće odelo za pozornicu ali dela ih kao i službe odaju.

U Otk. čitamo da na sedam gora< stoluje neka institucija koja opija narode učeći o idolopoklonstvu i otpadništvu od Boga koji je izričito zabranio pravljenje lika ili slike i proletstvo izrekao nad takvima.
Bog nas upozorava DOSLOVNO da će ta osoba ubijati svete i uzvisiti sebe kao Boga a piše i da će uspeti prevariti sve one čija imena NISU u kljizi života.Koga je prevario i ko mu veruje to vidimo.
Kad bi oni želeli istinu prihvatiti nebi laž prigrlili i nebi im bilo dato da veruju laži.

Ni u jednoj protestantskoj niti Jevrejskoj zajednici se ne javlja satana u vidu žene već samo tamo gde daje svoj presto i oblast veliku.O kad bi samo imali uho i otvoren razum...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Taramana, opet pišeš više o slapu nego o temi! Ljudi, daj te se urazumite, ako želite i dalje pisati na ovome forumu. Opomene koje su izrečene, ne važe samo jedan dan!

Nije baš lako u onom Babilonu (s fotografije) pronaći Petra, a još je teže drugi put zaredom opovrgavati vlastitu tvrdnju

Postojao je grad Vavilon u Egiptu. mali gardić, tako da ne mora da znači Rim. Nigdje ne piše za Petra da je bio u Rimu.

Je li onda Petar bio i pisao iz tog "maleckog Babilona" iz Egipta ili iz onog "pravog Babilona" iz Mezopotamije? I kako apostolskog prvaka Petra ne zapade da vodi Jeruzalemsku Crkvu nego Crkvu u "maleckom Babilonu" u Egiptu? I što bi s tom Ckvom u "maleckom Babilonu". Što kaže Simović?

Sasvim je nelogično da se spominje Rim, Pavle je bio u Rimu i to nije krio. Sve i da jeste bio u Rimu to nije nikakav dokaz da je on bio prvi papa. Poslanica je napisana oko 62.-64. godine N.E.

Rimljanima oko 56.-58. god. n. e.

Što uopće dokazuješ ovim godinama? Ništa. A imaš li ti dokaz da Petar nije bio Rimski biskup. Nemaš, naravno

Petar je prvenstveno propovijedao Jevrejima, Pavle je neznabožcima, a ne Petar. Petar je posjetio Antiohiju, Samariju, Jopu, Cezareju i još neka mjesta, ali nigdje ne piše da je posjetio Rim.

Je li? I baš je u tom "maleckom Babilonu" u Egiptu bila najbrojnija židovska dijaspora!? :mig:

Ipak Rim nije tada bio selo (nije ni danas) pa da se tako značajan grad ne napiše u Bibliji.

Nije baš ni Petar bio neki "malecki apostol", pa svejedno u jednom trenutku nestaje iz Djela apostolskih kao da ga nikada nije ni bilo. Što misliš zašto?

Oko 58. godine n. e. Pavle je pisao hrišćanima u Rimu u kojem je poslao pozdrave za 27 osoba ne pomenuvši Petra. I sada zamislite da ih sve pozdravlja a nije spomenuo starješinu Crkve.

I dalje ti nije jasno zašto.

U svakom slučaju radi se o anti hrišćanskom okruženju, a ne mora da znači Rim.

Nisi više siguran da je "malecki Babilon" u Egiptu? :mig:

Institut za religijska istraživanja

Mogao si malo detaljnije o izvoru, na primjer: Pavle Simović - Miroljubov klon s greškom.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Jadniče nisi ni dostojan da joj izgovoriš ni ime , kamoli da je tako vređaš , pako ti ne gine . Spasenje je po Kristu , a mati mu nazivati satanom , neće ti pomoći ni crvena junica , kamoli Jahve , zna tise kipuća voda .

MUKA ISUSOVA I PLAČ BL. DJEVICE MARIJE - GOSPIN PLAČ

Pred Pilatom buku stvore
i ovako progovore:
'' O Pilate, sad ga sudi
te nas više ti ne trudi !''
Pilat poče tad misliti
kako će ih umiriti.
Želeć' puku ugoditi
dade Njega bičem biti.
Tu ga biše mnogo ljuto,
privezana stupu kruto.
Krv Ga svega oblijevaše
i po zemlji tecijaše.

