pa ovde je toliko priloga oko pape da ti to dobro pratiš kao zaduženiik za postove i znaš da je dokaza mnogo. drugo ako mi ne možemo kritički reći istinu što onda želimo podstaći laž.
nije to nikaki zli glas niti prezir niti mržnja ka hrišćanima navodnim već samo jedan cilj,Pismo i samo Pismo. ko god hoće istinu lako je može naći. ostaje samo jedna spoznaja da istinu ne traži puno ljudi ovde. ako se ovde neki ljudi raspravljaju da li je idol greh i pored Pismo jasno kaže da je to greh ognja i pakla onda šta je za nas ovde mera,Pismo ili naša priča? ako jasno stoji da papa radi na naše oči što danas radi,bar jednom je svaki afrikanac imao šanse da ga vidi na tv ili negde drugde u novinama sa nekim gestom istog i ako je on jedan i ole tragač Pisma on nema sumnje će lako spoznati da je iza toga jedna sotonska laž. i sada kakav zaključak mi donosimo ovde,da je intelekt što,prepreka za primanje istine. jer nema vere da to podrži. zamena za to je lični intelekt. ako mi veru zamenimo da je jedna nedosledna parafraza tek,za intelekt nedokučiva ili neobjašnjiv pojam,kako mi možemo dosegnuti bilo što od istine koja ne poznaje stanje intelekta već samo isključivo vere.
evo jeda test za tvoj intelekt. poznato je da postoji najmanje oko do sad meni znanih 16. relikvija ruku isceliteljskih jovana krstitelja navodnih. kako se ponaša tvoj intelekt nego jedna kriva vera. intelekt tu postaje služitelj jednoj krivoj veri. jer u ovom slučaju intelekt treba doneti samo proveru stanja navedenog,tj. da li je tom intelektu moguće doneti veru u taku jednu ludost da jedan čovek poseduje čak 16. valudnih ruku,nebinto da li isceliteljskih ili ne? ali vidiš katoličanski intelekt,jednog katolika ili pravoslavnog će na to reći ,da!! onda čemu služi takva vrsta intelenta? za jednu laž koju treba priznati kao istinu. na drugoj strani vera u Reč ne dozvoljava prolazak take laži i vera koja posedujE TAKOĐE RAZUM ALI HRISTOV ,TAKOJ LAŽI KAŽE ODREČNO, NE!
SADA TI MI KAŽEŠ U POSTAVLJENOM PITANJU ZA MOJ ANTAGONIZAM GDE JA NALAZIM MATERIJAL,OKO PAPE?
pa sad ja sam ti dao odgovor. isto tamo gde i za priču oko jovanovih 16 ruku. to stoji ,ali mi će mo to nazvati ličnim antagonizmom. jednostavno naš intelekt koji oće služiti u svrhu laži će reći da to nije tačno i ako je to tačno.