Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ovo mogu navesti u nekoliko primera iz njenih spisa. Ona pod terminom "božanska priroda" pre svega misli na Hristovo savršenstvo i oslobođenost praroditeljskog greha sa kojim se svi rađamo pa imamo "ljudsku prirodu" dok On ima prirodu "sina Božijeg"(božansku) tj. bez sklonosti ka grehu kao mi
Istina je da se iz njenih rečenica može izvući i jedno i drugo...

ako ne vjeruješ u Kristovu preegzistenciju kako gledaš na knjigu od Ellen White Velika Borba i pobunu na nebu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Istina je da se iz njenih rečenica može izvući i jedno i drugo...

ako ne vjeruješ u Kristovu preegzistenciju kako gledaš na knjigu od Ellen White Velika Borba i pobunu na nebu?

Ionako adventistički profesori priznaše da je čitava Velika Borba plagijat, pa Jovan ima pravo kao argument navest to kao dokaz da to nije njezino vjerovanje.

P.S. Zar ti još ne primjećuješ da Jovan sve ovo radi kako bi Ellen White učinio "muhamedankom", i onda s njom kao 'mamcem' krenuo pridobivanje muslimana?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ionako adventistički profesori priznaše da je čitava Velika Borba plagijat, pa Jovan ima pravo kao argument navest to kao dokaz da to nije njezino vjerovanje.

P.S. Zar ti još ne primjećuješ da Jovan sve ovo radi kako bi Ellen White učinio "muhamedankom", i onda s njom kao 'mamcem' krenuo pridobivanje muslimana?
Ne znam za to.. ali danas ima dosta tih učitelja koji se smatraju vjernicima, zapravo se bave kriticizmom Biblije. Mladi ljudi se vole upecati na to, kao nešto novo i na dobru staru foru "mi znamo nešto što ti ne znaš". Prvo krenu sa onim sve je pagansko u kršćanstvu, trojstvo je pagansko, a završe na tome da negiraju da je apostol Pavao bio apostol pogana, moje mišljenje je da je to sve sotonino djelo... Sotona najviše mrzi Krista i kršćanstvo bez obzira na to kakvi su ljudi u kršćanstvu, svugdje ima svega -- no ako objektivno razmišljamo, a ne subjektivno (ili jednostavno rečeno ako zaista ne gledamo na ljude) sotona mrzi i kršćanstvo i Isusa Krista te je ljubomoran na jednakost Oca i Sina. U Bibliji piše da Sveti Duh neće govoriti o sebi već će uzdignuti Isusa Krista, znači On postoji, ali nam nije dano da znamo ništa o Njemu. Sada Sveti Duh uzdiže Krista to je njegov posao i treba se pomiriti s tim. Zapravo onaj njihov zaključak da je Isus samo i doslovno Kristov Duh je isto neobičan.. mislim ispada da Krist sam sebe uzdiže, Isus koji je krotkog i poniznog duha, nema to smisla.

Poprilično mi je neobično kako neki od njih nemaju ni trunčice straha kad govore da je Sveti Duh zapravo Lucifer. Uostalom, Lucifer znači svjetlonoša i sotona je izgubio to ime i tu poziciju. Isus kaže vidio sam sotonu kako pada s neba...
Ne kažem da to govore svi antitrinitarci, mislim da sad mnogi koji su to pisali i brišu to sa svojih stranica kao što je pokazao onaj adventista prolife Andrew.

