Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A ko je Slap?
Jedan šarlatan koji svaku osobu koja nije iz poglavicinog tima oslovljava po svom krajnjem dometu a to je kanalizacija gde on ordinira.
Lepo je imati u gradu ljude koji se< bave tim poslom ali na forumu za njih nema posla jer se ovde govori o onom iznad njegovog radnog prostora.
Najveći plagijator i podmetač na forumima je dotični Slap.
Njemu je Biblija knjiga za zabavu.
U svaku temu se ubacuje i piše o forumašima a o temi nikad ni na jednom forumu i još jedino ovde može ordinirati i na ortodox katoličkim forumima.
Ismeva žrtve ismeva hram ismeva vernike, smeje se žrtvama njegovog poglavnika.
A kad ga pitate da kaže nešto iz svog mozga onda velika praznina jer iz praznine ništa ne izlazi.
Da, svaki Jezuita koji vas napusti je najgori čovek bio i ostao. Jedino što neki budu iskreni i kažu istinu za razliku od onih što ništa ne znaju već su tu radi plate.
Da li u onim dukatima od oproštajnica primaš platu ili od onih opljačkanih ili skinutih sa ubijenih?

,,Onda je još jadnije i žalosnije da je kurvom smatrate.,,

I kao što vidite nema kraja njegovom bezobrazluku.
Inače poznati Balkanski špijun koji sve isleđuje ko i šta radi i tu pojma nema ali piše pa ako bude naivnih poverovaće mu kao i ono kako je Petar bio u Rimu a pisao iz Vavilona koji je BIO Vavilon samo u vremenu Petrove vladavine a posle više NE, To vam je crtica o Slapu šarlatanu i spameru da ne kažem tračari.
Još jadnije i žalosnije je što vi satanu oslovljavate Marijom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ko je Slap?
Jedan šarlatan koji svaku osobu koja nije iz poglavicinog tima oslovljava po svom krajnjem dometu a to je kanalizacija gde on ordinira.

Tko je na kanalizaciju priključen tako da mu je ona postala dio krvotoka, vidjesmo maloprije po onom tvom Albertu Riveri.

Najveći plagijator i podmetač na forumima je dotični Slap.
Njemu je Biblija knjiga za zabavu.

Laviću, prepustimo nas dvojica da to drugi prosuđuju. Nas dvojica moramo biti iznad niskih strasti.

U svaku temu se ubacuje i piše o forumašima a o temi nikad ni na jednom forumu i još jedino ovde može ordinirati i na ortodox katoličkim forumima.

Nekada muhu možete lijepim riječima pridobiti da iziđe iz sobe, a nekada je najbolje uzeti kakvu krpu i mlatnuti je. Taktiku uvijek morate birati, i to je legitimno.

Ismeva žrtve ismeva hram ismeva vernike, smeje se žrtvama njegovog poglavnika.
A kad ga pitate da kaže nešto iz svog mozga onda velika praznina jer iz praznine ništa ne izlazi.

Citiraj me gdje sam ja ismijavao bilo koga. Citiraj me gdje sam ja nekoga zvao kurvom.

Da, svaki Jezuita koji vas napusti je najgori čovek bio i ostao. Jedino što neki budu iskreni i kažu istinu za razliku od onih što ništa ne znaju već su tu radi plate.
Da li u onim dukatima od oproštajnica primaš platu ili od onih opljačkanih ili skinutih sa ubijenih?

