Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A zašto Jovan ni nitko drugi ne želi odgovoriti na izjave od Jamesa i Ellen White što sam postavila ovdje?
Molim te Laodiceja odgovori ti na te izjave, da li je James White vjerovao da je Isus Bog i u Njegovu preegzistenciju?
Vjeruj mi da neće prihvatiti ovo, iako si mu citirala "adventističke bogove" kao dokaze. Ako ne budem u pravu, ništa, a ako ovo odbije kao činjenični dokaz, to je onda potvrda mojih tvrdnji da je Jovan "sljedbenik Muhameda". Čekajmo rasplet i ishod.
Ja sam postavio citat u kome James White negira trojstvo, i kaže da je to stara okultistička vera.
Zato sam napisao "da su pioniri imali različita verovanja po pitanju trojstva i Isusovog božanstva.
Razumijem, pred kraj svog života pisao je »Bog Otac je bio taj koji je rekao Bogu Sinu: 'Načinimo čovjeka.'« [James White, RH 4. siječnja 1881.]. Želim time samo reći da je vjerovao u preegzistenciju Isusa Krista.bez_imena
Ja sam postavio citat u kome James White negira trojstvo, i kaže da je to stara okultistička vera.
Zato sam napisao "da su pioniri imali različita verovanja po pitanju trojstva i Isusovog božanstva.
ako ne vjeruješ u Kristovu preegzistenciju kako gledaš na knjigu od Ellen White Velika Borba i pobunu na nebu?
Već sam činimi se objasnio. Drugo Božanstvo (Reč-Jovan 1,1-3) je uzimalo obličje čoveka ili anđela (u zavisnosti od stvorenog sa kojim komunicira) i tako je komuniciralo. U tom smislu se može razumeti "preegzistencija" tj. uzimanje obličja stvorenja od strane Božanstva i ta posredna komunikacija i odnos prema stvorenjima.