Novosti i događaji iz sveta muzike

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Whitesnake & Judas Priest: U Areni - 1. jula

Whitesnake & Judas Priest: U Areni - 1. jula

1.jpg

Legendarni britanski bendovi su na svojim sajtovima objavili da će nastupiti zajedno u Beogradu - prvi u okviru koncertne promocije svog novog albuma "Forevermore" koji izlazi u martu ove godine, drugi da bi se oprostili od publike nakon 40 godina postojanja

Koncert u Areni će biti treći dolazak legendarnog Dejvida Koverdejla u Beograd. Koverdejl je 1978. godine nastupio u Beogradu sa bendom Deep Purple, a sa bendom Whitesnake je održao koncert na Tašmajdanu 2006. godine.

I hevi metalci iz Birmingema Judas Priest uvrstili su Srbiju među mesta koja će posetiti tokom svoje oproštajne turneje.

2.jpg

Opraštaju se od živih svirki nakon 40 godina, i to turnejom prikladnog naziva "Epitaph". Na zvaničnom sajtu benda piše da će u Beogradu svirati takođe 1. jula ove godine.
Beogradska arena je saopštila da će Judas Priest nastupiti zajedno sa Whitesnake, a da će bendovi na sceni biti najmanje četiri sata. Koncert će sigurno otvoriti jedna ili možda i dve grupe iz regiona čija imena će biti dopunski objavljena.
- Posle 40 godina divljanja po svetu, i širenja naše posebne muzike na sve četiri strane sveta, planiramo da se uputimo na finalni put, piše na sajtu Judas Priest.

Judas Priest je nastao 1969. godine u Birmingemu, i objavio je 16 studijskih albuma. Za sada, turneja obuhvata nastupe na festivalima u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji, a uskoro će biti objavljen i ostatak liste datuma i gradova koje će Judas Priest posetiti.
Cene ulaznica kao i datum puštanja u prodaju za hevi metal spektakl godine će biti objavljene uskoro!

Whitesnake potvrdio datum izlaska i pesme "Forevermorea"
"Forevermore", dvanaesti album Whitesnakea, biće objavljen 25. marta za Frontier Records, a na njemu će se naći čak trinaest pesama.
Produkciju i miks potpisuju pevač David Coverdale, gitarista Doug Aldrich, te Michael McIntyre u Snakebyte i Grumblenott Studios & Villas u Lake Tahoe, Nevada, te u Casa Dala, Sherman Oaks, Kalifornija.

Najavni singl/video spot "Love Will Set You Free" izaći će 21. februara, ali isključivo u digitalnom formatu.
"Forevermore" će tokom leta u Engleskoj izaći u posebnoj "Snake Pack" ediciji, koja će sadržavati booklet/magazin od 132 stranice, A1 poster, bedž, ekskluzivni cover art i dve bonus live pesme, "Slide It In" i "Cheap An' Nasty", s "Live At Donington 1990".

Za nas ostale 'smrtnike' album će biti dostupan u standardnom izdanju, na vinilu sa duplim omotom, te u specijalnoj ediciji, za koju će detalji biti objavljeni uskoro.

Izvor: Rizingerium

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Tap 011 u Areni

Tap 011 u Areni

1. april - Beogradska arena​

v201099p0.jpg

Pop grupa iz devedesetih nastupiće 1. aprila u Beogradskoj areni, u svom originalnom, petočlnom sastavu.

Finalistkinja Survivora Goca Tržan i jedan od najboljih vokala na našim prostorima Ivana Peters ponovo će zapevati "Bundu", "Okreni broj 95", "Gaće" i druge hitove Tap 011.

Dve pevačice ponovo će se na sceni naći sa Milanom Bojanićem, Đorđem Pajovićem i Petrom Stuparom, koji su činili muški deo "Tapovaca".

"Ovo će za nas biti povratak u detinjstvo", rekli su članovi grupe na konferenciji u Areni. Koncert će biti održan pod sloganom "Taprililili".

