Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nisu katolici nikad koristili ove sprave.
Vec su osudjeni pred inkvizicijom predavani drzavnim organima koji su imali ovakve sprave za mucenje u upotrebi...
Dakako to ih ne opravdava, ali ne volim izvrtanja bilo cega, jer katolici nisu imali sprave za mucenje..

Pa to njih ne opravdava, nije ni Savle lično ubijao hrišćane nego ih je predavao farisejskim vlastima i Rimljanima. Pa kada ih ne opravdava onda je nebitno ko ih je imao. Oni su bili njihova produžena ruka. Baviš se nebitnim stvarima.

A to samo da bi kontrirao. Bog gleda šta je na srcu, a čovjek gleda šta je na očima.

Jer tvoj komentar je suvišan. Da si shvatio suštinu ne bi ni davao komentar.

A evo i primjera. Ja kažem "Hitler je pobio milione ljudi", a ti daš odg. "Htler nije nikoga lično ubio, a jeste odgovoran što je stradalo dosta ljudi".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa to njih ne opravdava, nije ni Savle lično ubijao hrišćane nego ih je predavao farisejskim vlastima i Rimljanima. Pa kada ih ne opravdava onda je nebitno ko ih je imao. Oni su bili njihova produžena ruka. Baviš se nebitnim stvarima.

A to samo da bi kontrirao. Bog gleda šta je na srcu, a čovjek gleda šta je na očima.

Jer tvoj komentar je suvišan. Da si shvatio suštinu ne bi ni davao komentar.

A evo i primjera. Ja kažem "Hitler je pobio milione ljudi", a ti daš odg. "Htler nije nikoga lično ubio, a jeste odgovoran što je stradalo dosta ljudi".
Odgovor je na mestu, jer ste izrekli neistinu, a neistina makar i mala, stvara pogrešnu sliku.
A vaša izjava ovde više stvara mržnju nego bilo šta. I dok Katolici mole mea kulpu za oprost tih stvari iz prošlosti vi i dalje živite u srednjem veku. Stvarate strah, averziju i mržnju čak i više u ovim pogrešnim podacima. A da budemo pošteni, ni protestanti nisu ostali čistih ruku u ovoj stvari, jer su i sami progonili i ubijali veštice. . Ako me neko moli za oprost ja idem po hriscanski i oprostim mu, ali vi ne..
Sta su krivi ti ljudi danas Katolici da ih vi pravite monstrumima?
Ne možete li oprostiti?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
DUUUUGA bi ovo bila priča ali neću iznova i detaljno.
Nisu slučajno postavljeni svi oni video klipovi a ima ih još dosta a knjiga kao dokaznih svedočenja očevidaca mnoštvo.
Postoji ali RETKO ga je fratar zavrnuo rukave i klao pojedinci samo dok su mnoštvo njih rečima podsticali kako bi se danas reklo govor mržnje a tad se to zvalo domoljub.

Crkva u to vreme je imala veoma jak uticaj u politici kako bi poglavica naložio tako se igralo a i danas se isto dešava samo sad ti ide ,,kulturnije,, spolja sve sjaj a iza prevara do neba i to tako lukavo smišljena da je to neverovatno.
Ko prati on zna o čemu govorim.
NIKAD se tradicija nije bavila isključivo svojim poslom uvek su bili uvezani sa politikom to mi je dobro poznato a meni posebno iz raznih razloga.

I sad kad čitam Bibliju vidim tu liniju koja u kontinuitetu traje i vodi ka cilju i ispunjenju Božje reči tako jasno i tako direktno pa se nekad zapitam kako to sve narod neće primetiti ali piše da neće jer ih ne zanima ni istina niti Bog jer da im je stalo otvorilo bi im se.
Ničiji tragovi ne ostavljaju iza sebe toliko krvi kao oni iz Vatikana zato Bog i reče da je sva krv pravednička tamo prolivena od tih glava i da otud teče vino bluda i da će Bog okajati krv svojih sluga nad tim mestom zla kojem se ceo svet divi čija imena nisu upisana u knjigu života. Tamo stoluje laskava glava i lukava mimo sve.

