- Ellen White je prvu viziju imala nedugo posle 1844 godine o putovanju Adventista u nebeski grad, i ona to svedoči u svojim recima iz 1 sveske svedocanstava za crkvu u kojoj je sadržana njena autobiografija: "Nedugo posle isteka vremena u 1844 godini bila mi je data prva vizija"
1846 godine je imala prvu viziju o Suboti, a 1847 drugu.
Dva meseca nakon velikog razočarenja1844 ( u Decembru ), Ellen White je Bog pozvao u službu.
"Dva meseca posle velikog razocarenja, u listopadau 1844 godine..Duh proroštva je izabrao za svoje oruđe sestru Ellen Gould Harmon ( kasnije White )"
1849 godine je imala viziju o Isusovom preseljenju iz prvog odeljka Svetinje i zatvaranju vrata, u drugi odeljak u Svetinju nad Svetinjama i otvaranju vrata, i njegovoj posredničkoj službi u ovom odeljku za svet.
Lakiću, znači veštica počinje 1846 da objavljuje Božje reči?
A 1849 ona je kroz viziju promaje-otvorenih pa zatvprenih i ponovo otvorenih vrata dobila kako se radi o nebeskoj svetinji jel tako,nije to ni od koga drugog čula već jojto Bog objavi?
Lakiću,ti pritužbu možeš podneti Onome koji mi glasom reče ko je autor knjige koju sam čitao a ja Mu verujem.Kad tebi Bog objavi ko sam ja ti to slobodno javno reci a dotle ćuti jer sebi zločiniš,shvataš li? A sad potvrdi ono što te upitah da ne bude posle nisi tako mislio niti rekao.
Poslednja izmena: