Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Javno smo fini izvinjemnje je tu kad već mora ali posao i dalje obavlja samo perfidnije. Izvinjenje vredi samo onda kad taj što je to činio više to ne čini a sve ostalo je lukava farsa i gluma na sceni a iza scene klanica i dalje

Ja ovo sasvim drugacije sagledavam, jer meni Katolicka Crkva nije atihrist niti Papa, vec su prevareni i ugrozeni od satanista kao i svi mi ostali..
A zasto ti mislis da je njihovo izvinjenje i pokajanje lazno?
Zar oni i dalje ubijaju?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bilo bi zanimljivo da Taramana objasni svoje poimanje sintagme Hrišćanska ljubav.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bilo bi zanimljivo da Taramana objasni svoje poimanje sintagme Hrišćanska ljubav.

Ako će biti zanimljivo evo odmah pišem.
Ljubav prema bratu i prema Bogu su uzajamno povezane jer ko ne ljubi brata taj ne ljubi ni Boga.
Oprostiti je ljudski svakome za svaki greh pod jednim uslovom da taj uzastopno ili bez prestanka ne čini uvek isti greh. Pa čak i da ga čini naše je da oprostimo ali zato trebamo da ukažemo na to nedelo jer piše da onaj koji se brat zove ako greši da se ukori znači ne ćuti se.

Greh se treba izneti i opomena uputiti a sud Bogu prepustiti. Znači ljubav oprašta i trpi ali ljubav i ukazuje na zlo jer je Bog ljubav a mrzi na zlo.Ako neko konstantno vrši isti posao zla taj nije pokajan što znači nije krenuo u drugom pravcu i takav se ne može po Pismu bratom nazvati.
Bog u proroštvu ne kaže budite braća sa bezakonikom i ljubite zver već idite odatle nemajte uela u tami niti išta zajedničkog.

Ako neko ne vidi u Vatikanu zlo nije obavezan jer piše baš tako da će svet SAV biti udivljen jer tamo ne vide zlo to je normalno.A ko prati decenijama kretanja i poteze iz Vatikana zna o čemu govorim a ko nezna ne mora znati.Znači ljubav prašta bezuslovno ali nema obavezu podržavati zlo ćutanjem.
Nadam se da je bilo zanimljivo.

Ma eto opet si me pogrešno razumijo , jasam apsolutno protiv oružja i tih kako se zovu kubura ,i noževa. Sam Isus je rekao ko se mača vata, i od mača gine . Opet velim samo sam stala u odbranu svoje crkve , toje ljudski ,isto kao i svi drugi , toje normalno , bitno je samo jedno , svi smo mi Božja stvorenja , i vidim dasi vjernik to je naj važnije , a kako nam se vjera zove ovako , ili onako , važno je da vjerujemo u Krista . Ako sam te snečim uvredila žao mi je . Danas mi je Badnjak , a sutra Božić , Kristovo rođenje , zato primi srdačne pozdrave od Antonije , mir stobom ,i nek te čuva Bog naš .:give_r:

Ja jesam protiv oružja i protiv ratova.
Jesmo svi Božja stvorenja ali piše da nisu svi deca Božja i da neće svi u carstvo već u jezero.
Nisi me uvredila ne brini za mene. SVAKI DAN treba nam biti Božić a ne samo jedan u godini kad se biva ljubazan i meni čak ni ljubaznost ništa ne znači već iskrena ljubav prema Bogu i Njegovoj reči to mene čini radosnim.Ako neko ljubi Boga i reč Njegovu baš me broga šta će meni reći jer je on Božji i sve je prošteno. A ako mi govori neko ko ne ljubi reč onda mi to smeta jer mi ništa te reči ne vrede.

