Novosti i zanimljivosti iz sveta filma

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ratovi zvezda na koncertnoj turneji

Ratovi zvezda na koncertnoj turneji
25.07.2009. - 13:54

Serija koncerata "Ratovi zvezda", na kojima će nastupati simfonijski orkestar, počeće u Severnoj Americi u oktobru, a svetske turneja planirana je za 2010. godinu, saopštili su organizatori.

luk-skajvoker-x.jpg


Turneja "Ratovi zvezda: Na koncertu" opisana je kao multimedijalni događaj koji sadrži i video materijal iz filmova i koji će pratiti putujuća izložba filmskih kostima i rekvizita, objavljuje časopis Bilbord.
Orkestar će izvoditi muziku koju je Džon Vilijams (John Williams) komponovao za šest filmova serijala "Ratovi zvezda".
"Uzeli smo ključne muzičke teme i napravili montažu koja će pratiti svaku od tema. Na taj način moći ćete da vidite vezu između muzike i kadrova", naveo je reditelj filmova Džordž Lukas (George Lucas) u saopštenju.
Narator dvoipočasovnih koncerata biće glumac Entoni Danijels (Anthony Daniels) koji je u filmovima tumačio robota pod imenom C-3PO.
Prvi od 40 koncerata u Severnoj Americi zakazan je za 1. oktobar u kalifornijskom gradu Anahajmu.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kejti Holms izbegla smrt u poslednjem trenutku

Kejti Holms izbegla smrt u poslednjem trenutku
28.07.2009. 12:16

kejtiAFP-vr.jpg


Glumica Kejti Holms je ostala u šoku, nakon što se automobil u kojem je sedela na filmskom setu zapalio samo par sekundi nakon što je ona izašla iz njega, prenosi "Dejli Mejl".

Tridesetogodišnja glumica je umalo nastradala za vreme snimanja horor filma "Ne plaši se mraka" u Australiji. Akumulator automobila se zadimio i počeo da izbacuje varnice, i samo par sekundi nakon što je glumica izašla iz vozila, akumulator je eksplodirao. Kejti Holms je uzela slobodan dan da bi se smirila i pripremila za nastavak snimanja.
Glumica, njen muž glumac Tom Kruz i njihova ćerka Suri su ranije ovog meseca doputovali u Melburn, gde Kejti snima film zajedno sa glumcem Gaj Pirsom i mladom glumicom Bejli Medison.
Film "Ne plaši se mraka", za koji je scenario napisao Giljermo Del Toro, bi trebalo da se pojavi u bioskopima 2011. godine.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Pohvale za rediteljski debi Vladimira Paskaljevića

Pohvale za rediteljski debi Vladimira Paskaljevića
Magazin „Variety” o filmu „Đavolja varoš”
28.07.2009. 05:00

film-ver.jpg

Presrećan sam, priča Vladimir

Ugledni američki filmski magazin „Variety” ocenio je srpski film „Đavolja varoš” kao snažan debi reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića uz uverenje da će ovo ostvarenje koje je svetsku premijeru imalo 9. jula na festivalu u Karlovim Varima naići na dobar odjek ne samo u Srbiji, već i u stranoj distribuciji.

Magazin „Variety” opisuje Paskaljevićevo ostvarenje kao stilizovanu crnu komediju o životu u savremenom Beogradu koji „satiriše moralnu bedu koja se nadnela nad Srbijom”. Takođe, poredeći filmski debi mladog Paskaljevića sa ostvarenjem „Bure baruta” iz 1998. koji je režirao njegov otac Goran Paskaljević, navodi se da „film, ujedno divlje smešan i zastrašujući, apsurdan i verovatan, predstavlja nemilosrdan ekspoze nacionalnog karaktera”.
„Sa učešćem vrhunskih glumaca koji tumače gradske žitelje, čiji se životi prepliću u toku vrućeg letnjeg dana dok se nacionalne teniske zvezde takmiče na važnom turniru, ovaj vispreno strukturiran film bi trebalo da bude veoma uspešan”, ističe se u tekstu časopisa „Variety”.
- Meni je ova kritika veoma značajna jer je došla kao kruna svega što se dogodilo u Karlovim Varima, naročito kada se ima u vidu da je „Variety” najpoznatiji svetski filmski časopis na koji ne može da utiče nijedna producentska kuća ili distributerska mreža. Takođe, ovaj tekst nam je važan ne samo zbog prestiža, koji je manje bitan, već pre svega kao verbalna podrška za dalju distribuciju filma u inostranstvu. Draža mi je ova kritika nego pet nagrada, jer znam koliko ju je teško dobiti - rekao je za „Blic” Vladimir Paskaljević i dodao da će film biti prikazan na festivalu u Montrealu, kao i na filmskim smotrama u Portugalu, Grčkoj, Indiji...