Kad bih morao birati, prije bih izabrao i ovako zarađivati kruh, nego ga zarađivati pronalazeći kurve.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovakvo pisanje na forumu neće se više tolerisati. Ni ti Taramana, ni ti stvarnoslape, niste i ne trebate biti teme na ovom forumu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovakvo pisanje na forumu neće se više tolerisati. Ni ti Taramana, ni ti stvarnoslape, niste i ne trebate biti teme na ovom forumu.
Koristite svoje nesumnjive teološke potencijale za konstruktivne rasprave na pojedinim temama. Napadajte mišljenja sa kojima se ne slažete, a ne ličnosti koje ta mišljenja iznose, jer je pravo na sopstveno mišljenje elementarno pravo svakog čovjeka; ma kakvo to mišljenje bilo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koristite svoje nesumnjive teološke potencijale za konstruktivne rasprave na pojedinim temama. Napadajte mišljenja sa kojima se ne slažete, a ne ličnosti koje ta mišljenja iznose, jer je pravo na sopstveno mišljenje elementarno pravo svakog čovjeka; ma kakvo to mišljenje bilo.

Na ovoj temi otvorena su uglavnom pitanja koja su više povijesnog nego teološkog karaktera. Pogledamo li uvodni post kojim je tema otvorena, te dva naredna u kojima su stavljeni linkovi zaista mizernih "kanalizacijskih uradaka", ja bih rekao da je tema započeta spamovima. Svejedno, probajmo od svega ovoga razbistriti koliko se razbistriti da.

U jednom trenutku Lavić postavlja slijedeće pitanje:

U kom ono Vavilonu apostol piše da je bio u prvom veku?

Na moje:

U kakvom Babilonu je bio? :roll:

Lavić odgovara citirajući Petrovu poslanicu:

5:13 Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko, sin moj. 5:14 Pozdravite jedan drugog celivom ljubavi. Mir vam svima u Hristu Isusu. Amin. ...

Knjiga se zove Biblija i vernici je čitaju i znaju zato se ne uzbuđuj to za tebe ne važi.

Ja još ne "palim", pa pitam:

I, što sve može značiti Babilon? Što je ovdje Babilon?

Na što Lavić odgovara da ne može jasnije i egzaktnije, ovako:

Postoji samo jedno mesto odakle teče vino bluda i opija narode a vino bluda je odvajanje od Boga jer blud je preljuba za drugog.Ko nezna neka pogleda mesta gde se slave kipovi i mrtvi i razne sprave klinovi i koplje i drvo kao zmija od mjedi iz pustinje i načinio se kult kađenja tome kao i zmiji od mjedi to je preljuba a znači služenje DRUGOM Bogu a druga zapovest baš o tome govori.

Zapovesti su vezane i prva i druga čine celinu poruke:
5:6 Ja sam Gospod Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog,
5:7 Nemoj imati bogova drugih do mene.(pa ih navodi)
5:8 Ne gradi sebi lik rezani, niti kakvu sliku od tvari koje su gore na nebu ili koje su dole na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje.
5:9 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji na sinovima pohodim bezakonja otaca njihovih do trećeg o do četvrtog kolena, onih koji mrze na me,

A ko to MRZI na Boga do oni što vrše to navedeno jer imaju drugog kome kade i slavu daju i mole.
U pustinji su mogli reći:BOŽE MI SE NE KLANJAMO TELETU...TAMAN POSLA, MI SE TEBI KLANJAMO A TELE JE ETO TU SAMO,,
Danas ide izgovor tipa: ,, Mi ne klanjamo kipu ni slici ma jok ona se tu samo našla MI BOGU SLUŽIMO.,,
Aha, ali kojem:

,, Nemoj imati bogova drugih do mene.,, Ne gradi sebi lik rezani, niti kakvu sliku od tvari koje su gore na nebu ili koje su dole na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje.

Otk. po Jovanu kaže da postoji Vavilon koje je lociran na jednom carstvu u kojem ima veliki grad i morska luka a leži na sedam brežuljaka i zove se Rim.

