Novosti i zanimljivosti iz sveta filma

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.629
Oskar 2017: Za najboljeg glumca i glumicu - ista osoba
Prvi put u istoriji dodele nagrada Akademije za film i nauku, u kategoriji za najbolju žensku i mušku ulogu nominovana je ista osoba.

Izvor:B92
1043210340584c2b9a2cdfa203178276_v4_big.jpg

Foto: Screenshot
Reč je o transfluidnoj zvezdi Keli Mantl koja glumi u indi filmu “Confessions of a Womanizer”, piše Independent.

Mantl, koja je rođena kao muškarac, počela je da se bavi glumom 90-ih godina.

U filmu koji joj je doneo dve nominacije tumači ulogu prostitutke koja pomaže svom prijatelju Ričiju da zaleči rane koje mu je naneo njegov promiskuitetni način života.

Celokupna lista nominovanih glumaca u pojedinačnim kategorijama biće objavljena 24 januara.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.629
Mediji: Keri Fišer kritično, imala srčani udar
Američka glumica Keri Fišer, najpoznatija po ulozi princeze Leje u „Ratovima zvezda“ u kritičnom je stanju posle srčanog udara, prenose svetski mediji.

Izvor: B92

Foto: Screenshot

Kako navode, Fišerova je srčani udar pretrpela na letu od Londona do Los Anđelesa, 15 minuta pre sletanja aviona. U Londonu je bila na turneji povodom promocije njene nove knjige.

BBC ističe da su joj putnici pružili prvu pomoć i da je glumica hitno odvedena u bolnicu čim je avion sleteo.

Iz policije navode za NBC da njeno stanje „nije dobro“.

Njen kolega Piter Mejhju, koji je u filmovima igrao Čubaku, tvitovao je da su „misli i molitve uz omiljenu princezu svih“.

Mark Hamil, u "Ratovima zvezda" njen brat Luk Skajvoker, je takođe na Tviteru poslao poruku podrške:

"Kao da 2016. ne može da bude gora... Šaljemo našu ljubav Keri Fišer".


Keri Fišer glumila je u originalnoj trilogiji „Ratovi zvezda“, a pojavila se i sedmom delu „Buđenje sile“ iz prošle godine. Takođe, lik princeze Leje, ali urađen kompjuterskom animacijom, pojavio se i u novom filmu iz univerzuma "Ratova zvezda" - "Rogue One" - koji je trenutno u bioskopima.

Pojavljivala se i u filmovima "Braća Bluz" iz 1980. i "Kada je Hari sreo Sali" iz 1989. godine.

Njenu karijeru posle "Ratova zvezda" obeležili su problemi sa narkoticima o kojima je tokom života otvoreno govorila.

Napisala je četiri romana i tri knjige memoara, a u poslednjoj je otkrila da su ona i Harison Ford tokom snimanja „Ratova zvezda“ imali aferu. Ona je tada imala 19 godina, a on 33.

Rođena je 21. oktobra 1956. godine, ćerka je pevača Edija Fišera i glumice Debi Rejnolds.

Vest o tome da je Keri Fišer imala srčani udar izazvala je veliku buru na društvenim mrežama, a fanovi "Ratova zvezda" joj poručuju uglavnom istu stvar: May the Force be with you.

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
OMILJENI ČETVERAC PONOVO NA VELIKOM PLATNU Snima se treći deo filma "Seks i grad"

BlicOnline

Iako su prva dva dela filma "Seks i grad" doživela ogroman komercijalni uspeh ali debakl kod kritike, čini se da producenti još uvek nisu spremni da odustanu od ideje da snime još jedan nastavak.


AZcktkqTURBXy8zMTczMjlmOTA0NDEwMzliNzBmYmIyNTE4ZjFlMDIyMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: Profimedia Kadar iz filma "Seks i grad"

Naime, kako piše "Radar Online" četiri glavne protagonistkinje filma potpisale su ugovor o snimanju trećeg nastavka.

- Sara Džesika Parker, Kim Katral, Sintija Nikson i Kristin Dejvis su potpisale ugovore i dogovor je da snime još jedan nastavak. Scenario im se veoma dopao, ali je jedino Parkerova imala nekoliko zamerki, zbog čega je tražila od scenarista da odustanu od ideje da akcenat bude na starenju glavnih junakinja- rekao je izvor za "Radar Online".

- Cela ekipa je veoma srećna što će ponovo da ožive omiljeni ženski likovi, a snimanje će početi na leto iduće godine - rekao je izvor.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Mel Gibson dobio nagradu za najboljeg reditelja godine
Ovo je velika godina za Mela Gibsona. U velikom stilu vratio se na velika vrata u Holivud, koji mu nije bio naklonjen proteklih godina, zbog njegovih ispada i nedoličnog ponašanja, kao i izjava koje su raznoliko tumačene, ali uglavnom negativno.

Izvor: B92
13658919895868d0a53c556417429993_v4_big.jpg

Foto: Tanjug / Claudio Onorati/ANSA via AP
Ipak, “Hacksaw Ridge” je film kojim je Gibson uspeo da kaže kako je vreme da se prošlost ostavi u prošlosti i ponovo da šansa ovom kreativnom velikanu.