Setim se jednom monaha koji je veći deo života svakog koga je sreo pozdravljao: ,,RADOSTI MOJA HRISTOS VASKRSE,,

Sretna proslava.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ma eto opet si me pogrešno razumijo , jasam apsolutno protiv oružja i tih kako se zovu kubura ,i noževa. Sam Isus je rekao ko se mača vata, i od mača gine . Opet velim samo sam stala u odbranu svoje crkve , toje ljudski ,isto kao i svi drugi , toje normalno , bitno je samo jedno , svi smo mi Božja stvorenja , i vidim dasi vjernik to je naj važnije , a kako nam se vjera zove ovako , ili onako , važno je da vjerujemo u Krista . Ako sam te snečim uvredila žao mi je . Danas mi je Badnjak , a sutra Božić , Kristovo rođenje , zato primi srdačne pozdrave od Antonije , mir stobom ,i nek te čuva Bog naš .:give_r:

Ja jesam protiv oružja i protiv ratova.
Jesmo svi Božja stvorenja ali piše da nisu svi deca Božja i da neće svi u carstvo već u jezero.
Nisi me uvredila ne brini za mene. SVAKI DAN treba nam biti Božić a ne samo jedan u godini kad se biva ljubazan i meni čak ni ljubaznost ništa ne znači već iskrena ljubav prema Bogu i Njegovoj reči to mene čini radosnim.Ako neko ljubi Boga i reč Njegovu baš me broga šta će meni reći jer je on Božji i sve je prošteno. A ako mi govori neko ko ne ljubi reč onda mi to smeta jer mi ništa te reči ne vrede.

Setim se jednom monaha koji je veći deo života svakog koga je sreo pozdravljao: ,,RADOSTI MOJA HRISTOS VASKRSE,,

Sretna proslava.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ljubav prema bratu i prema Bogu su uzajamno povezane jer ko ne ljubi brata taj ne ljubi ni Boga.

Zanimljivo je , ljubav prema bratu ,i Bogu , tuse potpuno slažemo .

Oprostiti je ljudski svakome za svaki greh pod jednim uslovom da taj uzastopno ili bez prestanka ne čini uvek isti greh.

I ovo je ljepo rečeno ,oprostiti je ljudski, pod uslovom da neponavlja greh . Samo ostaje pitanje koje ponavljač,istog greha?

Greh se treba izneti i opomena uputiti a sud Bogu prepustiti.

Da točno , sud treba prepustiti Bogu , tko smo mi da sudimo , da nazivamo nečiju vjeru zlom ,i daje glava zvjeri

Bog u proroštvu ne kaže budite braća sa bezakonikom i ljubite zver već idite odatle nemajte uela u tami niti išta zajedničkog.

Neznam gdjesi to uspijeo pročitat , gdje se proroštvo odnosi na Rimo katoličku crkvu ,i papu .

Ako neko ne vidi u Vatikanu zlo nije obavezan jer piše baš tako da će svet SAV biti udivljen jer tamo ne vide zlo to je normalno.

I piše baš tako , daje sve zlo u vatikanu , zanimljivi podatci , za sve one koji nisu čuli i znali ,znači mnogi nevide , i neznaju da su u Vatikanu zvjeri, znači to samo znaju posvećeni , koje Bog šalje da šire istinu , pa kad je tako neka vjeruje ko šta hoće. Meni grešnici jedino ostaje , pošto nemogu biti glava ,neka budem barem rep .

Morase priznasti daje bilo dosta zanimljivo , posebno za one koji nevole kršćane.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Oprostiti je ljudski svakome za svaki greh pod jednim uslovom da taj uzastopno ili bez prestanka ne čini uvek isti greh. Pa čak i da ga čini naše je da oprostimo ali zato trebamo da ukažemo na to nedelo jer piše da onaj koji se brat zove ako greši da se ukori znači ne ćuti se.

Greh se treba izneti i opomena uputiti a sud Bogu prepustiti. Znači ljubav oprašta i trpi ali ljubav i ukazuje na zlo jer je Bog ljubav a mrzi na zlo.Ako neko konstantno vrši isti posao zla taj nije pokajan što znači nije krenuo u drugom pravcu i takav se ne može po Pismu bratom nazvati.

