Otkrivenje 13:17

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
..i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig:
ime zvijeri ili broj njezina imena

proročanstvo koje se nalazi u knjizi Otkrivenje uskoro če se ostvariti
zvijer u Biblijskoj knjizi Otkrivenje je rimokatolička crkva, i ona če napraviti uredbu,
kojom se zabranjuje širenje svih vjerskih knjiga, spisa, literatura koje nije odoborio rimokatolički kongregacij za vjeronauk
ovim zakonom se ukida sloboda vjeroispovijedi
rimokatolička vjera biće proglašena kao univerzalna, papa kao vrhovni moralni arbitar, nedelja neradni dan za sve ljude, marija kao spasiteljica svijeta veća od Krista
da bi se proročanstvo ispunilo, potrebno je ujedinjenje svih crkava, ljudi u ekumenu
ekumena je ništa drugo nego kompletno negiranje, odbacivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi, otpad od vjere Kristove
mnoštvo ljudi tumači ovo proročanstvo potpuno krivo, da neče biti dozovljena trgovina zemaljska, svjetska, civilna
ali proročanstvo se ne odnosi na naš život fizički, nego duhovni
dakle ovo kupovanje i prodavanje se ne odnosi na svjetsku trgovinu, nego na duhovni nauk

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrziš li ti rimokatoličku crkvu?

Da li je Isus mrzeo Fariseje, ili da li je mrzeo Lucifera - Andjela koga je stvorio da stoji do samog njegovog prestola?

Ovo je odgovor na pitanje Da li danas oni koji iznose biblijsku istinu mrze onoga o kome ta istina govori.

Ipak, ovo je upuceno korisniku SPEDY pa neka on da odgovor na njega, jer on sam poznaje pobude iz kojih nesto cini, a one mogu biti i ispravne i pogresne, Bog je taj koji ce meriti i suditi iz kojih pobuda smo nesto cinili.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
..i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig:
ime zvijeri ili broj njezina imena

mnoštvo ljudi tumači ovo proročanstvo potpuno krivo, da neče biti dozovljena trgovina zemaljska, svjetska, civilna
ali proročanstvo se ne odnosi na naš život fizički, nego duhovni
dakle ovo kupovanje i prodavanje se ne odnosi na svjetsku trgovinu, nego na duhovni nauk

Stani malo, kako ti to kupuješ i prodaješ duhovni nauk? Duhovno se ne kupuje, ono se prima kao dar od Boga...

Stih jasno kaže da onaj koji ne primi žig neće moći kupovati i prodavati.
Zašto komplikovati i izopačavati jasne stvari?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@taman
kršćanin nemože mrziti jer mržnja je đavolskog duha
mržnja ne čini djela Božja
govorim istinu, i kada se to sve ostvari vidječe ljudi da je to bila obavijest Božjeg sluge

@gardian
u pravu si duhovni nauk je od Boga, spasenje je besplatno po Kristu
isitna o Bogu i Kristu i spasenju se širi kroz razne spise, knjige
uglavnom je literatura besplatna, a neke knjige se kupuju
pogledaj malo dublje, kada se zabrani širenje istine, vjerske literature koju ne odobrava rim-vatikan, mogu li ja otiči u štampariju i napravaiti recimo 100 knjiga koje govore istinu, o Bogu, Kristu i spasenju
smijem li ja nekome prodati tu literaturu koju rim-vatikan ne odobrava
smije li netko kupiti tu istu literaturu od mene koja je zabranjena ??
probaj shvatiti sljedeče:
kada se drže predavanja o Bogu, Kristu i spasenju, recimo u Zagrebu usput se sakuplja novac da se ide dalje sa istinom Evanđelja, u Beograd, Sarajevo, London ili negdje drugdje, da i drugi ljudi čuju istinu, na jedan način propovjednik prodaje, a ljudi kupuju zar ne ?
da nebi ljudi krivo shvatili, ovdje nema tarife nikakve, nego svatko odvoji koliko želi hoće i može
zašto?
pa kako da se širi dalje istina kada se sve plača, svako izdavanje knjige, spisa, plača se putovanje, živimo u materijalom svijetu
kako ići sa istinom Evanđelja dalje ako nema sredstava, kako propovijedati u drugim gradovima ?
nadam se da sam vrlo jednostavno objasnio proročanstvo
ima danas literature u pdf. formatu netreba ništa štampati, ali proročanstvo govori da če biti zabranjen svaki oblik širenja istine

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Laodikeja me podsetio na jednu zgodu iz tv.emisije Branka kockice (bio prikazan jedan isečak), kada je Branko pitao decu ko je ukrao neku igračku, a dete koje je to napravilo odmah reklo:" NIsam ja!", dok su svi ostali ćutali.

Laodikeja, sam si se odao.

Pa, evo sada pitanje za obojicu, za Laodikeju i za Spidija: Zašto pišete ružno o rimokatoličkoj crkvi ako ju volite?
Čim tvrdite da ju ne mrzite, znači da ju volite.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, evo sada pitanje za obojicu, za Laodikeju i za Spidija: Zašto pišete ružno o rimokatoličkoj crkvi ako ju volite?
Čim tvrdite da ju ne mrzite, znači da ju volite.
To je njihova naopaka definicija hrišćanske ljubavi. Oni se ne hrane ljubavlju, nego mržnjom. Pa i to bi se moglo shvatiti, ali je zbilja teško shvatiti, kako neki izmišljaju činjenice, kako bi pothranjivali svoju netrpeljivost i animozitet. Spedy, recimo, kaže: "...zvijer u Biblijskoj knjizi Otkrivenje je rimokatolička crkva". To, naravno, ne piše u knjizi otkrivenja, pa čovjek ne može a da se ne zapita, do koje mjere su takvi ljudi spremi izvrtati istinu, da bi nahranili svoju mržnju?