Grupa oformljena 1992. pod imenom Tapiri proslavila se sredinom devedesetih albumima "Novi svet" i "Gaće". Nakon veoma uspešne karijere, Goca i Ivana napustile su grupu, došle su dve nove pevačice, ali Tap 011 se ipak ugasio.

mondo

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ponovno okupljanje je bila greška, kaže Duff McKagan

Duff McKаgаn je zažalio zbog nekoliko stvari u prethodnoj godini. Ujedinjenje na sceni sa Axl Roseom je definitivno jedna od njih.

duff-mckagan.jpg

"Skoro da sam zažalio što sam se popeo na binu", rekаo je basista Velvet Revolvera Rock News Desku, dodavši da je improvizovani nastup u Londonu sa ko-osnivačem GnR bilа greškа, jer je to podgrejalo nade fanovima u okupljanje prvobitne postave.

Nа ličnom nivou, McKаgаn je rekаo da je srećаn što je nаleteo na Axla s obzirom da su odseli u istom hotelu. "Govorili smo o tome da ponovo budemo u kontaktu". "To je naša privаtnа stvаr i drago mi je što smo o tome pričali."

Što se tiče nastupa sa Axlom i sadanjom postavom Gunsa, McKаgаn krivi svoju lošu procenu koja je bila posledica uticaja umora i energetskog pića rekavši da se jedva seća vožnje ka O2 Areni u oktobru prošle godine .

"Bilo je kаo, 'Trebalo bi dа sada da budem u krevetu jer imаm sаstаnаk ujutru. Štа jа rаdim ovde. Ondа odjednom bаs mi je u rukаmа."

Od tog za sve iznenаđujućeg nastupa, McKаgаn kаže, dа su on i drugi bivši člаnovi benda preplаvljeni pitаnjima o okupljanju prvobitne postave, аli naglašava dа se to nikаdа neće desiti.

(spinner.com)

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Dipeš Mod objavljuju kompilaciju remiksa

Dipeš Mod objavljuju kompilaciju remiksa

Beta

dipes%20mod%20osmeh.jpg

LONDON, 28. marta 2011. (Beta) - Engleski bend "Dipeš Mod" objaviće u junu novu kompilaciju remiksa svojih hitova, prenosi Nju mjuzikal ekspres.

Album "Remixes 2: 81-11", koji će u prodavnice stići 6. juna, uslediće posle kompilacije "Remixes 81-04", objavljene 2004.

Nova kompilacija moći će da se kupi kao jedan ili trostruki disk. Prvu verziju činiće 13 pesama, uključujući numere "Dream On", "Personal Jesus" i "Suffer Well", dok će se na trostrukom disku nalaziti 37 pesama.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Beastie Boys: "Malo buke" za komitet...

Beastie Boys: "Malo buke" za komitet...

Poslušajte najavu za prvi singl sa dugoočekivanog albuma "Hot Sauce Committe Pt2"

v201659p0.jpg

Legendarni hiphop trio Beastie Boys uskoro objavljuje "drugi deo" albuma koji još nisu izdali - "Hot Sauce Committe".

Najavni singl zove se "Make some noise".

Bendu Beastie Boys je ovo prvi album nakon četvorogodišnje pauze, a u prodaji će biti od 3. maja.

(MONDO)

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Otac i ćerka snimaju duet

Otac i ćerka snimaju duet

Ćerka poznatog muzičara Stivena Tajlera, Liv, planira da snimi duet sa ocem. Iako su mogli da se late tog posla odavno, tandem Tajler je pevao zajedno samo u porodičnom okruženju.​

RTS

140791_stevenlivtyler2_f.jpg
Liv i Stven Tajler: Novi porodični muzički tandem​

Holivudska glumica Liv Tajler izjavila je da bi volela da snimi duet s ocem, vođom "Aerosmita" Stivenom Tajlerom, preneo je sajt Didžital spaj (Digital spy).