film-x.jpg


Junaci
U ostvarenju „Đavolja varoš”, koje je u Srbiji premijerno prikazano na nedavno završenom Filmskom festivalu na Paliću, igraju Lazar Ristovski, Nebojša Milovanović, Slavko Štimac, Goran Jevtić, Marija Zeljković, Mina Čolić, Lena Bogdanović, Vlasta Velisavljević, Jana Milić.


Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Takmičare dočekala ćudljiva priroda

Takmičare dočekala ćudljiva priroda
Na Filipinima počelo snimanje druge sezone „Survivora”
28.07.2009. 05:00

Druga sezona rialiti serijala „Survivor” počela je da se snima na Filipinima. Na plažu Gota iskrcala su se 22 takmičara, 11 muškaraca i 11 žena, koji su podeljeni u dva suprotstavljena plemena. Oni će se tokom 52 dana boriti za opstanak u „Survivoru”.

survivor-x.jpg


Takmičari su hrabro kročili u avanturu koja samo podseća na raj - surovi uslovi, nepremostive prepreke i nepoznato okruženje nisu jedine teškoće sa kojima se suočavaju. Igre za opstanak na ostrvu i za nagrade sada su mnogo složenije, a takmičari pokušavaju da se naviknu na ćudi moćne prirode, visoke temperature i iznenadne obilne kiše, jake vetrove, kao i na najraznovrsniji životinjski svet.
- Snimao sam na terenu kada sam osetio snažan ujed na nozi… - priča jedan od snimatelja i dodaje: „Lekari kažu da je reč o jednoj vrsti otrovnog pauka. Na svu sreću, ekipa Hitne pomoći brzo mi je pružila pomoć”.
Zbog mnogih egzotičnih biljaka priroda se čini divnom i pitomom, ali... Nakon par dana boravka članovi organizacije su zadobili opekotine od meduza, ujede stršljena, posekotine, a bilo je i susreta sa manjim ajkulama.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Danijela Štajnfeld junakinja stripa

Danijela Štajnfeld junakinja stripa
29.07.2009. 05:00

Popularna mlada glumica Danijela Štajnfeld pojaviće se u stripu Stiva Ivaniševića „Nestanak civilizacije”. Danijela u stripu glumi devojku Ninu, jedini fotografisan lik koji se kreće kroz svet crtanog stripa.

danijela-x.jpg


Priča stripa započinje na jednom beogradskom splavu gde Nina sa svojim društvom proslavlja rođendan. Zadesi ih oluja, a Nina ostaje sama i shvata da je cela civilizacija nestala sa olujom. Budi se na istom mestu, ali u dalekoj prošlosti - u vreme dinosaurusa i pećinskih ljudi. Ninino poznavanje borilačkih veština i „čudesne sprave” koje je imala kod sebe: upaljač, baterijska lampa i MP4, pomogle su joj da kod domorodaca zadobije strahopoštovanje...
- Nadam se da će strip doživeti uspeh i da ćemo snimati nove epizode. Ovo je bilo jedno novo iskustvo za mene i uživala sam u društvu male ekipe koja je okupljena oko ovog projekta. Jedva če**kam da vidim kako će sve to na kraju izgledati - rekla je Danijela Štajnfeld, koja je po završetku snimanja otputovala za Njujork.
Autori stripa su Ma*rija Ivanišević (fo*tografija), Ognjan Dž*evrnja (grafički dizajn), Aleksandar Dabić (kompjuterska obrada), Marko Glavinić (šminka), Stefan Đaković (organizacija), a scenario potpisuje Stiv Ivanišević.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Nastavak kultne serije „Specijalna redakcija“