Da li ste nekad gledali zmiju ona SVE čini lagano i tiho praktično neprimetno ali samo u jednom jedinom momentu je izuzetno brza a to je kad je plen na dohvat usta tad ga zgrabi i guta tako brzo da to oko ne može ispratiti taj momenat napada po tom principu radi i hulna glava i ko može videti tu lukavo približavanje plenu? Ima ko može, a to su oni što je prate kako se kreće i alarmiraju sočni zalogaj koji uljuljkan zmijinim pogledom se paralisao.

SVI RATOVI od nove ere su pripremani do zadnjeg u kuhinji na sedam gora od glave koja huli.

Praktičan primer:
Nekoliko braće živi dobro u slozi a neko želi uzeti njihovo imanje a njih pretvoriti u robove. Da bi to uradio treba mu velika sila u oružju jer su braća složna i boriće se ali osvajač nema tu vojsku već lukavstvo i onda prati ponašenje svakog brata i traži slabe tačke svima. Tako pomićuje jednog a drugome priča izmišljenu priču koju je kao treći brat rekao za prvog i drugom obećava ako se izdvoji daće mu velike povlastice i onda podržava tog koji se upecao i počinje razdor među braćom i nadvlada ih bez sile lukavstvom.

Kad ih izdeli onda nemaju moć i slabi su i tad su u robovi. To je igra u svetu a i u veri koju igra onaj što će od satane dobiti presto i Bogom se predstaviti, doduše i sad ga njegovi smatraju Bogom ali on još nije izašao sa tom reči pred svet dok ne dođe njegovo vreme a bliži se.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
DUUUUGA bi ovo bila priča ali neću iznova i detaljno.
Nisu slučajno postavljeni svi oni video klipovi a ima ih još dosta a knjiga kao dokaznih svedočenja očevidaca mnoštvo.
Postoji ali RETKO ga je fratar zavrnuo rukave i klao pojedinci samo dok su mnoštvo njih rečima podsticali kako bi se danas reklo govor mržnje a tad se to zvalo domoljub.

Crkva u to vreme je imala veoma jak uticaj u politici kako bi poglavica naložio tako se igralo a i danas se isto dešava samo sad ti ide ,,kulturnije,, spolja sve sjaj a iza prevara do neba i to tako lukavo smišljena da je to neverovatno.
Ko prati on zna o čemu govorim.
NIKAD se tradicija nije bavila isključivo svojim poslom uvek su bili uvezani sa politikom to mi je dobro poznato a meni posebno iz raznih razloga.

I sad kad čitam Bibliju vidim tu liniju koja u kontinuitetu traje i vodi ka cilju i ispunjenju Božje reči tako jasno i tako direktno pa se nekad zapitam kako to sve narod neće primetiti ali piše da neće jer ih ne zanima ni istina niti Bog jer da im je stalo otvorilo bi im se.
Ničiji tragovi ne ostavljaju iza sebe toliko krvi kao oni iz Vatikana zato Bog i reče da je sva krv pravednička tamo prolivena od tih glava i da otud teče vino bluda i da će Bog okajati krv svojih sluga nad tim mestom zla kojem se ceo svet divi čija imena nisu upisana u knjigu života. Tamo stoluje laskava glava i lukava mimo sve.

Da li ste nekad gledali zmiju ona SVE čini lagano i tiho praktično neprimetno ali samo u jednom jedinom momentu je izuzetno brza a to je kad je plen na dohvat usta tad ga zgrabi i guta tako brzo da to oko ne može ispratiti taj momenat napada po tom principu radi i hulna glava i ko može videti tu lukavo približavanje plenu? Ima ko može, a to su oni što je prate kako se kreće i alarmiraju sočni zalogaj koji uljuljkan zmijinim pogledom se paralisao.

SVI RATOVI od nove ere su pripremani do zadnjeg u kuhinji na sedam gora od glave koja huli.

Praktičan primer:
Nekoliko braće živi dobro u slozi a neko želi uzeti njihovo imanje a njih pretvoriti u robove. Da bi to uradio treba mu velika sila u oružju jer su braća složna i boriće se ali osvajač nema tu vojsku već lukavstvo i onda prati ponašenje svakog brata i traži slabe tačke svima. Tako pomićuje jednog a drugome priča izmišljenu priču koju je kao treći brat rekao za prvog i drugom obećava ako se izdvoji daće mu velike povlastice i onda podržava tog koji se upecao i počinje razdor među braćom i nadvlada ih bez sile lukavstvom.

