Лаодикеја, свака част за слику! Ни један роман ни научни доказ не би боље натрчао на све ово око еволуције.
Постоји пар ствари које могу да доведу у проблем заговорнике еволуције. Прва је да не постоји у школском систему у научном делу друга опција, сем можда нека која би била сродна (такође безбожна). Пробајте да говорите деци нешто друго (ако сте наставник, професор). То сам управо навео својој рођаци која предаје биологију и имали смо кратак сусрет мишљења о том питању. Остали би сви без посла као и она министарка која је предложила да поред еволуције узмемо у обзир и Бога.
Други проблем је да се заговорници еволуционизма сматрају за пророке и проповеднике оног нечастивог (тако следбеници гледају на браћу еволуционисте). Да не јурим сад по њиховој литератури, али има људи који много боље од мене познају ту материју.
Треће је да се види чију теорију људи следе. Тај чувени творац теорије је веровао да може створити суперчовека па је са својом и још три породице укрштао представнике тих породица. Велике грехе су починили јер су се рађала деца са великим деформитетима и оштећењима. Наравно, нико није одговарао. Да не спомињем да је водећа енглеска класа једва чекала да се отараси Бога у време презентације теорије, а ништа се није променило до дан данас. Испада да је главни покретач подршке тој фарси у ствари економски интерес или материјална добит, како се коме више свиђа. И ту постоје поткованији зналци од мене који то могу да поткрепе. Неки историчар боље познаје прилике у друштву у том периоду, а и данашњи критичари друштва имају исту слику. Само немају коме да је покажу, нико нема интересовања.
Током ових дугих деценија глобалног заглупљивања људске популације и веома лукаве блокаде слободне мисли, резултати су очигледни и непосредни. Имамо људско биће које је свесно да ДНК ланац које је толико комлексан да вероватноћа да буде створен случајним догађајем, тј. да се из неорганске (мртве) материје створила органска (жива) материја, толико мала да је лакше претпоставити да су нас донеле роде него да смо настали од амебе. Говорим као математичар, и можда направим статистички прорачун ако ми буде досадно. Са друге стране, то исто људско биће има подсвесни страх од противљења теорији која ће бити доказана макар и на силу (лажима, наравно). Чим направи тако храбри искорак, поготову школовани кадар - интелектуалци, он бива маргинализован, исмејаван у интелектуалним круговима и наравно заобилажен као јеретик на научном пољу. Сурово али истинито.
Само још једна од чињеница како се систематски убија слободна мисао и инпутира жељени образац понашања, веровања и прослеђивања (што је најважније код ових лажних "истина"). Шта нас онда доводи на следеће раскршће, истина или лаж? Како год, ми раскршће можемо и сами да створимо. можемо наставити путем или поћи другим. Ако се узму у обзир творци тих путева, ако се погледа њихов лик и дело (упоредите сами), може се донети закључак и оцена. Ту су и следбеници тих путева, погледајмо и њихов лик и дело. Све се само говори, не мора неки научни доказ да постоји.
Бог вам дао мудрости и снаге да сагледате истини у очи