Dakle, Lavić meni i drugima postavlja pitanje iz kojeg Babilona to apostol Petar u 1. stoljeću piše, i na kraju sam odgovara kako piše iz Rima. Čovjek bi pomislio kako je odgovorom nešto riješeno, međutim, Lavić naknadno shvaća da je sam oborio svoju vlastitu tezu. Prema Laviću, Petar nema nikakve veze s Rimom, nema nikakve veze s Rimskom crkvom i nikada nije bio u Rimu. A vidjesmo gore da sam potvrdi kako Petar piše poslanicu iz Rima. Evo Lavićeve naknadne reakcije kada je shvatio što je u iskrenosti priznao:

Slape braco jel ti dobro....?
A čitaš li ti nekad Otkrivenje po Jovanu?
Hajde uzmi u ruke i malo prelistaj pa se čujemo.
Ti baš trebaš časove pod hitno.
Vavilon je bio grad u Vaviloniji i tamo se upražnjavalo nešto što je suprotno Božjoj volji i svako takvo mesto se upoređuje sa Vavilonskim nasleđem.
Pera nije iz Rima pisao saberi se i ne pravi provale.

Rekao sam ti i sad ti kažem da je postojao JEDAN VAVILON kao stvarni grad možeš li to zapamtiti?
Dalje objašnjavam ti da i danas postoji grad koji se u Otk. pominje kao Vavilon zbog onog što uči i vrši iako nije stvarni Vavilon i opisujući ga rekoh kako se zove RIM.
I ja time nisam rekao da je Pera bio u Rimu već u VAVILONU a Rim nije tad slovio za Vavilonjer oni tad nisu ni primili Hrišćanstvo.

Petar je bio u Iraku i Jerusalimu kao propovednik i starešina a SVI apostoli su bili starešine tamo gde su osnivali verske zajednice i oni su druge postavljali na ta mesta.

Vavilon u prvom veku je Vavilon po starom nazivu ..

Odriče se Lavić svoje prve tvrdnje da apostol Petar piše iz Rima. Ne piše Petar poslanicu iz Rima, nego iz "pravog Babilona", onoga koji je na teritoriju današnjeg Iraka. Prema Laviću, apostol Petar je otišao u taj Babilon, i tamo je naviještao Evanđelje i osnovao Crkvu.

Jasno je da Laviću uopće nije poznata povijesna činjenica da je taj drevni Babilon potpuno razoren tri stoljeća prije Krista. Zato ja postavljam i fotografiju razorenog Babilona. Evo još jednom fotografije koja pokazuje kako je izgledao taj pravi Babilon nakon razorenja, dakle, i u vrijeme apostola Petra:

Babylon,_1932.jpg

Ako netko vjeruje da je sveti Petar došao u ovaj i ovakav Babilon neka vjeruje, ja znam da nije.

A gdje je sveti Petar ipak bio i iz kojeg grada je pisao svoju poslanicu? Evo citata iz Petrove poslanice:

1 Pt 5,13-14: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!

Petar ovu poslanicu ipak piše iz Rima, i vodi Crkvu u Rimu. Upravo u vrijeme pisanja ove poslanice traju strašni progoni kršćana u Rimu u vrijeme cara Nerona. U tom valu progona kršćana stradat će nešto kasnije i sveti Petar i sveti Pavao u Rimu.

Lavić je pokušao činjenicom da Pavao odlazi u Rim dokazati da Petar nije u Rimu. Lavićeva teza je otprilike ovakva: Zašto bi Pavao odlazio u Rim propovijedati Evanđelje, ako je tamo već Petar utemeljio i vodio Crkvu? Teza je apsurdna. Pavao, kao apostol misionar, odlazio je i u druga središta u kojima su već postojale mjesne Crkve i koje su imale svoje biskupe. Što bi onda Pavla priječilo da poželi poći i do Rima iako je tamo već Petar i vodi Crkvu. S druge pak strane, Pavao odlazi u Rim jer se prilikom optužbe kao rimski građanin pozvao na cara.

Lavić također Pavlovu poslanicu Rimljanima pokušava iskoristiti kao argument svojoj tezi da Petar nije u Rimu, i da Pavao kani otići u Rim kako bi im navijestio Evanđelje. Opet apsurdna teza. Ne samo apsurdna, nego kontrateza za Lavićevu tvrdnju. Pavao ne piše poslanicu Rimskim poganima, nego Rimskim kršćanima. Prema onome što Pavao piše Rimskim kršćanima, reklo bi se kako ima vrlo visoko mišljenje o njima. Očito ih je morao organizirati i voditi "izuzetan vođa". Da, i vodio ih je, bio je to sveti Petar.

I nešto od onoga što nam je ostalo zapisano. Sveti Ignacije Antiohijski, oko 107 god., odlazi u Rim da podnese mučeničku smrt za Krista. Još na putu za Rim Ignacije piše poslanicu Rimljanima (Rimskim kršćanima). Evo što, između ostalog, nalazimo u toj poslanici:

''Ne zapovijedam kao Petar i Pavao. Oni bijahu apostoli, a ja sam zarobljenik.'' (Ignacije Antiohijski, Poslanica Rimljanima, 4, 3)

Pogledajmo, Ignacije najavljuje svoj dolazak u Rim, i pravi paralelu između sebe s jedne strane i apostola Petra i Pavla s druge strane. On im u Rim dolazi kao zarobljenik, a Petar i Pavao su im bili apostoli koji su zapovijedali.

Postoje i drugi crkveno-povijesni radovi i ranokršćanski spisi koji svjedoče o Petrovu boravku u Rimu i vođenju Rimske crkve.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
1 Pt 5,13-14: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!
Postojao je grad Vavilon u Egiptu. mali gardić, tako da ne mora da znači Rim. Nigdje ne piše za Petra da je bio u Rimu.
Sasvim je nelogično da se spominje Rim, Pavle je bio u Rimu i to nije krio. Sve i da jeste bio u Rimu to nije nikakav dokaz da je on bio prvi papa. Poslanica je napisana oko 62.-64. godine N.E.

Rimljanima oko 56.-58. god. n. e.

Petar je prvenstveno propovijedao Jevrejima, Pavle je neznabožcima, a ne Petar. Petar je posjetio Antiohiju, Samariju, Jopu, Cezareju i još neka mjesta, ali nigdje ne piše da je posjetio Rim. Ipak Rim nije tada bio selo (nije ni danas) pa da se tako značajan grad ne napiše u Bibliji.

Oko 58. godine n. e. Pavle je pisao hrišćanima u Rimu u kojem je poslao pozdrave za 27 osoba ne pomenuvši Petra. I sada zamislite da ih sve pozdravlja a nije spomenuo starješinu Crkve.

Poslanice koje su napisane u Rimu su Efescima 60.-61., Filibljanima isti period, Kološanima isto period (približan) 2. Timotiju oko 65. n.e. Filimonu isto 60.-61. kao i većina ovih nabrojanih. Kao i Jevrejima oko 61. Čisto sumnjam da bi se oba apostola zadesila u isto vrijeme u Rimu. U svakom slučaju radi se o anti hrišćanskom okruženju, a ne mora da znači Rim.

Biblijski apostol Petar
Petar je bio siromašni ribar (vidi Matej 4:18; Marko 1:16), oženjen čovjek (vidi Matej 8:14, 15; Marko 1:29-31; Luka 4:38, 39; 1. Korinćanima 9:5; 1. Petrova 5:13), pomalo brzoplet i nagao (vidi Matej 16:15-23), sa nekim predrasudama kojih se teško oslobađao (vidi Djela apostola 10:9-48; Galatima 2:11-16), skroman, nepodložan materijalizmu i novcu (vidi Djela 3:6), nepostojan „u tijelu“ (vidi Matej 26:31, 33, 58, 69-75) ali hrabar u Duhu svetome (Djela 4:8-13), jedan od stubova prve hrišćanske zajednice.