Nastavak kultne serije „Specijalna redakcija“
Mile Isakov piše nove epizode serijala
29.07.2009. 05:00

Poznati reditelj Stanko Crnobrnja, koji ovog leta vredno radi na serijalu „Priče sa salaša” koji snima sa kuvarom Mikijem Đuričićem, uskoro planira da počne sa snimanjem nastavka kultne serije „Specijalna redakcija” s kraja osamdesetih, u kojoj su glumili Đorđe Balašević i njegova supruga Olivera.

balasevic-x.jpg


Scenario za seriju je pisao Mile Isakov, koji je kasnije bio direktor Televizije Novi Sad, potom politički aktivan i kao lider Reformista Vojvodine, da bi nekoliko poslednjih godina proveo kao ambasador Srbije u Izraelu.
- Mile Isakov se vratio iz Izraela sa nekoliko gotovih novih epizoda serije „Specijalna redakcija”. Nedavno su na RTS reprizirali stare epizode ove serije i one su imale neverovatan rejting, a potom smo dobili ponudu da radimo nastavak. Kada smo radili osamdesetih ovu seriju, imali smo zaista vrhunsku podelu u kojoj su bili Đole i Olivera Balašević, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Emir Hadžihafizbegović, Mima Karadžić, Mira Banjac i drugi. Sada ću imati malo promenjen kasting, ali ću probati da privolim i neke od pomenutih da ponovo sarađujemo. Nameravamo da počnemo sa radom na ovoj seriji već početkom jeseni - rekao nam je Crnobrnja.

Intervju sa Pamelom
Tokom nedavnog boravka Pamele Anderson u Crnoj Gori, Crnobrnja je uradio intervju sa njom za potrebe crnogorske televizije „Atlas”.
- Pamela je zaista pravi profesionalac. Ona igra na kartu seksi plavuše kada se predstavlja medijima, a privatno je vrlo inteligentna i hrabra žena. Pred kamerama se prosto transformiše u zvezdu Pamelu, za nju je sve u Crnoj Gori seksi, od najobičnijeg drveta pa do skupocenih jahti. Mislim da Crna Gora nije mogla da izabere boljeg promotera od Pamele Anderson - priča Crnobrnja.


Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Katarina zvezda hrvatske sapunice

Katarina zvezda hrvatske sapunice
Naša glumica u Zagrebu snima „Najbolje godine”
29.07.2009. - 05:00

radivojevic-ver.jpg


Naša glumica Katarina Radivojević ovoga leta radi punom parom, te je osim rada na domaćoj seriji „Sva ta ravnica” dobila i glavnu žensku ulogu u visokobudžetnoj hrvatskoj seriji „Najbolje godine”. Katarinin dolazak u Hrvatsku izazvao je veliku pažnju, a tamošnji mediji su je već proglasili naslednicom Ene Begović.

Pored Katarine Radivojević u seriji „Najbolje godine” (u produkciji „Nove TV”) pojavljuje se i veliki broj poznatih hrvatskih glumaca kao što su Janko Popović Volarić, Amar Bukvić, Marija Borić, Biserka Ipša... Radnja serije prati modernu gradsku devojku Lorenu (Katarina Radivojević) koju će na selo dovesti igra vrlo neobičnih i sudbonosnih okolnosti. Lorena dolazi u selo zbog prodaje porodičnog imanja koje je nasledila od majke, međutim, njen plan da kuću proda i zauvek zaboravi svoje skromno poreklo promeniće niz događaja. Zahvaljujući njenoj sklonosti nesporazumima, jedan koban dan biće dovoljan da se Lorena zameri pogrešnoj osobi i da prouzrokuje pravi požar koji joj čak neće biti ni zadnji. Stara porodična kuća i imanje postaće njen novi dom, a maleno selo i njegovi stanovnici njen čitav svet.
Snimanje serije započeto je u ponedeljak ujutru i to na prostoru „Ekosela” na Žumberku, koji je u te svrhe specijalno preuređen, te je sagrađeno šest kuća i crkva kako bi se što bolje dočarao ruralni ambijent. Dramska serija „Najbolje godine” se snima u produkciji „Nove TV” pod rediteljskom palicom Mladena Dizdara, Roberta Orhela, Gorana Rukavine i Kristijana Milića, dok se emitovanje očekuje na jesen.
Emitovanje serije ići će paralelno sa snimanjem, a kraj snimanja predviđen je za februar, do kada će i Katarina ostati u Hrvatskoj.
- Promovišem prirodnost. Smatram kako je lepši prirodan izgled žene. Nemam silikone, ne šminkam se, ne farbam kosu. Ne pijem kravlje mleko i ne jedem crveno meso - istakla je Katarina sve ono po čemu se razlikuje od drugih glumica i šta je zaslužno za njen dobar izgled.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Prvi domaći SF film sa Srbima u svemiru

