Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Znam ja tko je, ali čast ostavljam Laviću da otkrije i potpiše suautora.
Vidiš li!? Jadnici kršćani zavedeni Kurvom misle kako sveti Ivan u Otkrivenju piše o njima kada piše o svetima i narodu Božjem. Ne, poručuje im Lavić, narod Božji su samo Židovi. Ono što ti jadnici kršćani u Otkrivenju prepoznaju Kristovu Crkvu i sebe, samo je njihova fatamorgana, to je Izrael. Bog će na kraju kazniti Kurvu, vratit će se Izraelu i s njime ponovo sklopiti Savez. Ovaj put žrtvovat će se crvena junica bez mane, krvlju junice Bog će zapečatiti ovaj posljednji Savez. Krv junice vjerojatno je potrebna jer su Kurva i pogani obeščastili Kristovu krv.
Da, ovo je Lavićevo naučavanje,
Napiši ime autora. Meni jako pomaže tvoje znanje i upućenost u tu problematiku.
Nije mi jasno to s Izraelom..ali, primjetila sam da neki "sline " na spomen židovstva. Sve ovo drugo, Lavićevo naučavanja...hmm, nema tu pomoći. Mislim da je sv. Terezija od Isusa dala odličan odgovor usporedivši Krista s ogledalom u kojem bi se kršćanin trebao ogledati (da bi upoznao i Boga i sam sebe)
Krivovjerci se gledaju u razbijenom ogledalu i nikada ne mogu vidjeti svoj pravi lik, samo i uvijek iskrivljen, za razliku od čovjeka grešnika kojem je ogledalo prekriveno tamnom tkaninom, ali ta tkanina se milošću Božjom može podići jednoga dana. Tako da... svi ti samopozvani tumači Biblije i samoživi ljudi koji se naokolo hvale, nažalost, razbijene su posude ili ogledala.
Vrijedi ovo i za katolike kojima je njihovo neznanje o Crkvi rodilo njihovu mržnju prema Crkvi, koja ih je onda iz Crkve otjerala, imaš primjer i na ovom forumu... Kako objasniti da su takvi kao svoje "prirodno stanište" našli baš Adventizam sedmog dana? Što je to što im tamo toliko pogoduje? Pa pogoduje im ozračje u kojem mogu, ne samo nastaviti, nego i pojačavati svoju mržnju prema Crkvi. U ozračju Adventizma sedmog dana bivši pravoslavci još više zamrze Pravoslavnu Crkvu, a bivši katolici još više zamrze Katoličku Crkvu. Lavić je ovdje specifičan slučaj, on je napravio još jedan korak, odijelio se od adventista. Međutim, pogledajte slijedeći simptom. Iako Lavić Ellen White prispodobljuje sa "vješticom s kristalnim zubima", Lavić će se uvijek solidarizirati i priključiti adventistima pri svakom njihovom izljevu mržnje prema Crkvi, nešto manje Pravoslavnoj i bezgranično Katoličkoj. Kada im Bog to dopušta, tko sam ja da bi im branio, ali ni meni nitko ne može zabraniti da o činjenicama i istini govorim.
Tebi veliko hvala za uloženi trud i vrijeme. Obrazovan si i upućen u materiju, a hvala Bogu da uz jak intelekt imaš i dar izražavanja, pa onda mislim da ti i dužnost pisati i posvjedočiti za istinu.
Što se tiče adventizma, oni mi se čine najpodmukliji jer imaju dvije istine, jednu u koju vjeruju u svojim krugovima, a drugu prema van. Uopće nije čudno što su neprijateljski raspoloženi prema Katoličkoj Crkvi kad žele plasirati svoju priču o izabranju. Naravno da im smeta Crkva i Papa. Imaju veliki broj pristalica samo zato što znaju prodati svoju senzacionalističku priču na kojoj su utemeljili svoj život, (na toj Elleninoj priči, a ne na Kristu).
Zašto je adventizam bolje uspio u Srbiji? Vjerojatno zbog praznine koju su imali pravoslavci (koji su pravoslavci samo po krštenju).
Kao što je Lavić zadržao Ellenine izmišljotine o papi, tako će i mnogi pravoslavci prihvatiti priču jednog ludog Rivere jer im to odgovara iz nekih drugih razloga, političkih i nacionalističkih uvjerenja po kojima Katolička Crkva mora biti ocrnjena ovako ili onako.
Ali, da se razumijemo, (ovo je ujedno odgovori i Antoniji u vezi pravoslavaca) ovaj forum ne odražava pravo stanje stvari u Srbiji jer na ovom forumu, jednako kao i na bgdcafe-u, Srbi koji su odabrali protestanske sljedbe su glasniji, pa se pravoslavni glas gubi u to mnoštvu.
Najveći pravoslavni forum odražava jednu drugačiju stvarnost. Pravoslavci, među kojima su teolozi i svećenici, vrlo su tolerantni i nemoguće je pomisliti da bi jedan pravoslavac pisao takve gadosti o Papi i Katoličkoj Crkvi, kao npr. sad ovdje Taramana. Zanimljivo je da ondje ima i jedan Srbin koji je katolički svećenik.
Mislim da će ovakvih ispada protestanskih fundamentalista biti sve više i da će Crkva (Katolička i Pravoslavna) morati nešto poduzeti.