Liv Tajler je navela da su je glumačke obaveze sprečavale da se posveti muzičkoj saradnji s ocem, ali je izrazila nadu da će do dueta ipak doći u bliskoj budućnosti.
"Stalno pevamo zajedno. Uvek pričamo o tome da snimimo nešto zajedno", ispričala je lepa Liv.

"Ponekad kad je u studiju, on mi kaže 'Dođi da pevaš prateće vokale ili pevaj sa mnom'. Ali ja sam često na nekom drugom mestu i zbog naših obaveza teško možemo da se uskladimo i sastanemo", rekla je glumica.

Liv Tajler je igrala u filmovima Armagedon, Dr T. i njegove žene, Ukradena lepota i u serijalu Gospodar prstenova.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dave Grohl: Rokenrol nije mrtav

Vođa rok sastava Foo Fighters Dave Grohl, izjavio je da rok muzika nikada neće izgubiti naklonost pravih ljubitelja tog žanra.

9774064434d9433a35d89b317640408_orig.jpg

Grohl je ocenio da će rok muzika uvek biti "ključni vid umetničkog izraza" i dodao da iako rokenrol nije na prvom mestu komercijalnih lista, to ne znači i da je nestao.

"Rok nije mrtav. Sve što ja znam jeste šta rokenrol za mene predstavlja. To je ona stvar ispunjena životom koju možete da uočite u nečijim očima", rekao je Grohl koji je i član rok grupe Them Crooked Vultures.

Novi album grupe Foo Fighters, "Wasting Light", stići će u prodaju 12. aprila.

(b92.net)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Muzika spaja, politika deli

INTERVJU: Pol van Dajk

Muzika spaja, politika deli

Čuo sam da su ljudi u Srbiji koji vole elektronsku muziku otvorenog srca i da s uzbuđenjem očekuju da čuju nešto novo, a to je baš publika kakvu volim

Paul-van-Dyk.jpg

Nezavisno od toga u kog boga veruju i koje im je boje koža, elektronska dens muzika ljude okuplja na pozitivan način i zato može da bude političko i diplomatsko oruđe, kaže Pol van Dajk (39), nemački di-džej i producent, koji 2. aprila prvi put nastupa u Beogradu u Belekspo centru.
Rođen je i odrastao iza gvozdene zavese. Kada je Berlinski zid pao, preselio se u zapadni deo grada, počeo da svira u najpopularnijim tehno klubovima i za nekoliko godina stekao svetsku slavu. Izdao je šest studijskih albuma i dva puta bio prvi na listi britanskog magazina „Di-džej“, 2005. i 2006.
Poznat je i po političkom i humanitarnom angažmanu. Javno je govorio protiv rata u Iraku i Avganistanu i jedini je neamerikanac koji je učestvovao u kampanji „Rock The Vote“, smišljenoj da animira mlade u SAD da glasaju.
Takođe je jedan od najzaposlenijih di-džejeva. U Beograd dolazi iz Skoplja, a do kraja aprila nastupaće u Kanadi, SAD i Brazilu – na tri kontinenta za manje od mesec dana.

Šta je sa najavljenim novim albumom „Evolušn“? Kad izlazi i kakav zvuk donosi?

Izlazi krajem leta. Uporedo s njim radim veliku turneju po celom svetu. Zvuk je dalji logičan napredak u odnosu na moju dosadašnju muziku.

Važite za pionira trans muzike, ali ne volite da se vaša muzika opisuje kao trans. Zašto?

Ne smeta mi kada ljudi za moju muziku kažu da je trans, ali ona to zapravo nije. To je elektronska muzika, jer kad slušate ono što produciram i izvodim na nastupima, to je kombinacija najrazličitijih elemenata elektronske muzike. Nešto ljudi zovu tehno, nešto haus, nešto trans i svi imaju različite definicije gde prestaje jedno, a počinje drugo.

Poznati ste po snažnim političkim stavovima. Verujete da elektronska dens muzika može da bude političko i diplomatsko oruđe. Na koji način?