Kapri Holivud međunarodni filmski festival dodelio je ovo veliko priznanje oskarovcu, a u njegovo ime nagradu je primio producent filma “Hacksaw Ridge”, Bil Mekanik, koji je, ujedno, dobio nagradu za producenta godine.

Festival se održava na italijanskom ostrvu u blizini Napulja.

“Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film”, rekao je Mekanik.

“Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam mislio da je on savršen za ovaj film, ali on je prihvatio režiju tek nakon mog trećeg zahteva! Napraviti ovaj film bilo je veoma važno. Kao što reče izraelska pevačica Noa, predsednica ovogodišnjeg izdanja festivala, ‘Umetnost je važnija više nego ikada, sada, u ovom ludom svetu kojim vlada netolerancija’. U ovom filmu postoje vrednosti otvorenog uma, koje često fale holivudskim filmovima”.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Premijera filma "Trainspotting 2" 22. januara u Edinburgu

Izvor: rtv.rs


Film "Trainspotting 2" imaće svetsku premijeru 22. januara u Edinburgu, u kome se i odigrava radnja, a u susret tome prvi "Trainspotting" Denija Bojla biće na repertoaru bioskopa širom Velike Britanije samo 17. januara.

"Trainspotting 2" okuplja originalnu glumačku postavu iz 1996. godine, uključujući Juana Mekgregora i Roberta Karlajla, koji su se ponovo udružili sa rediteljem Denijem Bojlom.

trainspotting-2-jpg_660x330.jpg

Ilustracija: youtubescreenshoot/JoBlo Movie Trailers
Film stiže u britanske bioskope 27. januara, a u američke 3. februara.

Autor knjige "Trainspotting" Irvin Velš je za magazin NME nedavno rekao da je Bojl uspeo da preuzme najdinamičnije elemente iz njegovog izdanja, kao i iz nastavka na kome se većim delom film i bazira, ali da to predstavi na savremen način.

"Na neki način mi se čini da je film bolji. Ti likovi su postali ikonični i mislim da će ovaj film dodatno učvrstiti njihov status", dodao je Velš.

On je ranije otkrio da će u novom filmu njegovi voljeni junaci "na vrlo inovativan način" ući u svet pornografije.

"Kažem vam, ovaj film će biti vrlo emotivan zato što vam na neki način poručuje da mislite na sebe. Pomislićete: Šta sam to uradio sa svojim životom?", rekao je za NME Robert Karlajl.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Evo kako će se zvati novi film "Ratova zvezda"
Naziv novog filma u serijalu Ratovi zvezda obelodanjen je danas kao "Ratovi zvezda: Poslednji Džedaj" (Star Wars: The Last Jedi), a film će izaći u bioskope 15. decembra, saopštio je Lukas film.

IZVOR: BETA

166181374458865293d809c943797179_v4_big.jpg

Foto: Screenshot
Spekulacije o tome ko je zapravo poslednji Džedaj odmah su počele da kruže po društvenim mrežama. Da li je to Luk Skajvoker koga je igrao Mark Hamil, ili Rej (Dejzi Ridli) a neki su primetili da bi Džedaj, zbog načina kako se piše na engleskom, mogao da bude jednina i množina, te bi moglo da se odnosi na više osoba.

Pisac i reditelj Rajan Džonson ranije je rekao da će Epizoda VIII početi tačno tamo gde je završena Epizoda VII "Buđenje sile".

Film "Ratovi zvezda: Budjenje sile" koji je izašao krajem 2015. godine zaradio je više od dve milijarde dolara na svetskom nivou, prema specijalizovanom veb-sajtu boxofficemojo.com.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Preminuo glumac Džon Hert, zvezda filma "Čovek slon"
Britanski glumac Džon Hert, koji se proslavio ulogama u "Osmom putniku" i "Čoveku slonu", umro je u 78. godini, javili su danas britanski mediji.

Izvor: Beta
682787793588c53e0f11f1263320470_v4_big.jpg

Foto: GettyImages
Hert je umro od raka pankreasa, rekao je predstavnik za medije glumca koji je pre dve godine izjavio da mu je bolest otkrivena u ranoj fazi.

Džon Hert se zalagao za nezavisne filmove, bio je dobitnik ;nagrade za izuzetan doprinos filmu Britanske akademije i dva puta je nominovan za Oskara - za filmove "Ponoćni ekspres" (1978) Alena Parkera i "Čovek slon" (1989) Dejvida Linča.

Glumio je i u dva filma sage o čarobnjaku Hariju Poteru i u filmu "V za Vendetu".

Počasna ;titula britanske kraljice Elizabete Druge dodeljena mu je 2014. godine.


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Nedelja kineskog filma u Etnografskom muzeju u Beogradu
U beogradskom Etnografskom muzeju od 30. januara do 3. februara biće nedelja kineskog filma.

Izvor: Beta
Publika će u terminima od 19 časova imati priliku da vidi pet filmskih ostvarenja uglavnom dramskog žanra, različitih tematika.