Kad ih izdeli onda nemaju moć i slabi su i tad su u robovi. To je igra u svetu a i u veri koju igra onaj što će od satane dobiti presto i Bogom se predstaviti, doduše i sad ga njegovi smatraju Bogom ali on još nije izašao sa tom reči pred svet dok ne dođe njegovo vreme a bliži se.

:roll::roll::roll: Ja mislio da si ti otišao tražiti Petra u Babilonu (ispod one palme), a ti navratio do Miroljuba.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Odgovor je na mestu, jer ste izrekli neistinu, a neistina makar i mala, stvara pogrešnu sliku.
A vaša izjava ovde više stvara mržnju nego bilo šta. I dok Katolici mole mea kulpu za oprost tih stvari iz prošlosti vi i dalje živite u srednjem veku. Stvarate strah, averziju i mržnju čak i više u ovim pogrešnim podacima. A da budemo pošteni, ni protestanti nisu ostali čistih ruku u ovoj stvari, jer su i sami progonili i ubijali veštice. . Ako me neko moli za oprost ja idem po hriscanski i oprostim mu, ali vi ne..
Sta su krivi ti ljudi danas Katolici da ih vi pravite monstrumima?
Ne možete li oprostiti?

Protestanti su širok pojam Mire, tako da ti j poređenje više nego smiješno. Ajd nađi nkog adventistu, JS itd. sa ovih prostora da je optužen za ratne zločine. Osim toga to je duh pranja nečiste savjesti "pa eto činili su i drugi zla". Tako rade narodi na ovim prostorima. "jesmo mi činili zla ali su činili i drugi". To se zove zatvorski mentalitet. Osim toga mučenja su vršili katolici. A ti si napisao da nisu.

"jer katolici nisu imali sprave za mucenje.." ne misliš valjda da su samo katolici papa, biskupi itd.

Tako da ispravljajući mene, sebe si gurnuo u pogrešku. Ne misliš valjda da sam mislio da je papa sa biskupima lično okretao ljude oko točka ili koristio sve one druge sprave. I naravno odmah klevećeš da ja smatram da su svi katolici zli. Pa šta imaju danas da se mole za oprost od tih zločina kada su ti ljudi iz inkvizicije mrtvi već odavno. Kakve veze ima današnji katolik sa tim? Ovdje govorimo da ta crkva (RKC) nema veze sa Hristom, kao ni PC, a znamo šta su radili bogumilima.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Vatikan se ispričao za svoje zločine . Zločina je bilo ,i uvek ćega biti , u ime vjere , pogledajmo samo stari zavjet ,kojega se vi Taramana toliko držite , neki citati iz Biblije: Poslušaj, dakle, riječi Jahvine. OVAKO GOVORI Jahve nad vojskama:
Sada idi i udari na Amaleka, izvrši "herem", kleto uništenje, na njemu i na svemu što posjeduje; ne štedi ga, pobij muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce!"
Prva knjiga o Samuelu 15, 3

Zašto dobri i milostivni Jahve nije rekao dase poštede barem djeca?

Uzmimo primjer Mojsijevih zločina samo protiv naroda Midjanaca. Mojsije tvrdi da mu je tobože tako naredio Jahve. Da vidimo samo jedan djelić Mojsijevih zločina:

"Jahve reče Mojsiju: "Iskali osvetu Izraelaca na Midjancima, a poslije toga pridružit ćeš se svojim precima." A Mojsije reče narodu: "Opremite ljude između sebe za pohod na Midjance, da na Midjancima izvrše Jahvinu osvetu.
Oni zavojuju na Midjance, kako je Jahve naredio Mojsiju, i pobiju sve muškarce.
Odvedu tada Izraelci u ropstvo midjanske žene s njihovom djecom i svu njihovu stoku, krupnu i sitnu, i zaplijene sve njihovo blago. Ognjem spale sve gradove njihove u kojima su živjeli i sva njihova naselja, a sve njihovo uzmu za plijen i pljačku, i ljude i životinje."