Dok je apostol Pavle bio misionar i putnik, usmjeren da propovijeda jevanđelje neznabožačkom svijetu, Petar je djelovao u Jerusalimu, među Jevrejima (vidi Galatima 2:7-9), što je bilo i sasvim logično za čovjeka sa porodičnim obavezama.

Da li je Petar ikada bio u Rimu? Možemo odgovoriti poredivši tu priču sa crkvenom izmišljotinom o Mariji Magdaleni, takođe siromašnoj i „neuglednoj“ Hristovoj učenici, koja je navodno nosila korpu jaja cezaru Tiberiju (!!!) koja su se usput čudom ofarbala u crveno, odakle potiče običaj uskršnjeg bojenja jaja (jer ako kažu odakle zaista potiče taj običaj, i neuki narod se može zapitati pod čijim oltarom u stvari stoje).

Čijim putem vi idete? Biblijskog Petra ili rimskog „Petra“? Institut za religijska istraživanja

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tripo trebao si pustiti da kaže godine to sam čekao jer znam od kad njihova organizacija daje godine da vidi sam gde se ulovio.
Drugo,on ne razume šta god da mu pišeš i kako god da mu objasniš.
A argument mu je kao neki Ignjacio piše da on nije kao APOSTOLI Perat i Pavle i sad Nikolić kaže da on nije kao Putin i Obama i neko odma kaže. ETO VIDIŠ DA JE nIKOLIĆ PREDSEDNIK sad I rUSIJE JER JE POMENUO apostole A NE pERU KAO POGLAVARA Rima iz šupljeg u prazno varali njega i on sad pokušava to ovde plasirati.

Pavle Rim oslovljava<Rimom a Pera Vavilonom...:assassin:
I sad Pavle ide kod Pere ali prvo mora da piše RIMLJANIMA a to se ne odnosi na VAVILONJANE gde je Pera jer nisu u istom mestu i zato Paja poučava one što nemaju drugog da ih pouči.
Mogao bi on to shvatiti ali gubi platu...problem.
I koji još argument ima da je Pera nosio Tijaru možda....:bfghb:
Nije Petar paganin on je znao ko šta nosi i nije Petar odlučivao već ZAJEDNICA-SAZIV apostola.
I Petar kadio i celivao ikone i kipove :assassin:
Vidiš koliko je sretan čovek kad nije tamo?
A onda Petar prineo Isusa u Hostiji...:assassin:
Ali spasiše ga Cezarova< jaja koja mu donese Magdalena i ona se ofarbaše i eto ti dokaz da je Pera to učinio jer je bio pored Cezara...gde je kraj?
Ma nije Ignjacije pisao Rimljanima već Vavilonjanima zbunio se jer Pera kaže da je u Vavilonu.

Sve mu je apsurd i ja ga razumem jer on sad TVRDI da je RIM u vreme Petrove službe bio Vavilon a sad više nije jer nema Petre tamo....mislim toliko šuplje da bi se deca smejala tim rečima.
Na Piramidinom forumu je tvrdio da RIM ne može biti Vavilon a sad zastupa tu tezu da jeste...može mu se kako hoće plata ide i briga ga.
Sad neznam kako da razgovaram sa njim jednom tvrdi jedno drugi put drugo i onda sve to meni pokušava prilepiti...čudo jedno od dobrice.

Od kad su se pape počele birati i koji je prvi i kad i od koga izabran?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Još jadnije i žalosnije je što vi satanu oslovljavate Marijom.
Jadniče nisi ni dostojan da joj izgovoriš ni ime , kamoli da je tako vređaš , pako ti ne gine . Spasenje je po Kristu , a mati mu nazivati satanom , neće ti pomoći ni crvena junica , kamoli Jahve , zna tise kipuća voda .

MUKA ISUSOVA I PLAČ BL. DJEVICE MARIJE - GOSPIN PLAČ

Pred Pilatom buku stvore
i ovako progovore:
'' O Pilate, sad ga sudi
te nas više ti ne trudi !''
Pilat poče tad misliti
kako će ih umiriti.
Želeć' puku ugoditi
dade Njega bičem biti.
Tu ga biše mnogo ljuto,
privezana stupu kruto.
Krv Ga svega oblijevaše
i po zemlji tecijaše.

