Član
- Učlanjen(a)
- 05.02.2010
- Poruka
- 968
ne prastam ko me jednom izneveri dovidjenja ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kazu covjek je veliki onoliko koliko je spreman oprostiti...
Ali ako vise prastas veca si budala...elem ja sam veliki komad budale....valjda...
ne prastam ko me jednom izneveri dovidjenja ....
A šta ima Vuče da se objašnjava? Narodna poslovica? Jasna je kao dan. I tačna. Jest da je starozavetna a na hrišćanska, ali dok se ona poštovala bilo je mnogo manje zla i raznih opačina među narodom. Zub za zub, oko za oko, krv za krv. Sećam se tvoje teme o smrtnoj kazni i povoda za nju, a i tvog stava povodom konkretnog događaja. I slažem se s njim mada mi je bilo mrsko da se uključujem svojim postom. A zamisli, ne dao Bog da slično zlo zadesi nekoga ko je tvoj. Zubima bi ga klao, je li tako? Ili bi prepustio organizovanom demokratskom društvu da sankcioniše pojedinca? Kojom kaznom u društvu potkupljenih sudija, veštaka, policije i političara?
E, zato Vuče: "Ko se ne osveti, taj se ne posveti!"
O ovome se može čitava knjiga napisati, ja mogu oveći esej. Mislim da bi vrlo brzo shvatio kako u sebi imaš dispoziciju za ubicu. Imam i ja. Postoje situacije kada bih mirne duše bila u stanju da nekome napravim promaju u lobanji i da ga više nikada ne odsanjam, u životu. Ekstremne situacije, istina, ali postoje. A postoje i kod tebe.
Kazu covjek je veliki onoliko koliko je spreman oprostiti...
Ali ako vise prastas veca si budala...elem ja sam veliki komad budale....valjda...
da li se i vama desava da nekog kog ste toliko godina voleli,tako izmeni promeni da vam se prosto smuci i da to vise nije ta ista osoba, to je prvo. drugo sta mislite da li je ljudski da se oprosti nekome neko ZLO koje vam je pocinio.