Pred dvorom je Majka stala
te žalosno uzdisala:
'' AJME! SINKO , DUŠO MOJA,
TUŽNA LI JE MAJKA TVOJA.
ČUJEM SINKO GDJE TE BIJU,
NEVINU TI KRVCU LIJU.
ALI TUŽNA TVOJA MATI
NE MOŽE TI POMOĆ DATI.''

Od stuba ga odvezali,
i po dvoru potezali.
Tad trnovu krunu staviše,
na Glavu mu postaviše.
Nabiše je sa svih strana
Da mu dođe do moždana.
Sav mu obraz krvav biše,
ne može se reći više.
Pokaza Ga Pilat puku
uhvativ Ga sam za ruku.
Da ga vide okrunjena,
po svem Tijelu Izranjena.

Kada Pilat opra ruke
reče da ga minu muke:
'' Kad na moju sada nebi,
propnite Ga vi po sebi .''
Nalazim Ga bez krivine,
nije pravo da pogine.
Čist od krvi hoću biti,
koju ćete sad proliti.
Nit uzimam na se toga,
KRV ČOVJEKA PRAVEDNOGA.
Tad Židovi ustadoše
i Pilatu svi rekoše :
'' Krv Njegovu mi primamo
svrhu djece uzimamo.''

Blizu šesta ura biše
kad Isusa osudiše.
Osudu Mu tada stiše
pred svim pukom navijestiše.
Konopom Ga pak vezaše
i Križ teški nosit daše.
Puk je za Njim sav hodio
Vidjeti Mu smrt je htio.
Za Njim ide tužna Mati
gledajući kako pati.
Kad Marija Sinka zgleda,
studenija bi od leda.

Padne pred Njim tu cvileći,
Sinu svome govoreći:
''STANI SINKO DUŠO MOJA,
ŽALOSNA JE MAJKA TVOJA.
NEK' TE VIDI TVOJA MAJKA
NA ČAS OVAJ OD RASTANKA.''

Isus tada progovori
svojoj Majci odgovori:
'' O PREMILA MAJKO MOJA,
VELIKA JE ŽALOST TVOJA.
ALI PUSTI NEKA TRPIM,
NEKA MUKOM SVIJET OTKUPIM.''
Majku od Njeg' razdijeliše
i još više rascviliše.

A Isusa povedoše
i na mjesto dovedoše.
Kalvarija što se zvaše,
gdje puk skupljen sav bijaše.
Na Križ su ga tu pribili,
i sve rane povrijedili.
Proboli Mu ruke, noge,
zadali Mu boli mnoge.
Ponoviše Njemu rane,
krv poteče na sve strane.
Kada Gospa dođe blizu,
nađe Sinka već na Križu.

Od tuge je sva uzdrhtala,
uz Križ ruke uzdizala.
''PRIMI SINKO NA KRIŽ MENE,
NEK' I MOJE LICE VENE !
VIDIM SINKO DA SKONČAVAŠ,
TUŽNU MAJKU KOM OSTAVLJAŠ?
Isus Majku kad slušaše,
veću muku tad imaše.
I vidjevši da se muči,
Ivanu je preporuči:
''EVO TI IVAN MOJ PREDRAGI,
NEK' TI BUDE SINAK BLAGI !
A TI BUDI NJEMU MATI
I SINOM GA POČNI ZVATI ! ''

Tad Ivana Majka prima
kao milog svoga Sina.
Od tog časa Marijina,
postali smo mi svojina.
Naša dobra mila Mati,
dostoji se Gospa zvati.

Kod:
http://blog.dnevnik.hr/gospa-moja/2010/03/1627312115/muka-isusova-i-plac-bl-djevice-marije-gospin-plac.html

Ko želi pročitat sve nek posjeti ovaj gorekod
Ovo gore nece biti obrisano, je li tako urednice?

Ovo je u skladu i sa temom i ne sadrzi najprimitivnije uvrede!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo gore nece biti obrisano, je li tako urednice?

