Oprostaj

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Kazu covjek je veliki onoliko koliko je spreman oprostiti...
Ali ako vise prastas veca si budala...elem ja sam veliki komad budale....valjda...

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
A šta ima Vuče da se objašnjava? Narodna poslovica? Jasna je kao dan. I tačna. Jest da je starozavetna a na hrišćanska, ali dok se ona poštovala bilo je mnogo manje zla i raznih opačina među narodom. Zub za zub, oko za oko, krv za krv. Sećam se tvoje teme o smrtnoj kazni i povoda za nju, a i tvog stava povodom konkretnog događaja. I slažem se s njim mada mi je bilo mrsko da se uključujem svojim postom. A zamisli, ne dao Bog da slično zlo zadesi nekoga ko je tvoj. Zubima bi ga klao, je li tako? Ili bi prepustio organizovanom demokratskom društvu da sankcioniše pojedinca? Kojom kaznom u društvu potkupljenih sudija, veštaka, policije i političara?
E, zato Vuče: "Ko se ne osveti, taj se ne posveti!"

O ovome se može čitava knjiga napisati, ja mogu oveći esej. Mislim da bi vrlo brzo shvatio kako u sebi imaš dispoziciju za ubicu. Imam i ja. Postoje situacije kada bih mirne duše bila u stanju da nekome napravim promaju u lobanji i da ga više nikada ne odsanjam, u životu. Ekstremne situacije, istina, ali postoje. A postoje i kod tebe.

OK. Mislio sam da misliš na nešto drugo... Opširno objašnjenje! :lol: Sve je џест фаааајн!

Član
Učlanjen(a)
13.07.2010
Poruka
157
Kazu covjek je veliki onoliko koliko je spreman oprostiti...
Ali ako vise prastas veca si budala...elem ja sam veliki komad budale....valjda...

Stanje svoga duha procenjujem po sposobnosti da prastam. Ako me sitnice nerviraju onda sam prazan i u sustini odvojen od tog objekta. Tako da je i malo toga za oprostiti.

Sem svoje gluposti.

Ako oprostim oprosticu zarad privremene slabosti ali ako je nesto dublje onda ne trazim opravdanja i ne prastam uopste.

Niti zaboravljam.

Jesam i ja velika budala koja zarad svojih ideala smatra sve promenljivim i nestalnim.

Ali generalno ne bih se menjao. Znam da sam i ja sposoban da povredim

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
356
da li se i vama desava da nekog kog ste toliko godina voleli,tako izmeni promeni da vam se prosto smuci i da to vise nije ta ista osoba, to je prvo. drugo sta mislite da li je ljudski da se oprosti nekome neko ZLO koje vam je pocinio.

Čovečanski je pogrešiti, a božanski opraštati. (sve sam rekla)
... ništa slično mi se nije desilo ...

Član
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poruka
122
Prvo==>Desilo mi sa da se s nekim ljudima,s kojima sam bila jako bliska,prosto otudjim iz razloga sto nas je zivot odveo u razlicitim pravcima,svi smo se promenili i shvatanja su nam postala razlicita,ali nikada tako drasticno...

Drugo==>Zavisi od samog zla koje ti je naneseno i od toga KO je to ucinio i zbog cega...

Moj savet je,ako mozes,oprosti,ali NIKADA nemoj da zaboravis...Sve u svemu uglavnom ispadnes,sto kaze BLACKandBLOND,budaletina...

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Paštaj zbog sebe,svog mira,svoje savesti.
Neprašta se zbog oprosta i zbog onoga komu praštamo nego radi nas samih.

Poslednja izmena:
Natrag