Ps. Sad ćeš vidjeti kad ustvrde da nikoga ne mrze!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
To je njihova naopaka definicija hrišćanske ljubavi. Oni se ne hrane ljubavlju, nego mržnjom. Pa i to bi se moglo shvatiti, ali je zbilja teško shvatiti, kako neki izmišljaju činjenice, kako bi pothranjivali svoju netrpeljivost i animozitet. Spedy, recimo, kaže: "...zvijer u Biblijskoj knjizi Otkrivenje je rimokatolička crkva". To, naravno, ne piše u knjizi otkrivenja, pa čovjek ne može a da se ne zapita, do koje mjere su takvi ljudi spremi izvrtati istinu, da bi nahranili svoju mržnju?

"Svaka tvrdnja postaje istinita ako se dovoljno puta ponovi."-Uveren sam da tako rezonuju. Čini mi se da je to drug Lenjin rekao, tako ili slično, neda mi se sada tamo tražiti a nije ni toliko važno. (glavno da se zna da se ne kitim tuđim perjem)
Indiferentni nisu, gaje snažne osećaje. Toliko snažne da je očigledno kako je to upravo strast. Obzirom da je strast, onda je ili ljubav ili mržnja. Mržnja je u suprotnosti sa temeljem hrišćanskog nauka, a pozivaju se na hrišćanski nauk, šta više, stalno tvrde kako su oni jedini pravi,ispravni ili istinski hrišćani (turbo-hrišćani) i kao takvi si nikako ne mogu dozvoliti mržnju. Jedino šta im preostaje je ljubav. Zanima me zašto ružno pišu o nečemu, primerice Vatikanu, ako ga toliko vole.
Smatram da nam hrišćani premalo pokazuju svoju hrišćansku ljubav na ovom forumu. (Uz dužno poštovanje časnim izuzetcima.)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

To se vidi iz aviona, ali drago mi je što si napisao baš ti koji si neutralan.
Takvo tumačenje je prošireno među antikatoličkim skupinama koje su proizišle iz protestantizma, ali to NIJE službeni stav Protestantizma, nego stav pojedinih vjernika, točnije nevjernika. Nije nevjernik samo onaj koji ne vjeruje u Božju opstojnost, nego i onaj koji vjeruje da Bog postoji, ali se ponaša kao da ga nema i radi po svojoj volji.

Ne kaže se uzalud:
Kakve su ti misli, takve su ti i riječi. Kakve su ti riječi, takva su ti djela. Tvoja djela pokazuju tvoj karakter,
a karakter će zapečatiti tvoju sudbinu.

Već sam jednom napisala da je odbacivanje učiteljstva crkve i svetih otaca i svojeoljno tumačenje Biblije jako naštetilo protestantizmu. Da nije tako ne bi se raspali na tisuće dijelova, već bi bili ujedinjeni oko Božje Riječi, ali ne...svaki ima svoje tumačenje.
Adventisti odbacili Pričest i Ispovjed, jer to kao ne piše u Evanđelju, ali zato vide da piše nešto što nitko drugi ne vidi.
Spedy za Presveto Trojstvo kaže da je đavolski nauk i sve ove tobožnje bedastoće koje će Vatikan učiniti i samo on "zna" istinu, ne treba crkvu, ali ne zna da je Isusu rekao: reci Crkvi...ako
netko ni Crkvu ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik/grešnik.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
@gardian
pogledaj malo dublje, kada se zabrani širenje istine, vjerske literature koju ne odobrava rim-vatikan, mogu li ja otiči u štampariju i napravaiti recimo 100 knjiga koje govore istinu, o Bogu, Kristu i spasenju
smijem li ja nekome prodati tu literaturu koju rim-vatikan ne odobrava
smije li netko kupiti tu istu literaturu od mene koja je zabranjena ??

Mislim da je tvoje objašnjenje potpuno pogrešno - ne ide u pravom smeru, i ne zasniva se na onome što piše u Bibliji.

Stih u Otkrivenju koji govori o prodaji i kupnji nigde ne spominje nikakve knjige niti bilo koji proizvod konkretno. A kada nije konkretno, onda se podrazumeva da je uopšteno.
Dakle, ništa se neće moći prodavati i kupovati bez žiga, imena zveri ili broja imena zveri na čelu ili desnoj ruci...

Druga stvar je da u poslednja vremena kada zver - antihrist (lažni hrist) bude simulirao pravog Hrista neće biti nikakve REPRESIJE srednjeg veka, šibanje po ušima i zabrane svega i svačega pa ni knjiga, nego baš suprotno - Sve će biti dozvoljeno jer će narodi biti ZAVEDENI i zaslepljeni lažima za koje će verovati da su istina. Žig na čelo biće dobrovoljan čin mnogih jer će misliti da rade ispravno i za Hrista...
Ljudi puno gledaju filmova u kojima se sotona prikazuje kao nekakvo čudovište sa kozijim rogovima i magarećim repom...To je ta pogrešna slika koja će ostati do kraja. Kada se sotona bude pojavio u ulozi lažnog hrista, mnoge će zaslepeti svojom lepotom i lažnom svetlošću...A u tome je zamka. Kada neko hoće nekoga da otruje, on mu neće ponuditi otrov u bočici da popije. On će otrov zamaskirati u parče najlepše torte zbog koje ide voda na usta i kojoj se ne može odoleti...

Natrag