Prvi domaći SF film sa Srbima u svemiru
30.07.2009. 05:00

Kratki film Nebojše Nenadića „Zvezda Tri”, prvo srpsko ostvarenje čija je radnja smeštena u svemirski brod - sa srpskim junacima, prikazivaće se od danas u beogradskom bioskopu „Balkan”.

film-x.jpg


„Zvezda Tri” govori o nevoljama posade broda „Stefan Dečanski”, poslatog 2309. da uništi zvezdu koja je „prema proročanstvu Mitra Tarabića uzrok vekovnih nedaća srpskog naroda”, navodi se na špici ovog filma s kojim je Nenadić, student druge godine režije, nedavno polagao ispit na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Brod je napravljen od starih letelica strane proizvodnje; stalno se kvari i pravi probleme, pa tako centralni kompjuter govori isključivo ruski jezik, a prevod obezbeđuje robot američke proizvodnje, pošto kapetan - inače rusofil - taj jezik ne govori.
Film traje 15 minuta i u „Balkanu” će se davati nedelju dana, u terminu od 20 sati, a ulaz na projekcije je besplatan. Inače, reditelj Nenadić (29), koji živi u Pančevu, poznat je po dugometražnom igranom filmu „Čudovište iz Tamiša” (2006). „Zvezdu Tri” je producirao Branimir Stojadinović iz „15 Minutes Pictures”, a prema Nenadićevim rečima, film je koštao „oko 300.000 dinara” (malo više od 3.000 evra).
- Sve u tim scenama je urađeno pomoću kompjuterski generisane animacije. Montažer i ja smo zajedno uradili ceo 3D i sami smo dizajnirali letelice - priča Nenadić, koji je i autor muzike u filmu, koja koristi motive „Marša na Drinu”.
Enterijer broda, sa tri prostorije u prirodnoj veličini, osmislile su i napravile Ivana Lovre i Bojana Nikolić, studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti, a za kostime je bila zadužena Senka Radivojević. Kapetana igra student FDU Mateja Popović, brodsku tehničarku Nina Lazarević, dok je ulogu robota dobio Vladimir Tešović, poznat po ulozi posednutog učenika Stanislava u filmu „Šejtanov ratnik”.
Nenadić je napomenuo i da film treba smatrati nekom vrstom pilot-epizode za buduću TV seriju.
- Hoćemo da napravimo dobar sitkom. I ovo u suštini nije pilot, već promotivni materijal, jer smo posle snimanja rasturili scenografiju, pa ćemo ponovo morati da je pravimo. Posao se nastavlja, a za to vreme „Zvezda Tri” će da obilazi festivale - dodao je Nenadić.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Marija Karan u filmu „Crusades“

Marija Karan u filmu „Crusades“
Srpska glumica igra sa Džejmsom Frejnom
30.07.2009. 05:00

Mlada srpska glumica Marija Karan već nekoliko godina živi u Londonu i sve češće dobija uloge u zanimljivim projektima od kojih je najsvežija uloga u televizijskom filmu „Crusades” pored poznatog britanskog glumca Džejmsa Frejna.

karan-x.jpg


„Crusades” je ra*đen po scenariju poznatog britanskog pisca naučne fantastike Endija Brigsa, dok je režija poverena Lorencu Senatoreu, koji je sarađivao na filmu „War Inc.”, u kome jednu od glavnih uloga tumači još jedan domaći glumac Sergej Trifunović.
Film, koji će najverovatnije biti prikazan na nekoj britanskoj televiziji, žanrovska je mešavina fantazije, horora i naučne fantastike, a trenutno je u postprodukciji. Marija je dobila priliku da glumi pored istaknutog britanskog glumca mlađe generacije Džejmsa Frejna, koji se proslavio u hit seriji „Tjudorovi”, u kojoj je oživeo poznatu figuru iz britanske istorije - Tomasa Kromvela.

