Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Čim ti se nešto ne sviđa onda izvor nije pouzdan i duhovnik je navodni duhovnik.

Onda su vam navodni svi, pošto svi nešto različito govore. Konfuzija.

Ne radi se o tome da li se nekome nešto sviđa ili ne, nego o tome da se takve tvrdnje moraju potvrditi krediblinim izvorima. Nije dovoljno samo iređati naslove ili autore. Još manje je dovoljno reći: pročitao sam negde, video negde i slično. Ako ćemo tako voditi raspravu, onda u redu, nema problema. Ali, onda nema ljutnje i dizanja tenzije kada neko na vaše tvrdnje odgovori svojim tvrdnjama o adventistima.

Što se tiče oholosti, ponoviću još jednom, niko nije vakcinisan i imun na nju. I ona se ne mora videti samo u verskim pitanjima. Pokazuje ona svoje lice i u drugim stvarima. Smatram da biu na malo više skromnosti dobrodošlo. A ne da se neko ponaša kao da je njegova zajednica, čije verovannje "brani" ponaša kao da je ista zajednica stvorila samu veru, što je samo po sebi nonsens, a da ne govorim o tome da je oholost i kićenje tuđim perjem, tj pripisivanje svojoj zajednici zasluga za uspehe pravog trećeg Rima, u čijem su okrilju potekli. Ni jedan od očeva osnivača Trećeg Rima, danas dominantne velesile, pravog hegemona, nije bio adventista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne vredi, jer vidis kako on skuplja i pabrici gluposti na komp? On sve sto mu se dopadne, nezavisno od izvora tovari na hard disk, pa ako ce mu posluziti da kasnije ima gotov materijal za bombardovanje, super. Tako on moje izjave izvucene van konteksta sakuplja, a niti sam mu dozvolio niti dao pravo da ih kopira, odnosno da njima raspolaze!

Jesmo mogli i mi ovo da radimo? Mogli smo, a to je radio Slap, video od njih! (i onda ga nazvali spamerom). I ja mu skidam kapu! Covek se bori kao lav.

A zasto vecina nas to ne radi?

Zato sto smo mi razumni ljudi, koji shvataju smisao i drze sve u glavi, a ne bave se spamom i bombardovanjem, odnosno promocijom svoje vere. Ovo su promoteri, i sa njima nema razgovora, i ko to ne vidi taj nista ne zna...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mislim da bi trebali da otvorimo neke teme opšte hrišćanske, gde se uglavnom slažemo. Meni je iskreno previše ovih međusobnih rasprava. Naravno, iznošenje drugačijih argumenata je ok ali voleo bih više isticanja zajedništva u verovanju i praksi u životu. Hvala Bogu imalo bi dosta toga da se kaže. Poznajemo uglavnom jedni druge i šta ko veruje. Malo da prepustimo Bogu da sudi a da mi vidimo kako da damo savete duhovne jedni drugima u svakodnevnom životu i praksi.

Svako dobro svima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislim da bi trebali da otvorimo neke teme opšte hrišćanske, gde se uglavnom slažemo. Meni je iskreno previše ovih međusobnih rasprava. Naravno, iznošenje drugačijih argumenata je ok ali voleo bih više isticanja zajedništva u verovanju i praksi u životu. Hvala Bogu imalo bi dosta toga da se kaže. Poznajemo uglavnom jedni druge i šta ko veruje. Malo da prepustimo Bogu da sudi a da mi vidimo kako da damo savete duhovne jedni drugima u svakodnevnom životu i praksi.

Svako dobro svima.
Ko god je to pokusao naisao je na otpor, a ja ne znam kako njima vise nije dosta ovog prepucavanja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Oholost je upravo tvrditi da samo Pravoslavna i Rimokatolička imaju istinu, i da su prave crkve.

Onda ti preostaje samo jedno, da odeš u Vatikan, i da srušiš odluku 2 Vatikanskog koncila, koji je potvrdio "da i druge crkve učestvuju u spasenju, i da imaju Dug Sveti"

Dakle, ti nisi dobar vernik svoje crkve, jer se ne pridržavaš ovog postulata.

Ako jedna crkva kaže da ima istinu, ona to mora i da dokaže pismom.

Ja nisam tvrdio "SAMO ADVENTISTI IMAJU ISTINU" već sam napisao "DA SKORO SVI PROTESTANTI IMAJU BIBLIJU KAO PRAVILO VERE, ALI DA NEMAJU SVETLOSTI PO ODREĐENIM TAČKAMA VERE"

Ne postoji apostolsko nasleđe, jer apostoli govore o otpadu unutar crkve pokrenut od tih navodnih naslednika.

"Jer takovi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove" ( 2 Korinćanima 11. 13 )

"A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema" ( 2 poslanica Petrova 2. 1 - 3 )

"Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
Koje nije drugo,
samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!" ( Galatima poslanica 1. 6 - 9 ).

