Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Rimokatoličko trojstvo nema veze sa tri ličnosti opisane u bibliji.
Rimokatolici imaju pagansko trojstvo koje su oni preneli iz Vavilona, i kasnijim personifikovanjem.

Tako imamo Vavilonske Nimroda - Semiramidu - Tamuza.

Hindu Šivu - Bramu - Višnu.

Egipatske Horusa - Ozirisa - Izidu.

Rimske Jupiter - Junona - Minerva

To je sotonska kopija biblijskog učenja o tri ličnosti.

Jadniče! :(
Nek ti se Bog smiluje i prosvijetli ti pamet, a ti malo poradi na svom poganom jeziku.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Rimokatoličko trojstvo nema veze sa tri ličnosti opisane u bibliji.
Rimokatolici imaju pagansko trojstvo koje su oni preneli iz Vavilona, i kasnijim personifikovanjem.

Tako imamo Vavilonske Nimroda - Semiramidu - Tamuza.

Hindu Šivu - Bramu - Višnu.

Egipatske Horusa - Ozirisa - Izidu.

Rimske Jupiter - Junona - Minerva

To je sotonska kopija biblijskog učenja o tri ličnosti.
Oprosti, ali nije baš tako Laodikeja to su pisali često masonski pisci ili ateisti. Recimo, dosta tih optužbi dolazi iz knjige Edwarda Gibbona masona i deiste i nije pouzdano, isto tako Hislop on je pisao isto o svemu tome a vjerovao je u Trojstvo, malo čudno...

Justin mučenik, starokršćanski pisac i apologet napisao je da demoni imitiraju kršćanstvo kroz paganske kulture, zato što sotona najviše mrzi Krista i ljubomoran je na njega i njegovu jednakost i jedinstvo s Ocem. Sotona mrzi na to da je Isus Krist Bog
Nisi u dobrom društvu kad pričaš protiv kršćana i katolika, recimo pogledaj šta piše u Talmudu :( Poštujem tuđe, ali ima nekih stvarno ružnih stvari o Djevici Mariji i našem dragom Isusu Kristu.
Griješiš dušu :(

Mogu te razumjeti jer sam i ja u jednom trenu mislila da je sve tako, no kad sam malo bolje proučila tematiku i nije baš sve tako crno-bijelo.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jeste tako, i ako su Adventisti napravili bilo kakav kompromis sa time - njihova stvar.

Primenimo suštinu jevanđelja.
Pozabavimo se ulogama tri ličnosti u spasenju čoveka.

Ne mašimo pamfletima besmisleno.

To donosi spasenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jeste tako, i ako su Adventisti napravili bilo kakav kompromis sa time - njihova stvar

Njihova stvar, zato sto ti nisi Adventista, vec "otpadnik" :)

Primenimo suštinu jevanđelja.
Pozabavimo se ulogama tri ličnosti u spasenju čoveka.

Ko god tvrdi da je Isus Hristos "imao pocetak" i da je "stvoreno bice", taj je satanista. A to Kainosov antitrini pokret i tvrdi, da je on "iznedren od Oca" i da je "nastao u jednom trenutku"!

Nikada "stvorenje" ne moze biti Bog! Nikada! Znaci, taj pokret definitivno NEGIRA HRISTA BOGA!

Bezimena je lepo napisala sta New Age-eri pisu o Hristu, da je on "stvoren" i da "nije Bog"!

Prema tome, ta nauka ne moze biti od Svetog Duha, i nije istinta, vec je od oca lazi - satane!

A ti si to prihvatio! I ako kazes da nisi, ne mozes, jer je to ucenje pionira..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jadniče! :(
Nek ti se Bog smiluje i prosvijetli ti pamet, a ti malo poradi na svom poganom jeziku.

Neka, vidis da tesi sam sebe. Odbacio je Hrista Boga, pa sad napada katolike.

Kainosovi adventisti uce da je Hristos - bukvalno "proizasao od oca radjanjem", pa je zato Bog. Jer ima istu sustinu - "prirodu".

Ali 'stvoreno bice' (proizaslo radjanjem) nikada ne moze biti Bog! Bez obzira na "prirodu"! Bog "nema pocetak"!

Tako su se oni odrekli Hrista Boga!

Mogu do sutra tvrditi da je on za njih Bog, kada ga prave "stvorenjem"!

I ovo je 'dualizam' ucenje o 'dva boga'! Medjusobno odvojena a ujedinjena namerom i delovanjem! Sto biblija ne uci, jer nije politeisticka knjiga. Ne postoji vise bica (bogova) ujedinjenih u jedno, niti nekakva "unija bogova' vec postoji JEDNO BICE I ESENCIJA - BOG.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ko god tvrdi da je Isus Hristos "imao pocetak" i da je "stvoreno bice", taj je satanista. A to Kainosov antitrini pokret i tvrdi, da je on "iznedren od Oca" i da je "nastao u jednom trenutku"!