Moje mišljenje je, a moguće je da griješim jer sam samo običan čovjek/žena, jest to da sotona želi biti sam Bog Otac, već ima naziv 'bog ovog svijeta' i 'otac laži'.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne govori se tu o Hristu već o Božanskom pluralu. Isus je Čovek, kako i kažu apostoli.
Ali čak i vaš James White kaže ovako:
»Bog Otac je bio taj koji je rekao Bogu Sinu: 'Načinimo čovjeka.'« [James White, RH 4. siječnja 1881.]
"It was God the Father that said to God the Son, 'Let us make man.'" [James White, RH January 4, 1881]

Ili Ellen G. White opet u svojim svjedočanstvima kaže:

"Taj Bog koji je hodao s Henokom bio je naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist. On je tada bio svjetlo svijeta, baš kao i sada. Oni koji su tada živjeli nisu bili bez učitelja koji bi ih podučili na putu života; jer Noa i Henok bili su kršćani. Evanđelje je dano u pravilniku u Levitskom zakoniku. Implicitna poslušnost potrebna je sada, kao i tada. Koliko je bitno da razumijemo važnost ove riječi!" [6T 392]

That God who walked with Enoch was our Lord and Saviour Jesus Christ. He was the light of the world then just as He is now. Those who lived then were not without teachers to instruct them in the path of life; for Noah and Enoch were Christians. The gospel is given in precept in Leviticus. Implicit obedience is required now, as then. How essential it is that we understand the importance of this word!" [6T 392]
Pa opet ona u pismu ponavlja:

"Krist je Bog kao i čovjek. Onaj koji je bio s Ocem prije nego što je bilo svijeta, postao je tijelom i prebivao među nama
. Možemo gledati Njegovu slavu. Oni koji prime Sina Božjega postaju sinovi Božji." [Pismo 96, 1902]

"Christ is God as well as man. He who was with the Father before the world was became flesh, and dwelt among us
. We may behold His glory. Those who receive the Son of God become sons of God." [Letter 96, 1902]

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali čak i vaš James White kaže ovako:
»Bog Otac je bio taj koji je rekao Bogu Sinu: 'Načinimo čovjeka.'« [James White, RH 4. siječnja 1881.]
"It was God the Father that said to God the Son, 'Let us make man.'" [James White, RH January 4, 1881]

Ili Ellen G. White opet u svojim svjedočanstvima kaže:

"Taj Bog koji je hodao s Henokom bio je naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist. On je tada bio svjetlo svijeta, baš kao i sada. Oni koji su tada živjeli nisu bili bez učitelja koji bi ih podučili na putu života; jer Noa i Henok bili su kršćani. Evanđelje je dano u pravilniku u Levitskom zakoniku. Implicitna poslušnost potrebna je sada, kao i tada. Koliko je bitno da razumijemo važnost ove riječi!" [6T 392]

Vjeruj mi da neće prihvatiti ovo, iako si mu citirala "adventističke bogove" kao dokaze. Ako ne budem u pravu, ništa, a ako ovo odbije kao činjenični dokaz, to je onda potvrda mojih tvrdnji da je Jovan "sljedbenik Muhameda". Čekajmo rasplet i ishod. :)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Vjeruj mi da neće prihvatiti ovo, iako si mu citirala "adventističke bogove" kao dokaze. Ako ne budem u pravu, ništa, a ako ovo odbije kao činjenični dokaz, to je onda potvrda mojih tvrdnji da je Jovan "sljedbenik Muhameda". Čekajmo rasplet i ishod. :)
Upravo se sjetih jednog lijepog stiha iz Biblije:

"A sada, Oče, proslavi me u svojoj prisutnosti slavom koju sam imao s tobom prije nego što je svijet postojao." ‭‭Ivan‬ ‭17:5‬ ‭

I još jednog:

"Oče, želim da i oni, koje si mi dao, budu sa mnom tu gdje jesam, da vide moju slavu koju si mi dao jer si me volio prije postanka svijeta." ‭‭Ivan ‭17:24‬ ‭

također:

"Sve je napravljeno kroz njega, a bez njega nije bilo ništa što je napravljeno." ‭‭Ivan‬ ‭1:3‬ ‭

i za kraj:

"ali u ovim posljednjim danima obratio nam se preko svoga Sina, kojeg je imenovao nasljednikom svega, po kojem je također stvorio svijet." ‭‭Hebrejima‬ ‭1:2‬ ‭

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Vjeruj mi da neće prihvatiti ovo, iako si mu citirala "adventističke bogove" kao dokaze. Ako ne budem u pravu, ništa, a ako ovo odbije kao činjenični dokaz, to je onda potvrda mojih tvrdnji da je Jovan "sljedbenik Muhameda".