Pred dvorom je Majka stala
te žalosno uzdisala:
'' AJME! SINKO , DUŠO MOJA,
TUŽNA LI JE MAJKA TVOJA.
ČUJEM SINKO GDJE TE BIJU,
NEVINU TI KRVCU LIJU.
ALI TUŽNA TVOJA MATI
NE MOŽE TI POMOĆ DATI.''

Od stuba ga odvezali,
i po dvoru potezali.
Tad trnovu krunu staviše,
na Glavu mu postaviše.
Nabiše je sa svih strana
Da mu dođe do moždana.
Sav mu obraz krvav biše,
ne može se reći više.
Pokaza Ga Pilat puku
uhvativ Ga sam za ruku.
Da ga vide okrunjena,
po svem Tijelu Izranjena.

Kada Pilat opra ruke
reče da ga minu muke:
'' Kad na moju sada nebi,
propnite Ga vi po sebi .''
Nalazim Ga bez krivine,
nije pravo da pogine.
Čist od krvi hoću biti,
koju ćete sad proliti.
Nit uzimam na se toga,
KRV ČOVJEKA PRAVEDNOGA.
Tad Židovi ustadoše
i Pilatu svi rekoše :
'' Krv Njegovu mi primamo
svrhu djece uzimamo.''

Blizu šesta ura biše
kad Isusa osudiše.
Osudu Mu tada stiše
pred svim pukom navijestiše.
Konopom Ga pak vezaše
i Križ teški nosit daše.
Puk je za Njim sav hodio
Vidjeti Mu smrt je htio.
Za Njim ide tužna Mati
gledajući kako pati.
Kad Marija Sinka zgleda,
studenija bi od leda.

Padne pred Njim tu cvileći,
Sinu svome govoreći:
''STANI SINKO DUŠO MOJA,
ŽALOSNA JE MAJKA TVOJA.
NEK' TE VIDI TVOJA MAJKA
NA ČAS OVAJ OD RASTANKA.''

Isus tada progovori
svojoj Majci odgovori:
'' O PREMILA MAJKO MOJA,
VELIKA JE ŽALOST TVOJA.
ALI PUSTI NEKA TRPIM,
NEKA MUKOM SVIJET OTKUPIM.''
Majku od Njeg' razdijeliše
i još više rascviliše.

A Isusa povedoše
i na mjesto dovedoše.
Kalvarija što se zvaše,
gdje puk skupljen sav bijaše.
Na Križ su ga tu pribili,
i sve rane povrijedili.
Proboli Mu ruke, noge,
zadali Mu boli mnoge.
Ponoviše Njemu rane,
krv poteče na sve strane.
Kada Gospa dođe blizu,
nađe Sinka već na Križu.

Od tuge je sva uzdrhtala,
uz Križ ruke uzdizala.
''PRIMI SINKO NA KRIŽ MENE,
NEK' I MOJE LICE VENE !
VIDIM SINKO DA SKONČAVAŠ,
TUŽNU MAJKU KOM OSTAVLJAŠ?
Isus Majku kad slušaše,
veću muku tad imaše.
I vidjevši da se muči,
Ivanu je preporuči:
''EVO TI IVAN MOJ PREDRAGI,
NEK' TI BUDE SINAK BLAGI !
A TI BUDI NJEMU MATI
I SINOM GA POČNI ZVATI ! ''

Tad Ivana Majka prima
kao milog svoga Sina.
Od tog časa Marijina,
postali smo mi svojina.
Naša dobra mila Mati,
dostoji se Gospa zvati.