Mojsije se razljuti na zapovjednike vojske, tisućnike i satnike, koji se bijahu vratili s toga bojnog pohoda. Reče im: "Što! Na životu ste ostavili sve ženskinje!"
"A baš su žene, po nagovoru Bileamovu, zavele Izraelce da u Peorovu slučaju istupe protiv Jahve."
"Stoga svu mušku djecu pobijte! A ubijte i svaku ženu koja je poznala muškarca! A sve mlade djevojke koje nisu poznale muškarca ostavite na životu za se."
Knjiga o brojevima, 31

Pitam zašto je taj milostivni Jahve bijo tako okrutan , prema djeci prema trudnicama , zar taj Mojsije nije bijo gori od ijednog PAPE .
Pitanje zašto je Mojsije poštedijo one djevice .
Ova grozna priča kaže i ovo :

"... a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu 32.000."

Od boraca koji su išli u borbu ustavi ujam za Jahvu: jednu glavu od svakih pet stotina, bilo ljudi, bilo krupnog blaga, magaradi ili sitne stoke. Uzmi to od njihove polovice i podaj svećeniku Eleazaru kao podizanicu za Jahvu.

Ljudskih je duša bilo 16.000, a njihov ujam za Jahvu 32 osobe. Ujam predade Mojsije svećeniku Eleazaru za podizanicu Jahvi, kako je Jahve naredio Mojsiju.

Neznam što se to mislilo pod ujam , ako je to što ja mislim , žrtvovanje ljudi , onda je to gore od spaljivanja vještica .
Pitanje zašto su židovi bili toliki krvnici , a vidimo da je sve rađeno u ime vjere ,i zar se oni nebi trebali ispričati , kao i PAPA ,i katolička crkva ???
Još bi pitala , zar nije to taj Krist koji je došao da otkupi sve te strahote , sve te grjehe ,starog vjeka , i novog vjeka , da da pomirenje svim ljudima ovog svjeta ??? Jabi rekla daje Krist BOG zato i došao da otkupi svojom krvlju sve te grehe , grehe ljudi ,i neverujem daje Bog imo ikakve veze sa bilo kakvim zločinom ,i starog doba , i novog , tosu ljudski grehi , koje čovjek čini u ime neke vjere. KO VJERUJE U KRISTA IMA I SPASENJE .

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Vatikan se ispričao za svoje zločine . Zločina je bilo ,i uvek ćega biti , u ime vjere , pogledajmo samo stari zavjet ,kojega se vi Taramana toliko držite , neki citati iz Biblije: Poslušaj, dakle, riječi Jahvine. OVAKO GOVORI Jahve nad vojskama:
Sada idi i udari na Amaleka, izvrši "herem", kleto uništenje, na njemu i na svemu što posjeduje; ne štedi ga, pobij muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce!"
Prva knjiga o Samuelu 15, 3

Zašto dobri i milostivni Jahve nije rekao dase poštede barem djeca?

Veoma sam zahvalan za ovaj dijalog jer to zaista sad jeste.
Shvatam sve đto je ovde predočeno i dobro je da se to vidi jer svaku nedoumicu treba staviti na svetlo.
Što se tiče izvinjenja-ispričavanja to jeste tako ali tu postoji MNOGO VEĆI PROBLEM. Da bih to dočarao evo banalnog primera:
Neko uzme i ubija vašu rodbinu i pobije nekoliko i vi ste ljuti posle nekog vremena pšobije još nekoliko i vi dignete galamu kao i ostali susedi i taj kaže: ,,Ispričavam se žao mi je,, a vi to čujete i drugi čuju ali on i dalje tajno ubija vašu obitelj i jedan po jedan nestaje da li se to izvinjenje za ONO DELO odnosi i na sva ubistva vaših što ih i dalje ubija i što će ih ubijati do kraja ?
Shvatate poentu?
Javno smo fini izvinjemnje je tu kad već mora ali posao i dalje obavlja samo perfidnije. Izvinjenje vredi samo onda kad taj što je to činio više to ne čini a sve ostalo je lukava farsa i gluma na sceni a iza scene klanica i dalje. Svi ratovi i pobune izašli su iz te kuhinje i ona prva proglašava države i ukida države.