Nikada "stvorenje" ne moze biti Bog! Nikada! Znaci, taj pokret definitivno NEGIRA HRISTA BOGA!

Što kažu, tko sam ja? Pitao je Isus svoje učenike.

Židovi: Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

Kuran: Меѕіh, ѕіn Меrјеmіn, ѕаmо је роѕlаnіk – і рrіје nјеgа ѕu dоlаzіlі і оdlаzіlі роѕlаnісі – а mајkа nјеgоvа је uvіјеk іѕtіnu gоvоrіlа; і оbоје ѕu hrаnu јеlі. Роglеdај kаkо Мі іznоѕіmо јаѕnе dоkаzе, і роglеdај, zаtіm, nјіh kаkо ѕе оdmеću.

Masoni: Isus Krist je samo čovjek i u rangu je religioznih propovjedika kao što su Buda, Muhamed, Zaratustra, ....

Thomas Paine - "protestantski prosvjetitelj": Po rođenju i po vjeroispovijedi bio je Židov [Isus] i bio je Božji sin na isti način kao i svaka druga osoba, jer je Stvoritelj Otac Sviju.

Pismo veli da je Isus samo Čovek.

'Niđe razlike' među antikristima. :)

A što kažu Kristovi?

Iv 1,1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

1 Iv 5,20: Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire

Bulazniš.

Isus nije stvorenje.

Stvorenja su anđeli, i ljudi.

Isus je jednak Ocu, telo njegovog tela, isti po prirodi.

Moja savest je mirna, jer ja sa Bogom imam zajednicu.

A formalisti su skloni svakakvom izmišljanju.

Adventista nije onaj ko samo sedi u crkvenoj klupi, već ko živi danas sa Bogom, predajući mu sebe.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire

Bulazniš.

Isus nije stvorenje.

Stvorenja su anđeli, i ljudi.

Svako ko ima pocetak je stvoren! Ako je tebe rodio otac, zar ti nemas pocetak?
Ti bulaznis a ne ja!

Svako rodjeno bice je i STVORENO!

A stvorenje, ne moze biti Bog!

Isus je jednak Ocu, telo njegovog tela, isti po prirodi.

Laodikeja, STVORENJE NE MOZE BITI BOG!

Jedan od osnovnih atributa Boga je da on "postoji od vecnosti!" A Isus bez obzira na "bozansku prirodu" ne poseduje taj atribut vecnosti!

Znaci, Isus nije postojao, pa ga je Otac "iznedrio" i dao mu da bude Bog!

To sto vi ucite je politeizam, dva medjusobno odvojena Boga, ujedinjena u namerama i ciljevima! Jedan je veci a drugi je manji "bog". Biblija nije "politeisticka knjiga" da uci dva boga! I tome se suproti sema: "Cuj Izraelu, Gospod nas Bog je JEDAN GOSPOD!"

Ne mozes ti imati dva Boga u bibliji! Jednog veceg i jednog manjeg, a to je ono sto vi ucite, jer je Isus STVORENJE!

VI UCITE - POLITEIZAM!

Moja savest je mirna, jer ja sa Bogom imam zajednicu.

Meni savest ne bi bila mirna da ja Isusa pravim stvorenjem, jer to je ono sto radi satana! On ga unizava preko medija, kroz filmove, muziku, ismejava mu se! Bezimena ti je lepo postavila kako New Age demoni pisu da je Isus "stvoren", a to ne bi radili bez razloga! To rade da ga unize, i ti radis isto!

Adventista nije onaj ko samo sedi u crkvenoj klupi, već ko živi danas sa Bogom, predajući mu sebe

Adventista je onaj koji uci - Trojstvo! A ti ovo ne ucis, pa mozes biti samo otpadnik!

Isto kao sto Miroljub tvrdi da je Pravoslavac a ne uci Pravoslavnu teologiju!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire

Ti si nnažalost u otpadu, jer ne učiš ništa Adventističko.

Adventisti po bibliji ne veruju u zagrobni život.

A ti veruješ da se mrtvi javljaju živima.
I što je gore, veruješ da to čine kroz Rimokatoličku crkvu.

Adventisti veruju po bibliji da su Rimokatolička crkva i papstvo antihrišćanska organizacija.

Ti je podržvaš i veruješ da je ona Božja.

 Odbacio si subotu.

I ko zna šta još.

To znači, da si se već poklonio antihristu.

Mene osuđuješ da imam dva Boga, a ti veruješ u tri.

Ja verujem da je Isus po prirodi jednak Bogu jer je telo njegovog tela, i Duh njegovog duha.

Da je Božji Sin spasitelj i posrednik u nebeskoj Svetinji.

I tu sam ja po pitanju Božanstva završio, i poslušaću bibliju i Ellen White da to nije bitno za spasenje, i da time ne trebamo da se bavimo.

A ti živi u prevari koju ti drugi serviraju.

Natrag