bez_imena, Mire, i Stvarnoslape
I šta sad Pravoslavni i Katolici veruju?
Jovan kaže da ne verujete u Isusa kao večnog nestvorenog Boga, već koji je proizišao od Oca.
Hajde odgovorite na ovu tvrdnju.
Ali katolička je vjera ova, da jednoga Boga častimo u Trojstvu, a Trojstvo u jednosti; niti zbunjujući osobe, niti podjelu tvari; jer postoji jedna osoba od Oca, druga od Sina, a druga od Duha Svetoga;
ali božanska narav Oca i Sina i Duha Svetoga je jedna, njihova je slava jednaka, njihovo je veličanstvo vječno. (Atanazijevo vjerovanje)
Ljudi su
proučavali Pisma kao što je i pisano da trebamo, problem oko svega je napravio Arije. Zašto se nitko ne pita kako je Arije zadobio paganske narode tako lako? Drugo, Isus je rekao ako je od mene neće propasti, iako je bilo da je neko vrijeme Arije osvojio svijet, a Atanazije je govorio da je on protiv svijeta i bio je većinu života u progonstvu, ipak je sve s vremenom propalo.
Kao i antitrini pokret prvo se zvao pokret Jedan Istiniti Bog, pa pokret Otac i Sin pa sad redefiniraju termin Godhead i slično...pa zar Istina ne bi trebala stajati čvrsto, čemu tolike promjene non-stop
ja sam rekla (znači mea culpa), a ne Slap ni Mire ni Isabeleta da mi se sviđa kako su ranokršćanski pisci pisali. Zašto bi to bio problem? To i dalje mislim. Nisam rekla da oni nisu vjerovali u Oca i Sina i Svetog Duha. Zapravo baš čitam knjigu o tome i pisac govori u jednom poglavlju o Jehovinim Svjedocima kako izokreću stvari u svojim publikacijama. Sviđa mi se to što ih ne dira kao ljude, ne bavi se ljudima, jer mnogi Jehovini su zaista dobri ljudi.