Kod:
http://blog.dnevnik.hr/gospa-moja/2010/03/1627312115/muka-isusova-i-plac-bl-djevice-marije-gospin-plac.html

Ko želi pročitat sve nek posjeti ovaj gorekod

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tripo trebao si pustiti da kaže godine to sam čekao jer znam od kad njihova organizacija daje godine da vidi sam gde se ulovio.
Drugo,on ne razume šta god da mu pišeš i kako god da mu objasniš.
A argument mu je kao neki Ignjacio piše da on nije kao APOSTOLI Perat i Pavle i sad Nikolić kaže da on nije kao Putin i Obama i neko odma kaže. ETO VIDIŠ DA JE nIKOLIĆ PREDSEDNIK sad I rUSIJE JER JE POMENUO apostole A NE pERU KAO POGLAVARA Rima iz šupljeg u prazno varali njega i on sad pokušava to ovde plasirati.

Pavle Rim oslovljava<Rimom a Pera Vavilonom...:assassin:
I sad Pavle ide kod Pere ali prvo mora da piše RIMLJANIMA a to se ne odnosi na VAVILONJANE gde je Pera jer nisu u istom mestu i zato Paja poučava one što nemaju drugog da ih pouči.
Mogao bi on to shvatiti ali gubi platu...problem.
I koji još argument ima da je Pera nosio Tijaru možda....:bfghb:
Nije Petar paganin on je znao ko šta nosi i nije Petar odlučivao već ZAJEDNICA-SAZIV apostola.
I Petar kadio i celivao ikone i kipove :assassin:
Vidiš koliko je sretan čovek kad nije tamo?
A onda Petar prineo Isusa u Hostiji...:assassin:
Ali spasiše ga Cezarova< jaja koja mu donese Magdalena i ona se ofarbaše i eto ti dokaz da je Pera to učinio jer je bio pored Cezara...gde je kraj?
Ma nije Ignjacije pisao Rimljanima već Vavilonjanima zbunio se jer Pera kaže da je u Vavilonu.

Sve mu je apsurd i ja ga razumem jer on sad TVRDI da je RIM u vreme Petrove službe bio Vavilon a sad više nije jer nema Petre tamo....mislim toliko šuplje da bi se deca smejala tim rečima.
Na Piramidinom forumu je tvrdio da RIM ne može biti Vavilon a sad zastupa tu tezu da jeste...može mu se kako hoće plata ide i briga ga.
Sad neznam kako da razgovaram sa njim jednom tvrdi jedno drugi put drugo i onda sve to meni pokušava prilepiti...čudo jedno od dobrice.

Od kad su se pape počele birati i koji je prvi i kad i od koga izabran?

Taramana, opet pišeš više o slapu nego o temi! Ljudi, daj te se urazumite, ako želite i dalje pisati na ovome forumu. Opomene koje su izrečene, ne važe samo jedan dan!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jadniče nisi ni dostojan da joj izgovoriš ni ime , kamoli da je tako vređaš , pako ti ne gine . Spasenje je po Kristu , a mati mu nazivati satanom , neće ti pomoći ni crvena junica , kamoli Jahve , zna tise kipuća voda .

Bog ti svako dobro dao.
Kad budeš razlikovala Mariju od satane onda ćeš shvatiti o čemu govorim.Ima jedna knjiga zove se Biblija i tamo piše kako se satana pretvara u anđela svetla i kako će uzrokovati čudo kao parusija pri Isusovom dolasku i tad će ti ponudito poglavicu za Boga.
Nisi ti kriva.

Taramana, opet pišeš više o slapu nego o temi! Ljudi, daj te se urazumite, ako želite i dalje pisati na ovome forumu. Opomene koje su izrečene, ne važe samo jedan dan!

Samo malo iznad mog posta piše dotični i ima Lavića tamo ponovo i niko mu ne brani....
,,Lavić je pokušao činjenicom...,,

,,Lavić također Pavlovu poslanicu...,,

Ja ga NE POMENUH.

Poslednja izmena:
Natrag