Ovo je u skladu i sa temom i ne sadrzi najprimitivnije uvrede!
Zanimljivo je da tebe vrijeđa ova bezazlena reakcija bezazlene Antonije, koja je upućena samo Taramani, a nisi primjetio, a da i ne govorimo o reakciji, kada Taramana uvrijedi milijarde katoličkih i pravoslavnih vjernika!? Uvreda Bogorodice, kao jedne od najvećih svetinja tradicionalnih crkava, uvreda je i za sve pripadnike tih crkava, koji iskreno vjeruju u njenu posvećenost.
Zbog toga, kada branimo naše stavove i uvjerenja, radimo to dostojanstveno i argumentovano, ne posežući za uvredama, jer kada to činimo - vrijeđamo vjerska osjećanja drugih, samo pokazujemo nemoć da svoja uvjerenja odbranimo na valjan način.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zanimljivo je da tebe vrijeđa ova bezazlena reakcija bezazlene Antonije, koja je upućena samo Taramani, a nisi primjetio, a da i ne govorimo o reakciji, kada Taramana uvrijedi milijarde katoličkih i pravoslavnih vjernika!? Uvreda Bogorodice, kao jedne od najvećih svetinja tradicionalnih crkava, uvreda je i za sve pripadnike tih crkava, koji iskreno vjeruju u njenu posvećenost.
Zbog toga, kada branimo naše stavove i uvjerenja, radimo to dostojanstveno i argumentovano, ne posežući za uvredama, jer kada to činimo - vrijeđamo vjerska osjećanja drugih, samo pokazujemo nemoć da svoja uvjerenja odbranimo na valjan način.

Zamolio bih da se držimo teme o papstvu a ne da se piše o satani koji je veliki glumac.
Još bih molio da se meni ne pripisuje kako ja Mariju ne poštujem ali mi niko ne može reći da se divim sataninoj imitaciji.Priznajem jesam vređao satanu ali Mariju NIKAD!
Ja joj uvek opraštam jer u tim godinama kad se još razvija mozak svašta se može reći nesvesno a kad poraste shvatiće jer deca su uvek brzopleta.
Gore upitah ko i kad izabra prvog papu i nemaju odgovor ali zato imaju tvrdnje na pionirsku reč.
Piše da će satana zavesti i udiviti SVE koji nisu istinu prihvatili a kako će ih prevariti pa glumom.
Ako se osvrnemo na sve one video klipove sve sama bezazlenosti rimske organizacije na čelu sa bezakonikom koji satire one što drže reč Božju i ponovo će jer usta Božja rekoše.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zamolio bih da se držimo teme o papstvu a ne da se piše o satani koji je veliki glumac.
Pa, ti si prvi pomeuo satanu u kontekstu Marije.
Još bih molio da se meni ne pripisuje kako ja Mariju ne poštujem ali mi niko ne može reći da se divim sataninoj imitaciji.Priznajem jesam vređao satanu ali Mariju NIKAD!
Niko ne može znati šta ti misliš, ali svako može pročitati ono što napišeš, a napisao si implicite, da je Marija (majka Božija) koju slave milijarde hrišćana, satana!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa, ti si prvi pomeuo satanu u kontekstu Marije.

Niko ne može znati šta ti misliš, ali svako može pročitati ono što napišeš, a napisao si implicite, da je Marija (majka Božija) koju slave milijarde hrišćana, satana!

Ne, nego oni satani pridaju Marijino ime u hule na blaženu Mariju.
Nisam napisao da je Marija satana već se satana predstavlja Marijom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, nego oni satani pridaju Marijino ime u hule na blaženu Mariju.
Nisam napisao da je Marija satana već se satana predstavlja Marijom.

Zar si ti tako blizak s ovim koji se "Marijom predstavlja" da ti je to došapnuo? Ako nije od njega, tko ti je izvor ove informacije?

P.S. Uredniče, o ovome sam govorio kada sam pitao "što s onima koji misle da imaju monopol na istinu". Kada oni koji umišljaju da im sam Bog nešto objavljuje prime tu "Božju objavu", oni su uvjereni da moraju širiti tu "Božju objavu" i onda kada vrijeđaju miljarde ljudi. Još više, to što su uvrijedili toliki broj ljudi njima je ujedno i dokaz da su u pravu. Oni su pročitali kako će se spasiti mali broj ljudi, a da će mnoštva biti zavedena i tako propasti. Oni također umišljaju kako su "Božji suradnici" koji Bogu pomažu pronalaziti one koje Bog treba spaliti u vječnom ognju. Toliko je pokvarenih na ovome svijetu, da Bog sam naprosto ne stiže sve to sam obaviti. Oni su čuli za Isusa i da je Isus došao spasiti a ne osuditi čovjeka, ali oni se puno bolje snalaze u ulozi egzekutora koji će Bogu pomagati pronalaziti i spaljivati sotonine sluge.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Hvala baš sam sretna dami nisi i ovo obrisao

Natrag