karan-x2.jpg


Inače, Marija Karan je pre par godina otišla u Englesku u jednu poznatu glumačku školu, ali su producenti ubrzo primetili njen talenat, a uloge su stizale jedna za drugom. Zajedno sa kolegom iz Srbije Draganom Mićanovićem dobila je ulogu u Bi-Bi-Sijevoj najpopularnijoj seriji „Casualty”, u kojoj su tumačili bračni par. Međutim, Mariju tek očekuju veliki izazovi i uspesi budući da je nedavno dobila ulogu u filmu „11 minuta”, rađenoj po istoimenoj knjizi Paula Koelja, u kojoj će joj jedan od partnera biti čuveni holivudski glumac Miki Rork.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Bojana glumila ćerku Mela Gibsona

Bojana glumila ćerku Mela Gibsona
U Bostonu snimljen film „Edge of Darkness”
31.07.2009. - 05:00

bojana-ver.jpg


Bojana Novaković, mlada glumica srpskog porekla koja sigurnim koracima grabi ka uspešnoj karijeri u Holivudu, nedavno je završila snimanje filma „Edge of Darkness” u kome glumi pored čuvenog Mela Gibsona. Ovaj triler sa elementima drame režirao je Martin Kembel poznat i kao reditelj „Casino Royal” iz serijala o Džejmsu Bondu, a pored Bojane i Mela Gibsona u filmu glumi i Rej Vinston, Deni Hjuston, Šon Roberts...

Američka premijera „Edge of Darkness” zakazana je za 29. januar 2010. godine, a radnja filma prati detektiva odeljenja za krvne delikte Tomasa Krejvena, koga igra Gibson, koji istražuje čudne okolnosti pod kojima je ubijena njegova ćerka Ema koju igra Bojana Novaković.
- U filmu igram lik ćerke Mela Gibsona koji glumi policajca čija je ćerka ubijena. On misli da su mu ćerku ubili zbog neke osvete i kreće da istražuje ubistvo. Tokom istrage saznaje još neke detalje o svojoj ćerki - izjavila je Bojana za „Blic”.
Partner naše mlade glumice je slavni Mel Gibson.
- Moj lik Tomas Krejven je iskusan detektiv, ali pomalo uplašen. On je kroz gotovo ceo film u stanju šoka zbog ogromne traume koju doživljava na početku - objašnjava Gibson.

bojana-x.jpg


Samo snimanje filma potrajalo je skoro godinu dana, budući da je započeto u avgustu prošle godine, a za lokaciju je izabran Boston. Zanimljivo je da je uloga detektiva Krejvena prva za Gibsona na velikom ekranu posle pauze od pet godina, jer je svoj poslednji film „The Singing Detective” snimio 2003. S druge strane, mlada i talentovana Bojana Novaković bila je veoma vredna, te su se za nju filmska snimanja ređala jedno za drugim. Bojana je pored filmova „Seven Pounds”, u kome joj je partner Vil Smit, zatim „Edge of Darkness” i „2012” gde igra pored Džona Kjuzaka, Amande Pit i Denija Glovera, stigla da prihvati uloge i u dva domaća filma. Naime, 2006. Bojana je glumila u filmu Gorana Paskaljevića „Optimisti”, kao i u filmu Stevana Filipovića „Šišanje” koji je trenutno u postprodukciji.

Život u Australiji
Bojana Novaković rođena je 1981. godine u Srbiji, ali se sa roditeljima preselila u Australiju kada joj je bilo sedam godina. Rano je počela da se bavi glumom, a sa 15 godina je već dobila ulogu u prvom filmu „Blackrock”. Aktivna je i kao pozorišna i kao filmska glumica, a 2003 godine dobila je nagradu Australijskog filmskog instituta za ulogu u mini seriji „Making Time” za najbolju TV glumicu.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top