Program:
421753860588b16b6e4faf111285107_v4_big.jpg

Foto: Screenshot
Gospodari rata 投名状 (2007)

Herojska priča o tri pobratima i njihovoj borbi u vrtlogu nemira i rata. Film prikazuje ubistvo generala Ma i borbu za prevlast…

Žanr: akcija, drama

Titl: srpski

30. januar 2017. u 19 časova

------------------------------------------------------------------

Prelazak 太平轮(2014)

Tokom kineske revolucije 1949. godine, tri para beže iz Kine na ostrvo Tajvan. Priča se plete na događaju potapanja parobroda „Tajping“, koji je doveo do smrti više od 1500 putnika i članova posade…

Žanr: Drama

Titl: srpski

31. januar 2017. u 19 časova

------------------------------------------------------------------

Žrtva 赵氏孤儿 (2010)

Da bi sačuvao jedinog naslednika porodice Džao, čiji je klan masakrirao zli ministar, doktor žrtvuje svog sina. Kada dete poraste doktor smišlja osvetu…

Žanr: istorijska drama

Titl: srpski

1. februar 2017. u 19 časova

------------------------------------------------------------------------

Zlatna era 黄金时代 (2014)

Životna priča Sijao Hung, jedne od najpoznatijih kineskih esejista i pisaca. Ona se tokom tridesetih godina istakla svojim naprednim stavovima i pogledima, koji su puno uticali na kinesku književnu misao…

Žanr: biografska drama

Titl: engleski

2. februar 2017. u 19 časova

-------------------------------------------------------------------------

Jednostavan život 桃姐(2011)

Nakon što je doživela moždani udar, stara kućna pomoćnica odlučuje da napusti svoj posao i mladića kojeg je odgajila i da se preseli u dom za stara lica. Priča govori o iskrenoj posvećenosti i poštovanju…

Žanr: drama

Titl: srpski
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Antonio Banderas doživeo infarkt?
Španski glumac Antonio Banderas hitno je odvezen u bolnicu zbog srčanih problema.

Izvor: B92
1070785575588ef4fa0c691037153211_v4_big.jpg

Foto: Gettyimages
Prema pisanju portala “San”, 56-godišnjem glumcu je pozlilo u četvrtak, za vreme vežbanja, kada je osetio “užasan bol u grudima”.

Banderas je ubrzo prebačen u Bolnicu Svetog Petra u Čertsiju u Engleskoj. Tamo je ostao na posmatranju, a pušten je kada je ustanovljeno da je kriza prošla.

Banderas je za “San” potvrdio da mu je pozlilo i dodao da se zahvaljuje medicinskom osoblju na brzoj reakciji.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sećate li se filma "Sjaj"? Životna priča junaka kog je igrao Džefri Raš pred beogradskom publikom

Projekcijom filma "Putovanje sa Dejvidom Helfgotom" Kozime Lange, večeras (20) u Sava centru počinje 13. izdanje Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih".

m9oyug.jpg


To je film o pijanisti Dejvidu Helfgotu čija je životna priča 1996. pretočena u Oskarom nagrađeni igrani film "Sjaj" sa Džefrijem Rašom u glavnoj ulozi. "Putovanje sa Dejvidom" je prvi dokumentarac o ovom vanserijskom pijanisti, vunderkindu kome je, kako je na početku delovalo, karijera bila okončana zbog drastičnog nervnog sloma. Međutim, zahvaljujući isceljujućoj snazi muzike i njegovoj velikoj ljubavi prema supruzi Džilijen, Dejvid je pronašao put natrag u normalan život i na koncertni podijum.


Selektor festivala, Tue Stin Miler, kaže za "Blic" da je poruka ovog filma: "Ne zaboravite da čvrsto grlite ljude", kao što to Dejvid često čini.

Miler nam je otkrio i da je ovogodišnji program "7 veličanstvenih" fokusiran na vizuelno atraktivnim ostvarenjima a da je sveobuhvatni lajt motiv omaž ljudskoj kreativnosti, na čelu sa filmom koji će biti prikazan večeras na otvaranju.

- Reč je o fenomenalnom čoveku koji je malo mentalno poremećen, ako tako možemo reći, ali je genije kada sedne za klavir - kaže Miler.


U narednih šest dana na programu su i filmovi "Austerlic" (2.2) Sergeja Loznice o koncentracionim logorima kao turističkim atrakcijama, "Izgaranje" (3.2) Žeroma le Mera koje odvodi gledaoce u hirurške dvorane, nemi "Homo Sapiens" (4.2) Nikolausa Gejrhaltera sa prizorima napuštenih ljudskih tvorevina, "Normalni autistični film" (5.2) Miroslava Janeka o neuklopljenoj i različitoj deci, "Žena i glečer" (6.2) Audriusa Stonisa koji nas odvodi u nepristupačne visove planine Tjen Šan na kinesko-kazahstanskoj granici i "In loco parentis" (7.2) Niase Ni Kinon i Dejvida Rejna, posmatrački dokumentarac koji prati godinu dana u životima dvoje inspirativnih učitelja u jedinoj osnovnoj školi sa internatom u Irskoj.

Ulaznice za festival su 400 dinara.

(Blic Online)
 
Natrag
Top