Što se tiče Amaličana to se ne može ni pod tačkom razno porediti sa ovim što gore pomenuh jer su oni bili neprijatelji istine i Božjeg naroda. Svaki put kad bi Jevreji zgrešili tu je bila šiba zvana Amaličani kojoj bi Bog dozvolio da bije Izrailja jer je krenuo otpadničkim putem. Ali kad je Izrailj bio veran Bog je amaličane dao u ruke Jevrejima.
Sad ako bi ovo poredili onda znači Papstvo ubija otpadnike Pravoslavce koji imaju istu veru i istu službu...u čemu je tu poenta?
Ili Rim zatire apostole i učenike njihove a ko je tu otpadnik?

Uzmimo primjer Mojsijevih zločina samo protiv naroda Midjanaca. Mojsije tvrdi da mu je tobože tako naredio Jahve. Da vidimo samo jedan djelić Mojsijevih zločina:
"Jahve reče Mojsiju: "Iskali osvetu Izraelaca na Midjancima, a poslije toga pridružit ćeš se svojim precima." A Mojsije reče narodu: "Opremite ljude između sebe za pohod na Midjance, da na Midjancima izvrše Jahvinu osvetu.

Nisam mislio da držiš Mojsija za zločinca, ne usuđujem se pitati šta misliš onda o Bogu koji je naredio Mojsiju šta da čini i dao mu silu? Uh, to nije dobro.

Pitam zašto je taj milostivni Jahve bijo tako okrutan , prema djeci prema trudnicama , zar taj Mojsije nije bijo gori od ijednog PAPE .
Pitanje zašto je Mojsije poštedijo one djevice .
Ova grozna priča kaže i ovo :

"... a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu 32.000."

Dobih odgovor kakvo mišljenje imaš o Jahvi da je okrutan....neznam vredi li dalji dijalog jer zašto bi mene neko poslušao ako drži da je Mojsije zločinac a Bog tiranin?

Nije to grozna priča jer ima povod i debelu osnovu a to je što bi ta deca i te žene ubijale i dalje Božji narod i učile ih otpadništvu. Ali je ogromno zlo kad bezbožnici zatiru Božje svete a ti vidimo od početka nove are pa će trajati do kraja. Čitajući Otk. 5 pečat gde krv SVETIH vapi da Bog okaje njihovu krv i Bog im daje čiste bele haljine i kaže da će još SVETIH biti ponbijeno od otpanika i onda će Bog kad mu svi Njegovi sveti dođu osvetiti krv njihovu na otpadu.To je Božja pravda i Božji sud.

Neznam što se to mislilo pod ujam , ako je to što ja mislim , žrtvovanje ljudi , onda je to gore od spaljivanja vještica .

Bog ima svoju meru a ljudi svoju.
Svi koji su služili Bogu bili su proglašeni vešticama i odjednom počela invazija veštica i milioni pobijeni i deca i žene i ljudi jer nije lepo reći ubijamo Hrišćane.

Pitanje zašto su židovi bili toliki krvnici , a vidimo da je sve rađeno u ime vjere ,i zar se oni nebi trebali ispričati , kao i PAPA ,i katolička crkva ???

Papi nije Bog naredio da ubija SVETE i decu i čitave porodice već je to zarad vlasti i diktata i pokornosti njemu činio.Papi uopšte nije žao jer da jeste nebi radio isti posao i dalje. To je farsa iza koje se krije lice koje će od satane dobiti presto zbog lukavstva tako usta Božja rekoše.

Bog je rekao da će ta glava sebe Bogom predstaviti i pobiti i ostatam svetih jer on nema ništa sa Isusom niti istinom već sa ponosom i slavoljubljem zato će mu svoj presto i dati zmija.

Još bi pitala , zar nije to taj Krist koji je došao da otkupi sve te strahote , sve te grjehe ,starog vjeka , i novog vjeka , da da pomirenje svim ljudima ovog svjeta ??? Jabi rekla daje Krist BOG zato i došao da otkupi svojom krvlju sve te grehe , grehe ljudi ,i neverujem daje Bog imo ikakve veze sa bilo kakvim zločinom ,i starog doba , i novog , tosu ljudski grehi , koje čovjek čini u ime neke vjere. KO VJERUJE U KRISTA IMA I SPASENJE .