Ako neko ne vidi u Vatikanu zlo nije obavezan jer piše baš tako da će svet SAV biti udivljen jer tamo ne vide zlo to je normalno.A ko prati decenijama kretanja i poteze iz Vatikana zna o čemu govorim a ko nezna ne mora znati.Znači ljubav prašta bezuslovno ali nema obavezu podržavati zlo ćutanjem.
Jeste, vrlo je zanimljivo što većina ljudi zna prelijepo pričati o ljubavi, a malo njih je spremno i sposobno da istinski ljubi!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Ovo je jedan video od mnogih gde i drugi narodi prave poređenja arhivskih dokumenata sa obeležjima današnjih poglavara.
tdašnji vavilonski i egipatski sveštenici kao idolopoklonici-neznabožci su na sebi imali iste oznake koje nosi i ovaj današnji sveštenik istih službi a predstavlja se jezikom za hrišćanina a vrše dela paganizma.
Tu se još objašnjava ko je čovek bezakonja po svim ovim dokazima jer su te oznake u suprotnosti sa hrišćanstvom i nemaju korene u njemu već u paganizmu.
Ovo je inače naj siromašniji video postoje i oni sa daleko više elemenata gde se komplet razobličava svako obeležje i poreklo.
neki od tih videa su sad ovde ne dostupna za gledanje dok su prethodnih godina mogli da se gledaju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A šta ako ja sada ovde postavim lik Bude, sa kukastim krstom?
Hoće li to dokazati da je budizam zasnovan na nacizmu i da je u sebe preuzeo nacističku doktrinu?
A imam takvu sliku!

Suludo bi bilo da takvo nešto tvrdim..
Zato i ovo poređenje sa egipatskom religijom ja ne razumem...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Protestanti su širok pojam Mire, tako da ti j poređenje više nego smiješno. Ajd nađi nkog adventistu, JS itd. sa ovih prostora da je optužen za ratne zločine. Osim toga to je duh pranja nečiste savjesti "pa eto činili su i drugi zla". Tako rade narodi na ovim prostorima. "jesmo mi činili zla ali su činili i drugi". To se zove zatvorski mentalitet. Osim toga mučenja su vršili katolici. A ti si napisao da nisu.

"jer katolici nisu imali sprave za mucenje.." ne misliš valjda da su samo katolici papa, biskupi itd.

Tako da ispravljajući mene, sebe si gurnuo u pogrešku. Ne misliš valjda da sam mislio da je papa sa biskupima lično okretao ljude oko točka ili koristio sve one druge sprave. I naravno odmah klevećeš da ja smatram da su svi katolici zli. Pa šta imaju danas da se mole za oprost od tih zločina kada su ti ljudi iz inkvizicije mrtvi već odavno. Kakve veze ima današnji katolik sa tim? Ovdje govorimo da ta crkva (RKC) nema veze sa Hristom, kao ni PC, a znamo šta su radili bogumilima.

Nebitno. Necu da ulazim u istoriju, ali katolicki svestenici nisu licno nikog mucili niti przili.
Predavali su ih vlasti, koja je nad njima izvrsavala kaznu..
E sad ti hoces reci da zato sto su pojedinci u Crkvi koju je Hristos osnovao ''gresni'', da je zato i cela crkva ''lazna''.
Pa ima li to smisla?
Da li ja mogu kazati da je recimo Adventisticka crkva lazna zato sto ima ''gresnika medju njima''?
Cak vodje u generalnoj su im gresne!
Ne , ne mogu!
Uvek je bilo gresnika i bice i u Bozjoj crkvi, a sud pocinje od kuce Bozje.
Dakle nije ti argumenat nikakav, a niti opravdanje...

Koliko ja vec ovde ponavljam da se treba gledati nauka, ali vi ste toliko opsednuti (kako to drugacije nazvati) , da stalno isticete te zlocine koje su pojedinci cinili.
Ostajem pri onome sto sam rekao, protestanti su cinili zlocine, cine ih i danas pojedinci medju njima, i u svim crkvama ima gresnika koji se ne pridrzavaju ucenja Hristovog, pa ne mozemo mi po njihovim delima procenjivati ispravnost neke religije.
Religija se proverava po tome da li je skladna Hristovom ucenju , a ne po tome da li ''vernici ili pojedinci praktikuju ili ne nauceno''.

Pogledaj sta radi Ionisator Jehovin Svedok ovde, a pogledajte sta vi radite, isto to!
Ne mozete optuziti citavu jednu religiju na osnovu dela pojedinaca koji se ne pridrzavaju ucenja te religije!
To nije posteno, ''ne mozes okriviti lekara sto se pacijent ne pridrzava propisane terapije!''

Poslednja izmena:
Natrag