A Biblija govori: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
Nedavna anketa koju je provela švedska Crkva pokazala je da oko dvije trećine od 9,4 milijuna ljudi u zemlji pripada crkvi. Ipak, samo 15 posto članova crkve kaže da vjeruju u Isusa Krista. (By Gary G. Yerkey, The Living Church)
Ponavljao ti Slape ne ponavljao, oni čini se namerno pozivaju na očajničke mere. No, tu im zadovoljštinu pružiti neću. Pomagati im u nameri da sebe, lažljivo predstave kao mučenike je greh, a ja da takav greh počinim nemam niti volje niti namere.
Pogeldaj kako oni nas optužuju da smo sektaši, dakle uvereni su da je laž o tome da su oni "remnant church" istina, iako svi dokazi govore suprotno. Baš svi. Taj im status ne priznaju čak ni braća im po scriptulatorstvu, jer i pored hereze u kojoj su, isti nisu baš toliko arogantni da poveruju nedokazanim tvrdnjama. I gde nalaze dokaze za to? U Bibliji? U knjizi koja je kanonizovana skoro 1500 godina pre nego što je EGW i izašla iz materice svoje majke, a napisana 2400 godina pre rođenja EGW, u slučaju Startog Zaveta, dok je Novi Zavet napisan 1800 godina pre njenog rođenja, 1800 godina pre zvaničnog osnivanja Čekalaca Sedmog Dana. Tvrditi u svetlosti tih činjenica da su Čekaoci Sedmog Dana "remnant chruch" a da je prava Crkva osnovana 33 godine, pa i oni otpali od nje nakon Luterovog bludničenja sa samim sobom, sekte je u najmanju ruku budalasto. Ali pre će biti da se ne radi o nedostatku razuma, nego o oholosti, samouvernoj aroganciji. Što potvrdđuje i činjenica da po njima ispada da mi projektujemo svoje sektašenje na njih.