Ako ja verujem u Hrista a verujem onda mi ništa ne brani sutra uzeti automat i pobiti koju stotinu ljudi jer imam ko je uzeo moje grehe.Ne ide to tako jer piše ko se NE RODI VODOM I DUHOM ne ulazi u carstvo a ko je rođen Duhom taj nema u sebi nagon ni za laganjem ni za ubijanjem niti za bezakonjem. Bog te glave sa hulnim imenom zove bezakonicima a onog što je u bezdanu da je osoba zver. Nije dobro na Boga reći takve reči bez obzira na godine.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako ja verujem u Hrista a verujem ....

Zar može reći da vjeruje u Krista onaj tko zastupa i čini još goru stvar od nepravde? Od nepravde gora je jedino selektivna pravda. Nepravda je kada se zločini i zločinci ne prokažu pa i ne kazne. A selektivna pravda je zlonamjerno izdvajanje samo jedne skupine, te njeno prokazivanje kao zločinačke, uz potpuni muk o svima drugima. "Ultra-selektivna pravda" je, ponovo zlonamjerno, drsko i bezobrazno preuveličavanje zlodjela pikirane i izdvojene skupine. Sve ovo upravo ti činiš iz dana u dan. Zločini protestanata za tebe nisu zločini, iako su brojniji od onih koji se mogu pripisati katolicima. Zločini Židova za tebe nisu zločini, iako su i strašni i brojni. Zločini nad katolicima za tebe nisu zločini, oni su za tebe ionako stoka. Ako ti sve ovo činiš zbog toga što si opsjednut mišlju kako je za stradanje "tvojih" kriva Katolička Crkva, možeš nastaviti tako misliti i ovako činiti, ali to nema baš nikakve veze ni s Bogom ni sa Božjom pravdom, to je samo "tvoja pravda", koja je gora od svake nepravde.

Nije dobro na Boga reći takve reči bez obzira na godine.

Da, bez obzira na godine, nije ni dobro ni lijepo Boga uvlačiti u svoj vlastiti i duhovni i intelektualni kaos.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Nisam mislio da držiš Mojsija za zločinca, ne usuđujem se pitati šta misliš onda o Bogu koji je naredio Mojsiju šta da čini i dao mu silu? Uh, to nije dobro.

UhUhUh Nisi me dobro razumijo , štose tiče Mojsije ,i tako svih smrtnika ,prošli ,i sadašnji ,oni su samo prolazni ,a Bog ostaje vječan , bijo je i bitće ,i nevjerujem daje Jahve davao takva naređenja . Evo dolje i moj citat , koji sam navela da ostajem vjerna Bogu .

Vidi se da sam navela vjernost Bogu . Ovo štosam samo malo uspoređivala netreba me odma strpat u koš za smeće .

Ako ja verujem u Hrista a verujem onda mi ništa ne brani sutra uzeti automat i pobiti koju stotinu ljudi jer imam ko je uzeo moje grehe.Ne ide to tako jer piše ko se NE RODI VODOM I DUHOM ne ulazi u carstvo a ko je rođen Duhom taj nema u sebi nagon ni za laganjem ni za ubijanjem niti za bezakonjem. Bog te glave sa hulnim imenom zove bezakonicima a onog što je u bezdanu da je osoba zver. Nije dobro na Boga reći takve reči bez obzira na godine.

Ma eto opet si me pogrešno razumijo , jasam apsolutno protiv oružja i tih kako se zovu kubura ,i noževa. Sam Isus je rekao ko se mača vata, i od mača gine . Opet velim samo sam stala u odbranu svoje crkve , toje ljudski ,isto kao i svi drugi , toje normalno , bitno je samo jedno , svi smo mi Božja stvorenja , i vidim dasi vjernik to je naj važnije , a kako nam se vjera zove ovako , ili onako , važno je da vjerujemo u Krista . Ako sam te snečim uvredila žao mi je . Danas mi je Badnjak , a sutra Božić , Kristovo rođenje , zato primi srdačne pozdrave od Antonije , mir stobom ,i nek te čuva Bog naš .:give_r:

Natrag