"Zaklinjem te dakle pred Bogom i Gospodom našijem Isusom Hristom, koji će suditi živima i mrtvima, dolaskom njegovijem i carstvom njegovijem:
Propovijedaj riječ, nastoj u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, zaprijeti, umoli sa svakijem snošenjem i učenjem;
Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama
nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe,
I odvratiće uši od istine, i okrenuće se ka gatalicama.
A ti budi trijezan u svačemu, trpi zlo, učini djelo jevanđelista, službu svoju svrši" ( 2 poslanica Timotiju 4. 1 - 5 )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne radi se o tome da li se nekome nešto sviđa ili ne,

Naravno da pitaš svoje srce da li ti se sviđa ili ne. Bog je u Bibliji dao nauku i pouku, a kome se to ne sviđa onda taj pita svoje srce.

nego o tome da se takve tvrdnje moraju potvrditi krediblinim izvorima.

A šta je za tebe kredibilan izvor? Ajd objasni.

Što se tiče oholosti, ponoviću još jednom, niko nije vakcinisan i imun na nju.

Ovdje ne govoirmo o ličnoj oholosti, nego u smislu sektašenja.

I ona se ne mora videti samo u verskim pitanjima.

Pa ovdje je tema to.

Ni jedan od očeva osnivača Trećeg Rima, danas dominantne velesile,

Pa Rusija nije dominantna sila.

nije bio adventista.

Pa šta ako nije?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naravno da pitaš svoje srce da li ti se sviđa ili ne. Bog je u Bibliji dao nauku i pouku, a kome se to ne sviđa onda taj pita svoje srce.

A šta je za tebe kredibilan izvor? Ajd objasni.

Ovdje ne govoirmo o ličnoj oholosti, nego u smislu sektašenja.

Pa ovdje je tema to.

Pa Rusija nije dominantna sila.

Pa šta ako nije?

Rusija? Ko je govorio o Rusiji i njenom snu o tome da bude III Rim. Pravi treći Rim je na reci POTOMAK. Njegovi oci osnivači nisu bili Milerov otpadak. Sve i da su bili Protestanti, nisu bili vaše fele pa da se kitite uspehom UNITED STATES OF AMERICA.

Ovde to nije tema. Nego oholost onih koji slede put đavolovog sina Lutera, Cvinglija, Kalvina.

Baš da vam ne objasnim. Ako ste u prosveti, znate dobro šta je kredibilan izvor.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Rusija? Ko je govorio o Rusiji i njenom snu o tome da bude III Rim.

Pa Rusiju nazivaju treći Rim. :mig:

Pravi treći Rim je na reci POTOMAK. Njegovi oci osnivači nisu bili Milerov otpadak.

A treći Rim je svako ko ima lažnu nauku.

Sve i da su bili Protestanti, nisu bili vaše fele pa da se kitite uspehom UNITED STATES OF AMERICA.

Pa naravno da je to zasluga Boga koji nas je prosvijetlio. Čitaj malo šta kaže markiz La Fajet o tome, iako je katolik.

Ovde to nije tema. Nego oholost onih koji slede put đavolovog sina Lutera, Cvinglija, Kalvina.

I "sluge" đavolove dale tako dobar rod, šta je tek sa onima koji nisu dali rod. čiji su oni sluge?

Baš da vam ne objasnim. Ako ste u prosveti, znate dobro šta je kredibilan izvor.

Pa ja znam, ali ti očigledno da ne znaš. Kao nećeš da kažeš. Meni je baš nekako i posao da znam izvore.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Protestanti nisu nastali u Americi, vec u Evropi.
U Ameriku su prebegli zbog vekovnog progonstva od strane Rimokatolicizma, i tamo pronasli slobodu koju im je zagarantovao Americki ustav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne postoji apostolsko nasleđe, jer apostoli govore o otpadu unutar crkve pokrenut od tih navodnih naslednika.

Postoji "doktrinarno nasledje" i "doktrinarni kontinuitet"!

Vi tvrdite da ste 2000 godina bili crkva u pustinji, a doktrinarni kontinuitet niste odrzali, i ne mozete dokazati "jedinstvenu doktrinu" tokom celog tog perioda. A crkva bez doktrine NE POSTOJI!

Dakle,vi niste Bozja crkva!

Mi smo ti koji smo odrzali , kako doktrinarni tako i apostolski kontinuitet, a pod apostolskim mislim na poreklo!

Protestanti nisu nastali u Americi, vec u Evropi.
U Ameriku su prebegli zbog vekovnog progonstva od strane Rimokatolicizma, i tamo pronasli slobodu koju im je zagarantovao Americki ustav.
A gde je toj "crkvi u pustinji" jedinstvena dogma? Zar Bozja crkva nema jedinstvenu dogmu?

ZNACI NISTE BOZJA CRKVA!!!

Poslednja izmena:
Natrag