Svirao sam u Izraelu i u Libanu. Imam prijatelje u Tel Avivu i Bejrutu. Oni obično ne bi imali prilike da se sretnu. Iz Tel Aviva ne možete putovati u Bejrut ni obrnuto. Tamo je politički status kvo. Ali sreli su se na Ibici. Ova muzika ih je spojila. Svi smo ljudska bića. Neko živi na severu, neko na jugu, ali svi želimo da živimo zdravim životom, da nam se deca obrazuju, da vlada mir.

Dobro su vam poznati problemi s kojima se suočava svet. Da li znate nešto o političkoj i socijalnoj situaciji u Srbiji?

Ne mnogo. Ali generalno znam za probleme koji su proistekli iz raspada Jugoslavije i poslednjih ratova.

A poznajete li klupsku scenu i naše di-džejeve?

Slušao sam dosta o elektronskoj muzičkoj sceni u Srbiji. Svi su mi rekli da su ljudi koji vole elektronsku muziku u vašoj zemlji veoma otvorenog srca, da s uzbuđenjem čekaju da čuju novu muziku, ne samo velike hitove sa radija, a to je baš publika pred kakvom volim da nastupam.

Napravili ste numeru „The Other Side” kao odgovor na katastrofalni cunami koji je 2004. pogodio Aziju. Da li nešto slično imate na umu posle tragedije u Japanu?

Već sam uradio nešto na sasvim ličnom nivou. Uplatio sam novac na račun koji je za tu svrhu otvorio nemački Crveni krst. Budno pratimo šta se tamo dešava. U Japanu imamo mnogo fanova i u stalnom smo kontaktu preko Fejsbuka. Trebalo bi zapravo da otputujem u Japan za pet-šest nedelja. Još nisam siguran da li treba da idem. Nije u redu praviti žurku tamo gde je toliko ljudi stradalo. A opet, stiže nam mnogo mejlova. Ljudi kažu: „Molimo vas, dođite, želimo da se vratimo u normalu, da doživimo nešto pozitivno“. Budno pratimo situaciju i siguran sam da ćemo na kraju doneti pravu odluku, najbolju za japanski narod.

J. Kavaja

Objavljeno: 31.03.2011.
Izvor: Politika

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Romantični" Aerosmith

"Romantični" Aerosmith

Hard rok bend Aerosmith priprema kompilaciju balada koju će objaviti u maju ove godine

v201918p0.jpg

Kompilaciju će sačinjavati samo romantične, "srceparajuće" pesme, popularnog sastava.

Na albumu "Tough love" će se naći 12 balada među kojima su "Cryin", "Crazy", "Amazing", "Living on the edge" i "Janie's got a gun", piše na sajtu benda.

Aerosmith je poslednji studijski album "Honkin' on Bobo" objavio 2004. godine.

(MONDO)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Deseti festival harfe od 2. do 20. aprila

Deseti festival harfe od 2. do 20. aprila

Beta 31.03.2011 14:11

201158.jpg

Deseti medjunarodni festival harfe, na kome će nastupiti harfisti iz Francuske, Litvanije, Slovenije, Belgije, Japana, Češke i Srbije, biće održan od 2. do 20. aprila u Beogradu.

Festival će biti otvoren nastupom francuske harfistkinje Izabel Moreti u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, koja će izvesti dela Mocarta, Gabriela Forea, Paula Hindemita i Alberta Kabela.

Beogradskoj publici će se do 20. aprila predstaviti i Anelin Lenarts (Belgija), Agne Keblite (Litvanija), Jasna Korado Merlak (Slovenija), Rino Kagejama (Japan), Jana Bouškova (Češka), kao i Staša Mirković Grujić, LJiljana Nestorovska, Gorana Ćurgus, Ivana Pavlović, Milena Stanišić i Dijana Sretenović iz Srbije.

U okviru festivala biće održano nekoliko koncerata na kojima će nastupiti najbolji učenici i studenti harfe iz Srbije, dobitnici brojnih nagrada na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Natrag