Ja ne znam (niti trebam znati) da li Jovan sljedbenik Muhameda, iako ostavlja dojam da ni on sam ne zna što je ni tko je.
Čitala sam jedan članak jednog muslimana: fini gospodin, pristojan rječnik, dobri argumenti...ali on pokušava katolike uvjeriti ("prijateljski upozoriti") da su u zabludi vezanoj uz presveto Trojstvo i Isusovo božanstvo. Razloge koje on navodi su Biblija i zdrav razum: "nigdje u Bibliji ne piše" i "zdrav razum to ne može spoznati" i zato je to izmišljotina Katoličke Crkve. Osim što kaže da su katolici zbunjeni i da ne znaju objasniti Presveto Trojstvo, on u spomenutom članku desetak puta navodi citate iz Kurana i stihove kako je Alah jedan jedini Bog i kako je to jednostavno za vjernika.
Taj perfidni stilu pisanja i "prijateljskog" ćaskanja s katolicima jako otkriva đavolski duh.

Koliko će se osoba koje su slabe u vjeri dati uhvatiti u tu sotonsku mrežu?:rolleyes:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
bez_imena, Mire, i Stvarnoslape

I šta sad Pravoslavni i Katolici veruju?

Jovan kaže da ne verujete u Isusa kao večnog nestvorenog Boga, već koji je proizišao od Oca.

Hajde odgovorite na ovu tvrdnju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Jovan kaže da ne verujete u Isusa kao večnog nestvorenog Boga, već koji je proizišao od Oca.

Jovan laže. Ali laganje mu je najmanji grijeh. Jovan huli na Duha Svetoga nječući da je Isus Krist Bog.

P.S. A na Duha Svetoga huli svatko tko niječe da je Sin, ili Sveti Duh, običan čovjek ili neki manji bog od Oca.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737

Ali katolička je vjera ova, da jednoga Boga častimo u Trojstvu, a Trojstvo u jednosti; niti zbunjujući osobe, niti podjelu tvari; jer postoji jedna osoba od Oca, druga od Sina, a druga od Duha Svetoga; ali božanska narav Oca i Sina i Duha Svetoga je jedna, njihova je slava jednaka, njihovo je veličanstvo vječno. (Atanazijevo vjerovanje)

Ljudi su proučavali Pisma kao što je i pisano da trebamo, problem oko svega je napravio Arije. Zašto se nitko ne pita kako je Arije zadobio paganske narode tako lako? Drugo, Isus je rekao ako je od mene neće propasti, iako je bilo da je neko vrijeme Arije osvojio svijet, a Atanazije je govorio da je on protiv svijeta i bio je većinu života u progonstvu, ipak je sve s vremenom propalo.
Kao i antitrini pokret prvo se zvao pokret Jedan Istiniti Bog, pa pokret Otac i Sin pa sad redefiniraju termin Godhead i slično...pa zar Istina ne bi trebala stajati čvrsto, čemu tolike promjene non-stop

ja sam rekla (znači mea culpa), a ne Slap ni Mire ni Isabeleta da mi se sviđa kako su ranokršćanski pisci pisali. Zašto bi to bio problem? To i dalje mislim. Nisam rekla da oni nisu vjerovali u Oca i Sina i Svetog Duha. Zapravo baš čitam knjigu o tome i pisac govori u jednom poglavlju o Jehovinim Svjedocima kako izokreću stvari u svojim publikacijama. Sviđa mi se to što ih ne dira kao ljude, ne bavi se ljudima, jer mnogi Jehovini su zaista dobri ljudi.

Poslednja izmena:
Natrag